Lukas Grgić

 Robert Matić/Hajduk.hr
POJAČANJE ZA BIJELE

‘Ima sve preduvjete za uspjeh i bit će mu užitak igrati u Hajduku, a zbog njega ćemo pažljivo pratiti HNL!‘

Splitski klub je, kako ističe, u njegovom dojučerašnjem suigraču dobio igrača kvalitetnih radnih navika
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. siječanj 2022. 14:18

Petar Filipović još je jedan od Hrvata u LASK-u. Jedan od onih čiji je prijatelj otišao u Hajduk.

- Nije za mene bilo iznenađenje što je Grgić otišao u Split. Znali smo mi njegovi prijatelji koja mu je želja. Nije fraza, uistinu je navijač Hajduka od malih nogu. Ne mogu reći kako je došlo do toga, ali svi mi Hrvati u inozemstvu uglavnom navijamo za Hajduk ili Dinamo. Za Grgu se znalo da je navijač Hajduka. Pratio je utakmice splitskog kluba, a svi zajedno smo gledali derbi s kraja prošle godine kada je Hajduk pobijedio 2:0 u Zagrebu. Grga je bio oduševljen - ispričao nam je stoper LASK-a Petar Filipović.

Druga priča

U Linzu nisu bili iznenađeni transferom, ali u Splitu se navijači još uvijek pitaju što će dobiti od Lukasa Grgića. Dobro zna Filipović kako je igrati u HNL-u, ali još bolje zna kako je igrati austrijsku Bundesligu.

- Malo sam igrao Hrvatsku ligu, prije sedam godina sam otišao nakon kratkog iskustva u Cibaliji i Slaven Belupu. Moram priznati, nisam tada znao kakva je liga. Došao sam iz Njemačke, za mene je sve bilo novo. Kod Grgića je druga priča, stigao je u veliki klub, ima odlične uvjete i momčad će se boriti za prvo mjesto. Imat će puno bolje mogućnosti nego li sam ja imao u HNL-u. Teško mi je stoga usporediti hrvatsku i austrijsku ligu, dati komparaciju onoga što čeka Grgića. Ali, ima još jedan detalj koji njemu pruža prednost, a to je iskustvo. S 26 godina dolazi u Hajduk, a ja sam bio mlađi kada sam prvi put stigao u HNL. Danas Grgić ima sve preduvjete za uspjeh jer je dovoljno iskusan da se nosi s velikim izazovom.

image

Lukša Jakobušić, Lukas Grgić i Mindaugas Nikoličius

Robert Matić/Hajduk.hr

Što će Hajduk dobiti od Grgića? Kakav je u sredini terena?

- Zadnji vezni, odgovoran i koncentriran. Igrač kvalitetnih radnih navika, profesionalac koji će se brzo snaći u Hajduku. Trebat će kao i svi kratko vrijeme za adaptaciju na novu ekipu, ali zajedno smo gledali Livaju i suigrače kako igraju. Zna Grgić gdje dolazi i bit će mu užitak zaigrati u takvoj momčadi.

Filipović drži da je Hajduk dobio pojačanje na poziciji zadnjeg veznog, ali kako je LASK pustio Grgića za samo 100.000 eura u Hajduk?

- To je pitanje za ljude u klubu, ja sam znao da ima mogućnost otići u klub svojih snova i nije me začudio njegov odlazak. Kada se pojavila opcija Hajduka, znao sam da neće propustiti šansu za novi iskorak u karijeri.

Nije me začudilo

Sve je jasno, igraču je istjecao ugovor i potom je iskoristio opciju ulaska u zadnjih šest mjeseci obveze s LASK-om. Ponuda Hajduka samo je Grgića pogurala prema izlaznim vratima. Kreće li austrijski klub u novu kupovinu nakon odlaska Grgića?

- Ne vjerujem jer imamo još tri opcije na zadnjem veznom. Trenutno sam na rehabilitaciji poslije operacije i nisam u trening-kampu s momčadi, pa ne mogu reći kakva su razmišljanja u klubu. Međutim, nema spora da će nam Grgić nedostajati, ali zasad nema informacija da će se ići u nove angažmane.

image

Petar Filipović u dresu Slaven Belupa

SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Zasad je jedini angažman dolazak Omišanina Porobije na mjesto šefa liječničke službe u LASK-u.

- Za mene u pravi trenutak s obzirom na nedavnu operaciju - kazao nam je Filipović.

Pažljivo praćenje

Porobija je u LASK-u i zajedno s hrvatskom kolonijom u Linzu počinje aktivnije praćenje Hajduka. Već od ovog tjedna Grgićevi prijatelji i bivši suigrači iz LASK-a počinju pratiti svaki detalj u životu splitskih Bijelih.

- Zbog Grge ćemo pažljivo pratiti hrvatsko prvenstvo i sve nastupe Hajduka.

Sprema se i posjet bivšem suigraču, na kraju sezone iz Linza kreće podrška za Split.

- Svi mi njegovi prijatelji radujemo se Grginom odlasku u Split. Doći ćemo ga pogledati na nekoj važnoj utakmici. Ako budemo u mogućnosti, najradije bismo došli na finale Hrvatskog nogometnog kupa na Poljudu. Bit će toplo, moći ćemo se i okupati, otići na kakvu riblju večeru. A prije svega se nadamo da će Grgić s Hajdukom imati rezultatskog uspjeha.

Podsjetili smo pritom Filipovića da je Hajduk zadnji naslov osvojio s Grgićem. Doduše, predsjednikom Brankom Grgićem davne 2005...

- Eto, možda vam se s našim Grgićem vrate trofejni dani - poželio je stoper LASK-a navijačima Hajduka i svom bivšem suigraču.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 12:20