Robert Palikuća
 DANIEL KARMANN Dpa Picture-alliance Via Afp
RIJEČKI TRANSFERI

Rijeka već ima novog sportskog direktora? Na Rujevicu stigla i prva igračka pojačanja, ugovori potpisani

Procurila je informacija da na upražnjenu poziciju stiže Hrvat rođen u Njemačkoj
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 08. lipanj 2021. 10:08

U utorak bi Rijeka trebala dobiti novog sportskog direktora, nasljednika Ivana Mancea, koji je prošloga tjedna napustio klub. Procurila je informacija da bi na tu funkciju trebao doći Robert Palikuća (43), Hrvat rođen u Njemačkoj, u kojoj je i igrao u nekoliko klubova (Trier, St. Pauli, Fortuna Düsseldorf...).

Nakon igračke karijere ostao je u nogometu, bio je pomoćnik sportskog direktora Fortune Düsseldorf, te sportski direktor Nürnberga (od travnja 2019. do kolovoza 2020. godine), a u utorak bi trebao preuzeti funkciju sportskog direktora Rijeke.

Dosadašnji nogometaši Šibenika, vratar Nediljko Labrović i napadač Prince Ampem, u ponedjeljak su, prema dogovoru, doputovali u Rijeku kako bi potpisali ugovore s klubom s Rujevice. Tijekom popodneva obavljali su liječničke preglede i sve je prošlo bez problema. Čekali su se još neki dokumenti iz Šibenika kako bi sve bilo spremno za registraciju, pa je potpisivanje ugovora prolongirano za utorak prije podne.

Labrović i Prince su, eto, prvi nogometaši koji će ovoga ljeta doći na Rujevicu, a definitivno je potvrđeno da se napadač Sterling Yateke više ne vraća u Rijeku. Yateke je, podsjetimo, bio na posudbi iz bečke Austrije, ta posudba istječe krajem lipnja, no u Rijeci su procijenili da ovaj napadač iz Srednjoafričke Republike nije opravdao očekivanja. Na 24 odigrane utakmice postigao je samo jedan pogodak, nije izborio mjesto u udarnoj postavi, pa se stoga nije ni razmišljalo o produženju posudbe. Dodajmo da Yatekea ugovor s austrijskim klubom veže do lipnja sljedeće godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 22:44