Getty
DINAMO POD PALJBOM

ŠEMPER JE (ZASAD) OSTAO 'Do kraja ‘mercata’ moglo bi biti baš svega!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. siječanj 2016. 10:07

Adrian Šemper i dalje je u Rovinju, na njegovu licu ne možete primijetiti da se išta dogodilo, da je to dečko zbog kojega je sportski direktor Chelseaja Michael Emenalo došao u Zagreb. Njegov “poker face” se ne mijenja, a na treninzima radi kao da će još dugo biti u Maksimiru.

Jasno, možda nismo najpozvaniji govoriti o tim sumama, s nekoliko stotina ili tisuća kuna (ovisno o visini datuma u mjesecu) u džepu lako je pričati što bi netko trebao napraviti s milijunima eura. Odbiti ih ili prihvatiti. Postoje dva različita mišljenja, bi li prodaja Šempera za četiri-pet milijuna (za dva nikako) bila dobar ili loš posao za klub? Po jednom razmišljanju takav novac za juniorskog golmana je čudesna stvar i ne bi ga trebalo odbiti. Jer to bi donijelo dobar priljev novca u blagajnu i omogućilo ostanak mnogih drugih igrača. No, s druge strane, u trenucima kad iz Maksimira šalju poruku da Modri žele što dulji ostanak mladih, kad stvaraju novu priču, odlazak Šempera bez ijedne minute u seniorskog momčadi bio bi bumerang. Dakle, koja je granica između dobrog posla i loše poruke, to je ta vječna dvojba?

- Nema ništa od toga, neće ni biti. Rekao sam čovjeku iz Chelseaja da ispod osam milijuna nemamo o čemu pričati. On je rekao da nas razumije, da shvaća zašto tražimo toliko, međutim, oni toliko sad neće platiti - kazao je Zoran Mamić, koji je otkrio i koliko su, zapravo, Londončani zapeli za Šempera i koliko su ga željeli dovesti.

- Pričao mi je Emenalo kako je u Chelseaju običaj da dok je Abramovič u Londonu mora tamo biti i on. Nikad, ili rijetko, sportski direktor napušta klub, dok je Roman tamo. A sad mu je rekao da mora ići u Zagreb, da mu je ovo jako važan posao. To govori puno. Opet, ne može ni Chelsea platiti taj novac, jer ne zna što će biti s radnom dozvolom. Nama još uvijek treba ta dozvola za Englesku, Šemper jest mlad, ali nikad se ne zna kako bi se to riješilo. Recimo, Delač sve ove godine još nije dobio radnu dozvolu za Englesku. Tako da oni ne žele ući u rizik, priča trener Dinama za Sportske novosti.

No, to ne znači da će odustati. Kad sportski direktor bilo kojeg kluba, a pogotovo Chelseaja tako dođe po mladog igrača, onda je to jasan znak da se neće tek tako predati. I logično je da su i u Dinamu svjesni kako ih očekuje još puno izazova u pregovorima. Čak i u ovih preostalih pola mjeseca do kraja prijelaznog roka.

- Moglo bi tu još svašta biti, kad su odlasci u pitanju. Tek se počelo “kuhati”, vrhunac potražnje još nije došao. Eto, toliko znači Liga prvaka, to je efekt tih naših igara u skupini.

To je ona dodana vrijednost, financijska isto, koja nije uračunata u neposrednu zaradu od Lige prvaka, ali donosi novac. Tko će otići? Teško je reći, neće ih mnogo, to je sigurno, ta mantra ostaje na snazi. No, nastavi li se ovako, nemoguće će biti sve ih zadržati. Ne može se baš svima reći da moraju ostati, pogotovo ako su te ponude učestale i unosne. Znamo da su Pivarić, Soudani, Eduardo, Antolić... odavno u izlogu, klubovi oblijeću klince, a saznali smo i da je neki dan Dinamo odbio ponudu za Angela Henriqueza! Iako nije mnogo igrao jesenas, pogotovo u Ligi prvaka, iako je bio daleko od lanjske forme i Čileanac je, eto, dobio ponudu. Ne znamo klub, ne znamo ligu, ali vjerujemo informaciji. Koja govori da je “napad” na modre zvijezde silovit, da je vrlo lako moguće da Pinto neće biti jedini koji je otišao iz Dinama ove zime. Otvoreno je, dakle, još dosta toga, naslušat ćemo se u idućih petnaestak dana još puno o ovoj temi. Prognozirati nećemo ništa, prijelazni rok i jest zanimljiv, između ostaloga, zbog svoje nepredvidljivosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 18:53