Matjaž Kek i Mate Maleš
 RONALD GORSIC/CROPIX
ZVUČNO POJAČANJE

Pogledajte tko to stiže u HNL: Novi hrvatski prvoligaš dovodi najveće pojačanje, bivšeg prvaka Hrvatske?

Novi prvoligaš radi na osnaživanju momčadi za novu sezonu i nastup u elitnom rangu HR nogometa
Piše: D. TrutinObjavljeno: 22. srpanj 2020. 14:59

Poslije četiri mjeseca šibenski klub odigrao je prvu pripremnu utakmicu. U prijateljskom srazu s drugoligašem Croatijom iz Zmijavaca Narančasti su igrali 1:1 (strijelac Sahiti). Trener Rendulić u Imotskoj krajini izveo je sljedeću postavu: Labrović, Bilić, Barišić, Mršulja, Niko Rak, Josipović, Bulat, Prince, Celić, Smokrović, Laća. II. poluvrijeme: Rogić, Bilić, Pandža, Grdić, Pajić, Španja, Ćurić, Celić, Nikola Rak, Sahiti.


Od novih igrača nije nastupio Anočić, nije bilo ni Vukorepe, koji se oporavlja od prometne nesreće, a po prvi put dres novog prvoligaša odjenuli su i Deni Jurić, Arian Mršulja, Vedran Smokrović i junior Marko Josipović.


Već neko vrijeme s momčadi na Šubićevcu vježba Mate Maleš. Iskusni veznjak, koji je u ožujku napunio 31 godinu, nakon odlaska iz Norveške gdje je bio u Sarpsborgu traži novi klub, Šibenčani bi ga rado vidjeli u svojim redovima.

image
TEA CIMAS/CROPIX


- Mate Maleš bi nam bio veliko pojačanje, sportski direktor Ivan Bulat s njim je obavio razgovor i vidjet ćemo hoće li na koncu naš bivši igrač opet postati dio šibenske momčadi - kratko nam je o toj temi kazao Josip Bulat, predsjednik Nadzornog odbora Šibenika. I dalje se traže rješenja na stoperskim pozicijama, razgovara se s nekoliko iskusnijih igrača.

Podsjetimo, Mate Maleš stasao je u Šibeniku, potom je samo 'proletio' kroz Maksimir i završio u Lokomotivi, da bi čak pet godina (od 2013. do 2018.) nosio dres Rijeke s kojom je osvojio naslov prvaka Hrvatske 2017. godine. Iz Rijeke je 2018. godine otišao u Cluj, a potom u Sarpsborg.


Inače, sve ljubitelje nogometa u Krešimirovom gradu rastužila je vijest o igranju finala Hrvatskog nogometnog kupa bez publike. No, to ne smeta da radovi na uređenju stadiona idu dalje.

U ponedjeljak je na Šubićevcu premijerno isproban VAR sustav. Sva pusta tehnika, monitori, kamere, kabeli... okupirali su stadion. Informacije kažu kako je sve prošlo u najboljem redu. Šibenik je i po tom planu spreman za finale Kupa, ali i za novi prvoligaški bal.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 07:21