Nenad Bjelica

 MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
NAJAVA DERBIJA

Bjelica čestitao Dinamu pa komentirao Petkovića: ‘S takvima moraš imati drugačiji odnos...‘

‘Dinamo je protiv Seville pokazao da se može pobijediti kvalitetniju momčad‘, rekao je Bjelica.
Piše: Nikola Patković/JLObjavljeno: 25. veljača 2022. 14:40

Gradski vrt spreman je za nedjelju i veliki derbi HNL-a. Drugi protiv prvoga. Osijek protiv Dinama s velikom šansom da pobjedom u derbiju prestigne 'modre' i preuzme vrh ljestvice. Dva dana uoči susreta za koji je stadion, po trenutnim epidemiološkim mjerama, rasprodan na 'pressicu' su istrčali glavni menadžer kluba Nenad Bjelica i reprezentativni vratar Ivica Ivušić. Raspoloženje, očekivano, na najvišem mogućem nivou.

- Čekamo utakmicu u najboljem mogućem raspoloženju, nakon tri pobjede, povratka nekih ranije ozlijeđenih ili bolesnih igrača, dosta smo se kompletirali, imamo luksuz izbora, svi su spremni i željni igre, osim Čeberka koji ima tri žuta kartona, ali od bolesti nam se oporavio kapetan Škorić. Čeka nas renomiran i kvalitetan protivnik, kojemu čestitamo na jučerašnjoj velikoj pobjedi protiv jedne velike momčadi i generalno im čestitamo na prezentaciji hrvatskog nogometa na euro sceni. No, vjerujemo u sebe, našu kvalitetu, dobru energiju, svakog pojedinca i da ćemo uz potporu naših navijača doći do tri boda. Spremni smo potpuno, pripremili smo se dobro za utakmicu i vjerujem da ćemo to u nedjelju pokazati – rekao je u uvodu Bjelica, a slično je zborio i Ivušić.

- Fantastična je atmosfera, vjerujemo u sebe, osjećamo euforiju i pozitivu naših navijača i sigurno smo da ćemo to prenijeti i na teren. Vjerujem prvo u momčad, da ćemo kao momčad odraditi sve da dođemo do pobjede, da možemo odraditi čvrstu utakmicu i da ishod može biti pozitivan po nas – poručio je Ivušić. Euforiju u Osijeku više nitko ne može niti želi smirivati.

image

Nenad Bjelica i Ivica Ivušić

MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

- Drago nam je da se tražila karta više i sigurno da to nije samo zato što dolazi Dinamo, nego i jer je Osijek konkurentan, opasan svima, ozbiljan u nastojanjima da na kraju bude najbolji. Imali smo i ranije potporu naših navijača, sada se ona brojčano povećava i nadam se da će velika većina na stadionu biti na našoj strani – osvrnuo se Bjelica na atmosferu u gradu na Dravi. Prvi put na travnjaku u 'bijelo-plavom' dresu trebao bi se pojaviti i Kristijan Lovrić s čijim je dolaskom u zadnjim satima prijelaznog roka zaključen 'mercato' u Gradskom vrtu.

- Lovrić je u ponedjeljak radio individualno, a od utorka je odradio sve treninge s momčadi i sigurno ga se može očekivati od prve minute – rijetko otvoreno najavio je Bjelica svoje zadnje pojačanje u udarnih 11. Nas je, pak, zanimalo koliko Bjelici iskustvo vođenja Dinama u europskim utakmicama, poput one sa Benficom i poznavanje mentalnog stanja igrača Dinama nakon takvih utakmica može koristiti u pripremi za ovaj derbi.

- Dvije godine sam bio u tom ritmu utakmica s kojim se nije lagano nositi. No, mi isključivo vodimo brigu o sebi, znamo kvalitete Dinama, ali fokusirani smo na to kako da naši igrači budu kvalitetni, da ostvare svoje zadatke na terenu. Moramo biti na maksimalnom učinku protiv tako kvalitetnog protivnika, koji je protiv Seville pokazao da se može pobijediti kvalitetniju momčad. Zašto tako ne bi bilo i u nedjelju – rekao je Bjelica, koji je svjestan kvalitete Dinama. Konačno, nebrojeno puta je i ranije govorio da su najkvalitetniji u Hrvatskoj, a takvo je mišljenje zadržao čak i nakon što je svoju momčad pojačao sa Mijom Caktašem i Lovrićem. Pa, čak i sada kada su vjerojatno ostali bez Ademija i Ivanušeca.

- Tko god istrči za Dinamo je opasan i kvalitetan, a ne bih isključio da Ademi i Ivanušec zaigraju u nedjelju i mislim da u Dinamu rade sve da ih osposobe. Mi ćemo se pokušati suprotstaviti maksimalno agresivno i koncentrirano, ako to zadržimo 90 minuta šanse za pobjedu su nam velike – istaknuo je trener Osijeka, koji se osvrnuo i na slučaj 'Bruno Petković', posebno na razmišljanja kako je Bruno počeo gasnuti nakon što je Bjelica otišao iz Dinama.

- Bruno je imao dobrih utakmica i poslije mene. Krasnodar je sam pobijedio. On je vrlo kvalitetan igrač, vrlo kvalitetna osoba i naravno da s takvim igračima moraš imati i malo drugačiji odnos. Ja sam puno puta rekao da se oko njega vrijedilo potruditi zbog svega što je dao Dinamu i hrvatskoj reprezentaciji. Nadam se da će i u budućnosti biti uspješan, jedan bitan igrač za našu reprezentaciju. To mu želim od srca, on to zna, u kontaktu smo i stvarno mu želim sve najbolje, ali naravno da se nadam da ćemo u nedjelju biti bolji od njega i Dinama – rekao je Bjelica, koji, uobičajeno, nije želio davati pozornost sucima i suđenju.

- Ne pričamo o suđenju, maksimalno smo fokusirani na svoje zadatke. Ne želim gubiti energiju na to, jer će nam trebati jako puno energije da bismo bili perfektni na terenu – poručio je trener. Ivušića smo, pak, pitali očekuje li u nedjelju manje posla nego li u Puli, odnosno hoće li ga suigrači, malo smo se našalili, prestati stavljati na veća iskušenja nego što je navikao.

- Ne gledam ja na to tako. Rijeci nismo pustili nijednu šansu kroz cijelu utakmicu. Možda smo malo više pustili protiv Istre i Slavena, ali to je bio takav trenutak. Siguran sam da će već u nedjelju to izgledati onako kako su svi navikli da izgleda – kazao je Ivušić. Inače, derbi s Dinamom bit će 1000. utakmica Osijeka u HNL-u. Bjelica je igrao i u onoj prvoj, u Đakovu protiv Zagreba.

image

Ivica Ivušić

MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

- Baš sam se danas prisjećao te utakmice u Đakovu, kada smo golom Špehara pobijedili Zagreb. Putovali smo po Slavoniji te sezone, a to je lijepa i značajna pobjeda u našoj povijesti. Nadam se da će i u ovoj 1000. utakmici to biti isto tako velika i značajna pobjeda i da ćemo je se prisjećati kada bude 2000. utakmica. Teško da ću tada ja biti na klupi, ali se nadam da ću šetati unuke – nasmijao se Bjelica. Na kraju je u ime momčadi i kluba dao javnu podršku i Ukrajincu Jevhenu Čeberku, koji inače protiv Dinama neće igrati zbog tri žuta kartona.

- Jevhen ima podršku svih nas. Njegovi su za sada dobro nadam se da će tako i ostati. Generalno šaljemo poruke podrške ukrajinskom narodu da sve ovo izdrže – istaknuo je trener Osijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 06:33