IVAN PERIC/CROPIX Cropix
ETER PREPUN BIJESA

‘Prepali ste se Osijeka, zato tako i sudite!‘ Psovanje Bjelice još se pamti, ali dug je niz: Mamić...

Verbalni rafali letjeli su prema sucima i sudačkoj organizaciji posljednjih dana
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. veljača 2021. 10:50

Verbalne rakete razarajuće snage letjele su prema sucima i sudačkoj organizaciji ovih dana. Mnogi hrvatski prvoligaši kao da su objavili otvoreni rat ljudima sa zviždaljkom i njihovim šefovima. Moglo bi se dogoditi da će oni koji se bune ove ostale ubrzo pitati: “Gdje ste bili 2021. godine?”

- Tražit ću raspuštenje Sudačke komisije i čišćenje kompletne sudačke organizacije. Nema više popuštanja, neću stati dok to ne napravim. Neki me možda žele natjerati s ovim propustima da se povučem iz HNS-a, možda i iz nogometa, ali ne pada mi na pamet. Tek ću se sada boriti do kraja - kazao je između ostalog dopredsjednik HNS-a i prvi čovjek Rijeke Damir Mišković.

Nakon utakmice s Dinamom njegove Gorice, član Izvršnog odbora HNS-a Nenad Črnko je kazao ovo:
- Najgore mi je što sam jučer pogodio sve kako će biti. Rekao sam da će nam ili isključiti igrača do kraja utakmice, odnosno do 70. minute, a nakon toga će se početi kemijati. Dinamo je po statistici zasluženo pobijedio, ali imali smo utakmicu u rukama, a ond je linijska sutkinja dosudila čisti aut za nas, a sudac iz nekog svog razloga sudi aut za Dinamo iz kojeg je bio penal o kojem neću govoriti. Na kraju krajeva, došao je iz situacije koja nije regularna. Od te 70. minute svi kontakti na terenu su suđeni na stranu Dinama i onda je normalno da izgubite utakmicu. Ili će se u sudačkoj organizaciji nešto promijeniti, ili mene u hrvatskom nogometu neće biti.

Utakmica u Puli između Istre 1961 i Slaven Belupa ponukala je na izjavu člana Skupštine HNS-a direktora Farmaceuta, Zvornimira Šimunovića.
- U Puli se dogodila klasična egzekucija s dva metka u glavu. Ne znam samo čime i od koga motivirana. I sad će po dobrom starom običaju krenuti “spašavanje vojnika Ryana” pričama o kontaktu, intenzitetu i ostalim floskulama koje se po potrebi izvlače u ovakvim situacijama…

Trener Dinama Zoran Mamić je pak nakon derbija u kojem je Dinamo pobijedio Hajduk ovako zborio.
- Ogorčen sam na suce. Ne samo danas. Napravila se hajka na Dinamo zbog krivo dosuđenog auta u Velikoj Gorici. Na svakoj utakmici ima barem pet krivo dosuđenih autova, na ovaj ili onaj način. Kao da je sudac Zebec znao da će taj aut utjecati na rezultat. Danas, ovo što su nam radili, to nas prati cijelu sezonu. Ne znam u kojoj se zemlji ona dva prekršaja ne sude, kao što je bilo na početku. Majer u 11. minuti i Gavranović u 15. minuti. Ogorčen sam jer ništa od toga nije bio penal za Dinamo. Sramota...
Nakon te izjave, Dinamo je poslao i žestoko priopćenje.

Zanimljiva je priča kad se radi o Osijeku i njegovom treneru Nenadu Bjelici...
- Niti jednom nisam komentirao suđenje u dvije godine koliko sam bio trener Dinama. Nisam komentirao suđenje ni u HNL-u ni u Europi, niti ću to činiti dok sam u Osijeku.

To je Bjelica izjavio kad su ga pitali da prokomentira suđenje na utakmici njegovog bivšeg kluba i Hajduka. Međutim, to nije bila istina. Kao trener Dinama psovao je i vrijeđao suce, bio je kažnjen isključenjem i suspenzijom. Bjelica je kao trener Dinama izgubio u Osijeku 1:0 nakon intervencije VAR-a i gola iz penala. Dinamo je utakmicu završio s osam igrača, Emil Dilaver isključen je u 67. minuti zbog drugog žutog kartona, Dino Perić se ozlijedio, a u posljednjim trenucima utakmice isključen je i Petar Stojanović zbog prekršaja na centru i drugog žutog kartona. Bjelica je tada podivljao, krenuo je prema sucu Zebecu, verbalno ga napao i unosio mu se u lice.

Sudac ga je isključio, a Zebec je u službeni zapisnik unio riječi koje mu je uputio Dinamov trener:


- Pi*ka vam materina, je*em vam mater na vašem suđenju. Prepali ste se Osijeka, zato tako i sudite!


Plaši li se i sad netko Osijeka ili...?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 03:02