Boris Kovačev/CROPIX
JURČIĆ: DOKTORSKA IGRA!

Rukavina sredio Slaven i kupio si mjesto u udarnih 11 za Malmö, Osijek - Zagreb 4-0

Aktualni prvaci pobijedili su Slaven sa 2-0 i tako zadržali prvo mjesto na ljestvici. Inter je u zadnjoj minuti iznenadio Cibaliju, dok je Istra bez problema dobila Lučko
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. kolovoz 2011. 21:53

SLAVEN BELUPO - DINAMO 0-2 (Rukavina 17, 38)

U prekrasnom ambijentu Gradskog stadiona, punom poput košnice, po idealnom vremenu i odličnom terenu, utakmica je krenula uz ovacije više od 3.000 gledatelja.

Vrlo oprezno počelo je s obje strane, da bi gosti u 3. minuti izveli napad po lijevom boku, kojega je Ibanez završio nepreciznim udarcem daleko od domaćih vrata. Samo minutu kasnije uzvraća domaćin preko Purića, koji sa 25 metara silovito tuče, a Kelava krajnjim naporom izbacuje loptu ispod grede u korner.

0:1 - Rukavina

Sammir je dignuo loptu na lijevu stranu, prebacio domaću obranu koja je zastala očekujući zaleđe, no pomoćni sudac, potvrdila je to TV snimka, opravdano nije podignuo zastavicu. Rukavina je u duelu prevario Purića i iskosa, s osam metara, preciznim udarcem pogodio domaću mrežu.

Izazvao je pomutnju službeni spiker na Gradskom stadionu kad je u 20. minuti odjednom objavio da je pogledao snimku Dinamova pogotka i da je očito da mu je prethodilo zaleđe. To je, naravno, iznenadilo sve na tribinama i na terenu, jer riječ je doista o neobičnom raritetu. Kruno Jurčić bio je sav u čudu, okrenuo se prema glavnoj tribini i počeo mahati, zatim su ustali neki gledatelji i počeli mahati prema njemu, a u idućih nekoliko minuta malo je više vatre i čvršćih startova bilo i na terenu. Nije puno potrebno za podizanje tenzija, ali na kraju su se ipak svi nasmijali na spikerov račun.

U 32. minuti velika šansa gostiju za povećanje vodstva. Sammir ubacuje loptu iz kuta na drugu vratnicu, gdje je kao duh sam Rukavina. U čistoj poziciji tuče glavom, no lopta zamalo odlazi pored vratnice. Dinamo ipak povećava svoje vodstvo u 39. minuti.

0:2 - Rukavina

Leko s desne strane ubacuje za Rukavinu, koji se izmigoljio domaćoj obrani i sa svega 3-4 metra gura loptu u mrežu.

U 52. minuti našli su se, licem u lice, Leko i Maras i zaradili žute kartone. Razlog, oštar nasrtaj Leke na Marasa. Badelj nije iskoristio dobru priliku, u 61. minuti, nakon centaršuta Sammira, zakasnio je zamalo ubaciti loptu u mrežu, sa svega tri metra. Od 65. minute igra dobiva na tempu, jedni i drugi češće i opasnije napadaju, i u 68. minuti Krstanović iz povoljne pozicije tuče glavom, no Rodić je na mjestu. Samo na minutu kasnije Krstanović je nanovo u prilici, no ovoga puta domaći vratar je uspješniji. Poljak zarađuje pljesak u 72. kada njegov jak i precizan udarac, sa 25 m Kelava izbacuje u korner. Domaćinu se ukazala prilika u 80. ali je Benko puno oklijevao i sa loptom otišao previše u stranu i prilika je propala. Šitum, koji je u igru ušao u 79. minuti lijepim udarcem zagrijava dlanove Rodića, u 85. minuti. Do kraja bez većih uzbuđenja Zagrepčani su smireno i rutinirano utakmicu priveli kraju i zasluženo iz Koprivnice odnose planirana tri boda. Domaćinima ostaje čekanje neke druge prigode.

Roy Ferenčina:

- Izgubili smo od bolje ekipe. I u ovoj utakmici Dinamo je potvrdio da je najbolja hrvatska momčad, zato im upućujem sve čestitke. Nas je presjekao prvi gol, bolje smo odigrali drugo nego prvo poluvrijeme, stvorili smo nekoliko poluprigoda, no, to se protiv Dinama pokazalo nedostatno.

Kruno Jurčić:

- Poslije utakmice zahvalio sam se svojim dečkima na doktorskoj igri i ovoj pobjedi. Odigrali smo jako dobru utakmicu, u kojoj smo imali posjed lopte, potrebnu mirnoću i strpljivo čekali šansu, koju smo dočekali. Igra je bila pod našom kontrolom cijelo vrijeme, zato sam i pohvalio svoje dečke. Domaćin je igrao koliko smo mu mi dozvolili.

S. BELUPO (4-3-2-1): Rodić - Purić, Kokalović, Maras, Grgić - Milardović, Vojnović, Brezovec - Mujanović, Benko - Bušić; Trener: Roy Ferenčina

DINAMO (4-4-2): Kelava - Vrsaljko, Tonel, Vida, Ibanez - Badelj, Leko, Calello, Sammir - Beqiraj, Rukavina; Trener: Kruno Jurčić.

OSIJEK - ZAGREB 4-0 (Špehar 11, Oršulić 37-ag, Smoje 68, Miličević 73)

Načinom na koji su otvorili igru Osječani su odmah stekli naklonost gledatelja. Kao osice jurnuli su u napad od prvog sučevog zvižduka, a to je ono što navijači najviše vole. Ali neshvatljivo je kako su Bijelo-plavi propuštali i najizglednije prigode, rezultat je već prije odlaska na odmor mogao glasiti 6:1 za domaćine! Miličević čak tri puta, Ljubojević jednom, na drugoj strani i Frljužec bili su u situacijama kad je teže bilo ne postići pogodak nego smjestiti loptu u mrežu.

- Moji su igrači najzaslužniji za sve lijepo što su priuštili našim navijačima. Sretan sam i nemam što dodati. Neka igrači uživaju u slavi kao i naši navijači u ovoj uvjerljivoj pobjedi - kazao je nakon utakmice trener Osijeka Vlado Bilić.

Osijekov je strateg itekako dobro snimio igru Zagreba u prošlom kolu u utakmici s Karlovcem. Ali osim taktičke mudrosti Bilić je ostao dosljedan u nakani da standardizira udarnu momčad kako bi dobio homogenost. Sudeći po ovoj utakmici u potpunosti je uspio, jer dobio je razigrane Babića i Špehara, rastrčanog Miličevića, dobio je i S. Vidakovića koji u ovoj sezoni igra zapaženu ulogu, ali i Kvržića koji je na poziciji zadnjeg veznog nakon ozljede V. Jugovića pravo otkriće. A 'potez za notes' Marka Babića u 64. minuti podigao je gledatelje na noge u razdoblju kada je Zagreb igrao napadački angažirano, kako bi spasio čast ako već nije mogao izbjeći poraz. Dobio je i pljesak za nesebičnu igru. Babić je sve obavio, a kad je mogao zatresti mrežu kao na tanjuru je poslužio Špehara. Šteta, na tom su mladiću tragovi iscrpljenosti i umora ostavili traga, promašio je sa 4 metra.

OSIJEK (4-3-1-2): Kardum - Šorša, Smoje, Gavrić, Lukačević - Vidaković, Kvržić, Babić - Špehar - Miličević, Ljubojević; Trener: Vlado Bilić.

ZAGREB (4-4-2): Vidaković - Pelaić, M. Pavlović, Oršulić, Štiglec - Abdurahimi, Štrok, Šovšić, Celiščak - Frljužec, Medić; Trener: Luka Pavlović

LUČKO - ISTRA 1961 0-2 (Jazvić 1, Grbić 32)

Kraj utakmice!

32. minuta - Kontra 'dva na jedan', Grbić je iz blizine zatresao mrežu domaćina.

1. minuta - U Kranjčevićevoj se nije dugo čekalo na pogodak. Vratar Lučkog Kovačić jedva je skinuo jedan dalekometni pokušaj Puljana, ali na odbijenu loptu prvi je stigao Jazvić i lagano je pospremio u mrežu.

Utakmica je počela!

LUČKO (4-2-3-1): Kovačić - Buden, Andre Silva, Žižić, Rendulić - Mehmedagić, Blagojević - Rak, Sarić, Fuček - Novak; Trener: Dražen Biškup

ISTRA 1961 (4-2-3-1): Mance - Sušić, Karabatić, Budicin, Milić - Anđelković, Prahić - Jazvić, Alimi, Roce - Belle; Trener: Igor Pamić.

CIBALIA - INTER 0-1 (Abilaliaj 90)

Bila je to utakmica koja je od početka mirisala na remi, da bi Inter u zadnjoj minuti preko Abilaliaja stigao do velike pobjede. Zaprešićani su se postavili čvrsto, ne osobito ambicizno u igri prema naprijed (premda su zabilježeni njihovi povremeni napadački bljeskovi, jedan od njih na koncu je i presudio), ali taktički besprijekorno disciplinirano, uz golem trkački fond. Cibalia nije znala kvalitetno odgovoriti. Imali su, istini za volju, Nebesko-plavi dominaciju u posjedu lopte, ali nisu znali što bi s njom. U predaji je bilo pregršt pogrešaka, i to onih neprisiljenih, gotovo početničkih, pogotovo u nastavku susreta kada je nervoza učinila svoje i postala dodatni uteg na leđima domaćih.

Pokušali su Mršićevi nogometaši i preskakanjem igre, ali ni to nije bio dobar koncept, jer su središnji Interovi braniči, Gulić i Herceg, bili vrlo koncentrirani i dobili su sve zračne bitke protiv Cibalijinih ofenzivaca.

CIBALIA (3-5-2): Matković - Tomić, Lučić, Parmaković - Radotić, Mazalović, Vitaić, Jurić, Čuljak - Kresinger, Bartolović; Trener: Stanko Mršić.

INTER (4-4-2): Santini - Balić, Gulić, Herceg, Jančetić - Šarić, F. Šćrbec, Valentić, Kramarić - Oršić, Abilaliaj; Trener: Ilija Lončarević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 06:45