IZBORNIK BRAZILA UVJEREN

Scolari odgovorio Kovaču: 'Možda milijarde nisu vidjele penal, ali sudac je, to je bitno!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. lipanj 2014. 03:40

Luiz Felipe Scolari odgovorio je Niki Kovaču na tvrdnju da su milijarde ljudi vidjele kako nije bio kazneni udarac.

- Milijarde nisu vidjele kazneni udarac, ali sudac ga je vidio. Kao što sam kazao koji dan ranije, arbitri odlučuju, a mi mislimo da je bio penal.

Kažete da je bio jedanaesterac.

- Deset puta sam vidio ponovljenu snimku i mislim da je bio kazneni udarac. Isto tako neke prekršaje nije svirao, za koje mislim da su bili, nije dao pojedinim igračima kartone kad držim da je trebao... No, to su njegove procjene.

Kovač je snažno govorio da je to smiješno, da će to biti cirkus ako se nastavi na jednak način.

- Ne mogu komentirati što je hrvatski izbornik rekao, ali istaknut ću da je Brazil pet puta bio svjetski prvak. Bili smo na pet cirkusa koji su organizirani da bi Brazil bio svjetski prvak, nismo imali Carlosa Alberta, Pelea, Ronalda, Romarija... OK, razumijem da je Kovač to morao reći na temelju rezultata, i ja bih to kazao da sam u njegovoj koži. No, mi nismo dolazili do titula zato što su nam pomagali suci.

Kako komentirate igru Brazila?

- Ako mi se nešto nije svidjelo to ću prvo kazati dečkima. Naši igrači su bili odlični, preokrenuli su rezultat, bili su dovoljno zreli, iako su mladi, da svladaju pritisak i vrate se iz minusa. Ali moramo zahvaliti nevjerojatnim navijačima. Bilo je nezamislivo koliku smo podršku dobili u Sao Paulu. Ako je bilo priča prije 10-20 godina da u ovom gradu nitko nije podupirao nacionalnu vrstu, sada smo vidjeli kako stvari stoje.

Komplimentirao je Hrvatskoj.

- Ako se moram kladiti tko će se kvalificirati iz ove skupine, kladit ću se na Hrvatsku. Oni savršeno centriraju između golmana i braniča gdje sitna greška može biti autogol. Hrvati imaju jako dobru kvalitetu, i tu su vještinu iskoristili da nas natjeraju da si sami zabijemo. Moram čestitati suparniku, ne smijete ostaviti prostora nekome tko je tako kvalitetan.

Govorilo se hoće li Oscar igrati, a pokazao se izvrsnim.

- Ja o tome nisam raspravljao, bio sam siguran da će startati. Novinari su o tome razglabali. Naš skaut mi je kazao da je Oscar oduzeo najviše lopti, driblao je, bio je fantastičan, takav je igrač. Moramo i dalje vjerovati u njega. Neymar je bio igrač utakmice, a kad bi se dodjeljivala srebrna medalja to bi bio on.

Je li htio kritičarima začepiti usta.

- Oscar je sin kakvog bi bilo koji otac htio imati. Tako je dobar, tih, miran, povučen... Silno draga osoba. On nije nikome htio začepiti usta. On nije prznica. Prije utakmice sam mu rekao da zabije gol, na kraju mi je odgovorio – evo, otplatio sam dug.

Emocionalni teret otvaranja SP-a ste skinuli.

- Možemo zahvaliti navijačima što nisu previše opteretili igrače nakon dobivenog gola. Prije utakmice sam posebno razgovarao s određenim igračima, ukazivao nekima da će na njima biti najveći teret. Oni su mladi i zato sam morao više činiti na psihološkom planu, to im je pomoglo više nego trening. Ali najvažniji su bili navijači, ne možete više nikad reći da Sao Paulo ne navija za Brazil.

Hoće li biti promjena za sljedeću utakmicu?

- Bio sam na dva SP-a, prva utakmica je uvijek bila teška. Pogotovo što je protivnik rano poveo. No, 7-8 minuta nakon gola Hrvatske dobro smo igrali presing, vidjeli da ćemo zabiti, računao sam da ćemo u tom periodu riješiti dvoboj. Kad govorimo o drugom susretu, dva-tri igrača su dosta umorni, imaju i sitne ozljede, ali to će biti sređeno. Hulk je počeo utakmicu nakon nekih problema na treningu, borio se kao lav.

Neymar i Luiz Gustavo su dobili žute kartone.

- Neymar mora znati da mi znamo da je on poseban. I da će igrači igrati za njega, mora biti svjestan da ćemo mu mi pomoći. Kad kažete Neymar, to je kao kad kažete Brazil, dakle najbolji na svijetu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. lipanj 2024 15:16