NK Lokomotiva/Facebook
ČEKA GA DUGA PAUZA

Lukas Kačavenda uspješno operiran u Zagrebu: ‘Za tri mjeseca, trebao bi početi trčati...‘

Mladom reprezentativcu obavljena rekonstrukcija ligamenata koljena
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 20. srpanj 2022. 20:29

U srijedu je u Kliničkoj bolnici Sveti duh u Zagrebu operiran Lokomotivin nogometaš i mladi reprezentativac Hrvatske (do 21. godine), Lukas Kačavenda. Podsjetimo, nadareni 19-godišnji ofenzivni veznjak doživio je na pripremama Lokosa u Nizozemskoj tešku ozljedu prednjih križnih ligamenata desnoga koljena i morao je “pod nož”. Operativni su zahvat uspješno napravili liječnici dr. Saša Janković i dr. Frane Bukvić...

- Sve je prošlo bez problema, bila je to praktički rutinska operacija rekonstrukcije ligamenata i dobro je prošla. Operativni je zahvat trajao oko 60 minuta, nije bilo nikakvih komplikacija i bude li sve u redu, Kačavenda će u četvrtak napustiti bolnicu i otići na kućno liječenje - rekao nam je dr. Janković.

Kačavenda će, prema liječničkim procjenama, pauzirati minimalno pola godine, to je uobičajeno kad je riječ o ovako teškoj ozljedi. Dakle, u najboljem bi slučaju trebao biti zdrav i spreman za drugi dio sezone, koja počinje 21. siječnja, nakon dvomjesečne stanke zbog SP u Kataru, A kakav će biti program oporavka?

S loptom za pet mjeseci

- To je standardni proces. Za otprilike šest tjedana, Lukas bi mogao voziti bicikl. Za tri mjeseca, trebao bi početi trčati, a neke aktivnosti s loptom, dakako bez kontakta, mogao bi odrađivati za nekih pet mjeseci - pojasnio je dr. Janković.

Kako sad stvari stoje, Kačavenda će se oporavljati u Zagrebu, no postoji mogućnost da se taj plan i promjeni. Osim Kačavende, pred kojim je duži oporavak, na prvenstvenom startu u Maksimiru protiv Dinama nije bilo ni ozlijeđenih Cipetića, Stojkovića i Groznice, kao ni oporavljenika De Haasa, te “požutjelog” Vasilja.

Lokosi su u nedjelju domaćini Osijeku (Kranjčevićeva, 21 sat) i prema dostupnim informacijama trener Silvijo Čabraja ni za tu utakmicu neće moći računati na Cipetića, De Haasa i Groznicu. Među kandidate za nastup sigurno se vraća Vasilj, a velika je vjerojatnost da će svoje mjesto u sastavu pronaći i Stojković, za kojeg se očekuje da bi u novoj sezoni trebao zamijeniti Kačavendu na poziciji ofenzivnog veznog igrača.

Karte 60 i 80 kuna

Neće biti ni Matea Marića, koji je bio isključen u Maksimiru, vidjet ćemo stoga hoće li na poziciji zadnjeg veznog, u paru sa Cokajem, zaigrati Smakaj, koji je bio u udarnoj postavi protiv Dinama.

Dodajmo da će se ulaznice za utakmicu Lokomotiva - Osijek prodavati na dan utakmice, a blagajne se otvaraju u 19 sati, dva sata prije početka dvoboja. Cijela ulaznice za zapadnu tribinu je 80 kuna, a za Istok, namijenjen navijačima Osijeka, 60 kuna. Djeca mlađa od 12 godina imaju besplatan ulaz.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 14:04