Željko Hajdinjak/CROPIX
KUP HRVATSKE

Pucački trening u Zagorju: Dinamo Radoboju 'utrpao' pet komada, Šimunić zabio dva

Kombinirani sastav Modrih odradio je posao u 1/16 finala Kupa i slavio protiv Radoboja i golovima Kramarića, Šituma, Moralesa i dva puta Šimunića došao do pobjede
Piše: GNK DinamoObjavljeno: 20. rujan 2011. 19:29

Dinamo je rutinski prošao kroz Radoboj i plasirao se u sljedeću fazu Kupa. Kombinirani sastav Modrih odradio je posao u 1/16 finala Kupa, lako i uvjerljivo slavio protiv Radoboja i golovima Kramarića, Šituma, Moralesa i dva puta Šimunića došao do pobjede.

‎Trener Modrih Krunoslav Jurčić očekivano je na teren u Radoboju poslao "miješani" sastav, a prvi puta ove sezone utakmicu je od prve minute počeo Pedro Morales. Na lijevom boku igrao je Ante Puljić, a iza napadačkog dvojca Krstanović - Sylvestr bili su Šitum i Kramarić. Naravno, Modri su od prve minute bili dominantni i počeli redati prilike.

Nakon što je Morales pucao iz daljine te pokušaj Sylvestra prošao pored gola Radoboja, Modri su u 15. minuti poveli. Razigrani Pokrivač pucao je s 20-tak metara, vratar Ranogajec obranio njegov udarac, a lopta odlazi do Kramarića koji je mirno šalje u kut za vodstvo Modrih. Modri nakon vodstva nisu stali već su i dalje nastavili s prilika. Tako je svoj udarac okušao Pokrivač da bi lopta otišla preko gola, Moralesov slobodnjak završio je u gredi, a udarac Sylvestra glavom Ranogajec brani.

Modri su nastavili s prilikama pa je tako udarac okušao i Krstanović te ponovno Sylvestr i Morales te na koncu Šimunić nakon kornera, no Ranogajec se nije dao savladati sve do 31. minute. Nakon niza udaraca i pokušaja Modrih, onaj Kramarića vratar domaćina samo je kratko odbio na nogu natrčalog Šituma i bilo je to 2:0 za Dinamo. Gosti su i dalje prijetili do odmora, no unatoč nekoliko lijepih akcija i dobrih prilika - pogodaka nije bilo.

Zato su Modri vrlo brzo u nastavku povećali prednost. Nakon nekoliko novih prilika Dinamo je u 60. minuti došao do 3:0. Na Moralesu se zaista vidi kako mu nedostaju utakmice, ali ne na negativan način u smislu da nije u formi već je - izuzetno razigran. Čileanca je bio pun teren, pucao je iz svih pozicija, razigravao suigrače i na koncu u 60. minuti napokon došao do zasluženog pogotka. Dvije minute kasnije - Šimunić se prvi puta upisao u strijelce u dresu Dinama.

Morales je izveo korner, Šimunić bio najviši i iz svog trećeg pokušaja u Radoboju - došao do prvog pogotka za Modre. Dinamo niti tada nije stao, dapače, Modri su redali priliku za prilikom da bi u 79. minuti vidjeli reprizu pogotka za 4:0. Morales je nabacio iz kuta, Šimunić još jednom bio najviši u skoku i bilo je to 0:5.

Dinamo je do kraja imao još nekoliko dobrih prilika, no rezultat se nije mijenjao. Modri su tako sigurno prošli kroz Radoboj i okreću se sljedećoj utakmici - onoj u petak protiv Lokomotive.

Radoboj - Dinamo 0-5 (Kramarić 14, Šitum 31, Morales 60, Šimunić 62 79)

Opatija - Osijek 0-1 (Vidaković 39)

Podravac - Varaždin 0-0 (Varaždinci prošli nakon jedanaesteraca )

Fruškorac - Cibala 1:3 (Di. Kvesić 30/ Jonjić 36, Grgić 48, Ćorić 84)

Mladost - Zagreb 0:7

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 14:24