Nenad Bjelica i Ukrajinac Jevhen Čeberko

 
 VLADO KOS/CROPIX Cropix
MALI SHOW

Video: Bjelica potpuno iznenadio sve na presici! ‘Predstavljamo novog igrača, bit će spreman za Dinamo‘

Trebala je to biti najava subotnjeg derbija s Hajdukom, a onda se dogodilo malo iznenađenje...
Piše: SN/N. PatkovićObjavljeno: 05. veljača 2021. 12:57

NK Osijek doveo je novo pojačanje. Riječ je o 23-godišnjem stoperu LASK-a Jevhenu Čeberku koji ima jedan nastup za ukrajinsku reprezentaciju.

Čeberko je potpisao ugovor na godinu i pol dana posudbe, a Osijek ima pravo otkupa njegovog ugovora.

Vijest je otkrivena na press konferenciji uoči derbija protiv Hajduka. Bilo je to potpuno iznenađenje za novinare. Kada se činilo da će sve završiti najavom derbija s Hajdukom, predstavljen je novi igrač.

"Raspitivao sam se o njemu među igračima LASK-a koje sam trenirao i dobio dobre informacije. Igra na poziciji lijevog stopera i može igrati s trojicom ili četvoricom u zadnjoj liniji. Vjerujem da smo dobili dobrog igrača, a hoćemo li ga otkupiti, ovisi o njemu", rekao je Osijekov trener.

Protiv Hajduka neće zaigrati, ali bi mogao biti spreman za derbi protiv Dinama.

"U trenažnom je procesu i mogao bi biti spreman za Dinamo s kojim igramo idućeg vikenda", dodao je Bjelica o igraču kojem će Osijek biti četvrti različiti klub u karijeri nakon Dnjipra, Zorje i LASK-a.

'Tradicije su tu da se ruše'

A Osijek u subotnji susret s Hajdukom ulazi s čak 19 bodova prednosti, uz utakmicu više, što je raritetan odnos snaga dvaju klubova u ovih 30 sezona HNL-a, ali i logičan slijed načina rada u ova dva kluba zadnjih godina. Ipak, bez obzira na položaj na ljestvici i bodovnu razliku, ovi će dvoboji uvijek biti derbiji, pa tako i ove subote kada Osijek traži treću domaću pobjedu u osam dana, odnosno devetu za redom ove sezone, čime bi oborili i taj klupski rekord. No, u Gradski vrt dolazi jedini klub koji "bijelo-plavi" ove sezone nisu pobijedili.

U prvom dvoboju, kada je Osijek trenirao Ivica Kulešević, a Hajduk Hari Vukas, Hajduk je slavio sa 2:1, a na Poljudu, pod Nenadom Bjelicom i Borom Primorcem, bilo je 1:1.

"Tradicije su tu da se ruše, a mi smo već neke srušili ili ih izjednačili. Hajduk je veliki hrvatski klub, koji iznimno poštujemo, njihove igrače i trenera Tramezzanija kojeg sam upoznao dok sam trenirao Speziju i znam da je dobar trener i ugodan čovjek. Imaju jako puno kvalitete, no vjerujem da ćemo i iz ovog susreta izaći kao pobjednici", rekao je Bjelica, čija momčad ove godine ima tri pobjede bez primljenog gola.

U momčad se vraća prvi strijelac Ramon Mierez, Ante Erceg ima tri žuta, a Igor Silva i Mario Jurčević su upitni "zbog sitnih zdravstvenih problemčića". O tome će ovisiti i sustav igre, a Bjelica je najavio i mogućnost tri-četiri promjene, što se ne odnosi na Petra Bočkaja, koji ove zime igra u sjajnoj formi.

"Kad je fizički spreman, Pero je upotrebljiv na svakoj poziciji, pa možda i na poziciji vratara", nasmijao se Bjelica i nastavio ozbiljno.

"On je stvarno kvalitetan nogometaš, koji, istina, ima problem s kilažom, ali kada se to dovede pod kontrolu, kada je u redovnom treningu kao sada, malo je igrača koji mogu igrati na njegovu nivou. Jesenas je imao promjenjivu formu, ali sada pokazuje da je za nas jako važan igrač i zbog toga mi je jako drago", rekao je Bjelica, koji je jesenas s Bombarderom morao obavljati i neke neugodne razgovore.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 07:03