Split, 041110. Stadion u Poljudu. Nogometna utakmica 4. kola skupine G Europske lige izmedju HNK Hajduka i ruskog FC Zenita. Na slici: navijaci Hajduka.Foto: Josko Ponos / CROPIX
 Josko Ponos / CROPIX
100. ROĐENDAN

Propadne li dovođenje Barcelone, Hajduk bi na Poljudu mogao zaigrati s madridskim Realom!

Nemojte misliti da, propadnu li razgovori s Barcelonom, nećemo znati dovesti neki drugi jaki klub - kazao je u subotu Petroslav Sapunar, predsjednik Hajdukova NO-a
Piše: Mario VelićObjavljeno: 05. veljača 2011. 23:20

Propadne li dovođenje Barcelone , Hajduk bi ovog ljeta na Poljudu, u sklopu proslave stotog rođendana, mogao zaigrati s najljućim protivnikom Katalonaca - madridskim Realom!

- Nemojte misliti da, propadnu li razgovori s Barcelonom, nećemo znati dovesti neki drugi jaki klub - kazao je jučer Petroslav Sapunar, predsjednik Hajdukova Nadzornog odbora.

Nije želio govoriti koji su ‘rezervni klubovi’, tek kasno sinoć smo saznali za senzacionalnu vijest. Nije bez podloge, Bijeli su, iako nam nisu to željeli na Poljudu službeno potvrditi, već stupili u kontakt s velikim klubom.

A prvi kontakti Hajduka i Reala rodili su se još krajem lipnja 2007. godine kada su Madriđani gostovali u Splitu. Posrijedi je bila košarkaška utakmica veterana, no tadašnji predsjednik kluba Ramon Calderon svratio je do Poljuda i porazgovarao s Brankom Grgićem koji je bio na čelu Bijelih. I tada se pričalo o gostovanju Reala za Hajdukov rođendan.

- Počašćeni smo pozivom Hajduka jer znamo da je riječ o klubu velikog renomea i bogate prošlosti. Kontaktirat ću klupsku administraciju i ako nam obveze dopuste, učinit ćemo sve da uveličamo proslavu stogodišnjice Hajduka 2011. godine - rekao je tada Calderon.

U međuvremenu su se promijenili predsjednici obaju klubova, Real je nekako pao u drugi plan, Svaguša je zagrizao za Barcelonu. No sada se nova uprava Bijelih sjetila starog obećanja Madriđana, stupila s njima u kontakt. Prve vijesti su povoljne, navodno bi Real bio čak jeftiniji od Barce . Neće ih valjda sada odbiti zato jer ih Hajduk zove kao zamjenu za Katalonce.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 16:30