Mehmet Umut Nayir i Luka Capan
 PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix
NAPETOST PRED DERBI

‘Samo Hajduk pobijedite i to je to! Koga god sretnemo u gradu svi nam govore isto, nema većeg rivalstva‘

Stoper riječke momčadi prisjeća se posljednje pobjede Rijeke na Rujevici protiv Hajduka
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. veljača 2021. 11:13

Luka Capan svježe pamti pobjedu nad Hajdukom 2:0, tik prije prvog lockdawna i privremenog prekida sezone. Za Rijeku je taj 8. ožujka 2020. bila prekrasna večer. Zabili su Čolak u 61. minuti i Gorgon u 72. s bijele točke.


- To nam je jedna od najboljih utakmica koje smo odigrali. Bila je fantastična atmosfera na Rujevici, divna nogometna priča. Hajduku smo dali tek dvije-tri poluprilike da dođe do gola. Radili smo odličan presing i puno šansi stvorili. Bio bih iznimno sretan kad bismo ponovili takvo izdanje.


Što očekujete danas? Dominaciju Rijeke ili al pari dvoboj?
- Mislim da će prije biti al pari. Oni nisu u bajnoj situaciji što se tiče rezultata i vjerojatno im nedostaje samopouzdanja, ali Hajduk je Hajduk. Njegovo ime uživa kod nas igrača veliki respekt. Morat ćemo biti izuzetno oprezni. U zadnjim susretima rano primimo pogodak, potom se suparnici povuku i to je teško probiti. Nedostajat će nam navijači…


Armada je došla na trening dati vam podršku, po tome se također vidi da je to posebna utakmica.
- Je, mi to znamo. Ne samo nama igračima i klubu, nego i navijačima puno znači. Kad nekoga sretneš u gradu i prepozna te, kaže ti: “Samo Hajduka pobijedite i to je to”. Pobjeda nad Lokomotivom dala nam je više mirnoće i samopouzdanja. U zadnjim susretima imao sam osjećaj da ne možemo zabiti skoro ništa, a u obrani radimo gluposti.


Pobjedom biste Hajduk jako udaljili od ozbiljne konkurencije za Europu.
- Odvojili bismo se, ali dugo je prvenstvo. Trebaju nam bodovi jer cilj nam je borba za vrh, prvo želimo preskočiti Goricu, a dalje ćemo vidjeti.


Na pitanje kako se Riječani nose s ritmom od dva nastupa tjedno, Rijekin stoper je kazao...
- Pred Hajduk nema umora taman da sam igrao tri utakmice u tri dana! Točno je da nama igračima takav ritam, kad nema treninga nego samo utakmice i regeneracija, najviše odgovara.


Dakle, Hajduk je najveća inspiracija?
- Tako je. To su najveći rivaliteti, drago mi je igrati s njima je to su utakmice pune borbe, emocija, nema ljepšeg od sraza s Hajdukom!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 11:18