Boro Primorac
 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
TUŽAN KRAJ TUŽNE GODINE

Razočarani Primorac: Mi stalno poklanjamo, mi moramo riješiti pitanje obrane, to je naš glavni problem

Hajduk je u zadnje dvije utakmice primio osam golova. Veliku većinu zahvaljujući vlastitim gafovima
Piše: Jurica Radić, SNObjavljeno: 20. prosinac 2020. 20:29

Boro Primorac dobro je krenuo na klupi Hajduka, remi protiv Osijeka, pobjede u gostima kod Slaven Belupa i Lokomotive, ali prosinac je bio kao i čitava 2020. za Hajduk - dakle, vrlo loše. Poraz od Rijeke, poraz u Varaždinu, poraz od Gorice. Nakon posljednjeg posrtaja trener bijelih je rekao:

SVE POGOTKE S POLJUDA POGLEDAJTE OVDJE!

- Dali smo im pobjedu, što drugo reći. Vratili smo se na 1:1, pogodili stativu, igrali smo dobro prvo poluvrijeme, ali onda iz čista mira im poklonimo jedanaesterac. Zatim ponovno napravimo još jedan kazneni udarac i prelomi se utakmica. Igra nije bilo loša, stvarali smo šanse, ali ne možemo stalno poklanjati. Jasno je, ako ne riješimo pitanje obrane, bit će teško. Uvuče se strah i nesigunost, igrači nemaju povjerenja i kada primiš gol onda se bez razloga bojiš, strahuješ. Mi moramo učiniti sve da se defanzivno stabiliziramo, to nam je prioritet. Hajduk može igrati dobro, može zabijati golove, jer pokazali smo dobru igru prema naprijed. Imali smo šanse, promašili smo neke centaršuteve, ali kada im pokloniš dva jedanaesterca ne možeš naprijed. Ne smije nam se događati da na Poljudu izgubimo utakmicu kada postignemo dva zgoditka.

Valdas Dambrauskas autor je aposlutnog hita lige. Gorica je treća s malim zaostatkom za Osijekom i Dinamom, a u posljednja tri susreta postigla je 11 golova:

- Možda ovaj rezultat i nije realan, zabiti četiri gola na Poljudu je strašno puno. Sretan sam zbog igrača koji na treninzima naporno rade. U Splitu smo odigrale slabije prvo poluvrijeme, previše smo stremili nadigravanju, povremeno smo gubili formaciju na terenu. U nastavku smo te pogreške ispravili, igrali smo bolje i u obrani i u napadu. Šteta je za nas što dolazi pauza jer smo u jako dobroj formi. Nastavak sezone? Ne želi9m davati nekakva velika obećanja osim da ćemo nastaviti dvati od sebe, rekao je litavski trener.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 23:32