DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
CIJELA JEDNA MOMČAD

Put do naslova za Dinamo teži nego ikad, a pogledajte tko sve privremeno napušta Maksimir!

Potresi su u Maksimir došli u, za momčad, najgorem trenutku, uoči faze kad se lomi HNL sezona
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. ožujak 2021. 22:09

Teško se sjetiti kad je Dinamo u ovo doba sezone imao tako gustu situaciju na vrhu ljestvice. Naravno, isključujući onu sezonu kad je Rijeka bila prvak. Nakon Tottenhama, u Maksimir dolazi Gorica i mnogi baš u tom dvoboju vide jednu od zamki na Dinamovu putu prema naslovu. Veliki napori, emotivno pražnjenje, fizičke posljedice, euforija veličanstvene pobjede, sve to zna biti uteg u HNL utakmicama nakon Europe, a Gorica je odlična. Osijek je pobjedio Lokomotivu, imaju Osječani dvije utakmice više, ali i bod više od Modrih prije nedjelje, što god se dogodilo u toj utakmici, travanj će biti eksplozivan u toj borbi za naslov.

Reprezentativna stanka “odnijet” će Dinamu 11 igrača, u razne selekcije odlaze: Dominik Livaković, Mislav Oršić, Bruno Petković, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Bartol Franjić, Petar Stojanović, Stefan Ristovski, Arijan Ademi, Mario Gavranović, Lirim Kastrati, dakle, Damir Krznar u pauzi će raditi bez pola momčadi. Što jest hendikep, ali u Maksimiru su na to naviknuli i taj dio, vjeruju, neće zadati probleme u pripremi za taj završni boj na terenu.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Naravno da u Maksimiru tu priču oko borbe za naslov ozbiljno shvaćaju. Uvjereni i dalje kako imaju bolje igrače od Osječana, ali veliku utakmicu, vrhunac tog obračuna, vidjet ćemo u Osijeku 21. travnja. Tamo je Dinamo ove sezone već jednom pao, bilo je 2:0 za domaćine, samo to dovoljno je da se Maksimir mobilizira za Gradski vrt. Prije toga Modri će u Šibenik, pa igrati s Lokomotivom i Istrom u Zagrebu, a tri dana nakon Osijeka slijedi i derbi s Hajdukom, još se čeka i ona odgođena utakmica s Bijelima u Splitu.

Raspored i dalje gust, zahtjevan, a put do naslova prvaka ove je sezone teži nego ikad, uvijek postoji strah da reprezentativna stanka oduzme nekog igrača, neki će možda odigrati i tri utakmice i Krznar i suradnici dodatno će strepiti da netko ne ispadne iz stroja. Dinamo na nogometnom terenu ima slatke brige, zbog nastavka europskog puta, ali i potenijalne probleme za HNL, no Dinamova svlačionica vjeruje da će na kraju opet prvi proći kroz cilj. Osijek je do kraja sezone sigurno Dinamov glavni suparnik, u to sad više u Dinamu ne dvoji, pogotovo što Krznarova momčad nastavlja u stalnom ritmu četvrtak-nedjelja.

TKO SVE ODLAZI U REPREZENTACIJE

Hrvatska

(Livaković, Oršić, Petković)

Hrvatska U-21

(Franjić, Ivanušec, Majer)

S. Makedonija

(Ademi, Ristovski)

Švicarska

(Gavranović)

Slovenija

(Stojanović)

Kosovo

(Kastrati)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 19:53