CROPIX
VELIKA OČEKIVANJA

PORTUGALSKO POJAČANJE HAJDUKA OTVORILO DUŠU 'Pritisak na Poljudu je odlična stvar, to je znak da se stremi nečem velikom'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 29. rujan 2017. 13:13

Da je Hugu Almeidi u zimu 2008. godine, kada je s Werderom gostovao na Poljudu u prijateljskoj utakmici protiv Hajduka, netko rekao da će jednoga dana nositi dres upravo splitskog kluba, ne bi mu vjerovao.

Ne bi to ni mogao očekivati.

- Nije lako predvidjeti budućnost. Nikad ne znaš kamo će te život odvesti – rekao je portugalski napadač za Slobodnu Dalmaciju na početku ovog nešto osobnijeg razgovora.

Almeida je u Hajduk stigao iz atenskog AEK-a kojemu se baš ovog ljeta pridružio bivši hajdukovac Marko Livaja.

Jeste li se raspitivali kod njega o Hajduku?

- Jesam. Rekao mi je da je grad predivan, baš kao i klub, da navijači strastveno žive Hajduk, a da su ljudi pozitivno ludi.

Split, 240917.
Susret desetog kola Prve HNL Hajduk Lokomotiva odigran je na stadionu Poljud.
Na fotografiji: Hugo Almeida.
Foto: Jakov Prkic / Cropix
Foto: Jakov Prkic / Cropix

Je li vam spominjao pritisak nošenja Hajdukova dresa?

- Pritisak je dobar. To znači da imate momčad koja stremi nečemu velikom. Zato sam i došao ovamo. Mogao sam ostati u AEK-u i ne igrati toliko puno ili se vratiti u Portugal, ali nisam htio.

Koja je bila vaša prva reakcija kad ste saznali za interes Hajduka?

- Pokušao sam saznati što je više moguće o gradu, ljudima i atmosferi. Loše je jedino što ne mogu dovesti obitelj ovamo jer nema međunarodne škole. Imam tri kćeri i sina, oni su u Portugalu i voljeli bi da sam s njima. Pauzu zbog međunarodnih utakmica uglavnom iskoristim da odem dolje par dana, ali to nažalost nije dovoljno ni meni ni njima.

OVDJE PROČITAJTE OPŠIRNIJE

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 07:54