Ante Čizmić/CROPIX
POVRATAK OTPISANOG

Portugalski lijevi bek vraća se na Poljud: Lima danas u Splitu, sutra na treningu!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. rujan 2012. 12:51

Ruben Lima odlučio se na povratak, danas (nedjelja) u poslijepodnevnim satima slijeće u Split. Utakmicu Hajduka i Belupa gledat će uživo s tribina, a od sutra (ponedjeljak) priključit će se treningu Bijelih . U kakvom će programu trenirati odredit će Krstičević, ali jasno je da Lima nije natjecateljski spreman bez obzira što je posljednja dva mjeseca radio s Benficom B. Trenirao 'na suho’, bez utakmica, a to je ipak veliki hendikep.

Lima je sredinom lipnja iznenada napustio pripreme u Kupresu. Važno je naglasiti, uz 'blagoslov’ Hajduka, jer Bijeli nikada nisu suspendirali 22-godišnjeg Portugalca. Logika kaže da su se Hajduk i Lima nadali transferu i zaradi. Najbolju ponudu imao je Lima od Freiburga koji je nudio 650.000 eura odštete, ali očekivalo se više. I za klub i za igrača. Nakon toga ušao je u vrtlog raznih ponuda (Duisburg, Birmingham...), ali bez velikih šansi za konkretnu realizaciju. Navodno je imao i privatnih problema, jednom će se obratiti medijima i kazati svoju priču. Bit će tu poteškoća, jer Lima ne govori nijedan jezik osim portugalskog, međutim, za početak je bitno da se vratio. Kako će Krtsičević reagirati na povratak Lime, tek ćemo vidjeti. Na isteku prošle sezone, u kratkom Krstičevičevom mandatu, Lima je bio standardni prvotimac do ozljede.

Sumnjalo se da je ozljeda došla uslijed neisplaćenih ugovornih obveza, ali u svakom slučaju Lima je zadnje tri utakmice prošle sezone bio na rehabilitaciji. Potom je počeo pripreme i s Kupresa se naglo spustio prema Resniku, onda pravac Lisabon. Nakon 100 dana vraća se u klub s kojim ga ugovor veže do ljeta 2014. godine. Hoće li se ispričati zbog toga što nije odradio tri i pol mjeseca za klub? Trebao bi. Ispričati se i snositi kaznu za izostanak. Ali, kako kazniti igrača kada mu duguješ plaće. Neka to u klubu riješe s Limom, ali isprika navijačima i suigračima bila bi pozitivna gesta. U svakom slučaju Hajduk opet ima još jednog igrača na plaći, a Krstičević će pojačati konkurenciju na lijevom beku gdje je odlaskom Lime mjesto prvotimca izborio Goran Jozinović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. lipanj 2024 03:50