DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
MODRI GRADE ATOMSKU NAVALU

Senzacionalan napad: Evo kada bi Čop trebao stići u Dinamo, procurila i velika priča o Mariju Mandžukiću!

U Dinamu bi raširenih ruku prihvatili Mandžu, jer drže da bi bivši Vatreni bio od velike koristi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. lipanj 2021. 14:35

Kao što su Sportske novosti najavile, Duje Čop je pred vratima Dinama, veliki povratak trebao bi se dogoditi već prvog dana priprema, 11. lipnja. Čop je već prije nekog vremena bio na picku Modrih, onda je nešto sitno zapelo, ali sad su se stvari definitivno posložile, pa se uskoro očekuje i potpis ugovora. Dinamo je i inače u predvečerje prijelaznog roka svoj fokus bacio na dovođenje napadača.

Čitali ste da je Deni Jurić bio pred vratima Maksimira, čak su se i klubovi sve dogovorili, ali je onda zapelo na financijskim detaljima u odnosu igrač-klub. Makar, kako saznajemo iz naših izvora, ta priča još nije definitvno gotova, makar su izgledi mali, 90 posto je da Jurić neće doći, ostalo je još onih deset koji sudjeluju u mogućem preokretu.

image
KRISTOF VAN ACCOM Belga Via Afp

Modri su bacili oko i na Taichija Haru, ali i ta priča je završena. Sad ćete se vjerojatno zapitati zašto su Modri toliko zapeli za dovođenje napadača, kad u rosteru imaju hrvatskog reprezentativca Petkovića, švicarskog Gavranovića, te dva povratnika, Komnena Andrića i Sandra Kulenovića.

Dakle, po onome što saznajemo, Kulenović će na posudbu, što znači da bi onda Dinamo ostao na tri napadača. Nadalje, Modri igraju 1. pretkolo Lige prvaka već 6. ili 7. srpnja. S obzirom na Europsko prvenstvo, ne zna se hoće li u tom razdoblju Petković i Gavranović biti na raspolaganju, pa se nikako ne smije riskirati da se dogodi da Modri ostanu samo na jednom napadaču, Komnenu Andriću. Zato je ozbiljan klub kakav je Dinamo poduzeo sve da u svlačionicu dovede još jednog ili čak dvojicu napadača. Čop je već praktički tu, a može li se dogoditi da dođe još jedan?


Procurila je priča da bi se u Dinamo mogao vratiti, glavom i bradom - Mario Mandžukić! Naravno da bi ta vijest zasluživala početak teksta i naslovnicu, ali mi smo je ostavili za kraj. Zašto? Pa iz razloga što što naši dobro obaviješteni izvori bliski klubu kažu da na tu temu nisu vođeni nikakvi razgovori.

Nema potrebe tražiti senzaciju tamo gdje je nema. Međutim, ti isti izvori nam kazuju kako nije nemoguće da se to dogodi!

Koliko smo shvatili, u Dinamu bi raširenih ruku prihvatili Mandžu, jer drže da bi bivši hrvatski reprezentativac bio od velike koristi. Nakon nedavnog izleta u Katar te povratka u Italiju, gdje su ga ozljede koštale boljih igara i novog ugovora s Milanom, Mandžukić je spreman nastaviti karijeru, možda sezonu, čak dvije. Ne samo to, osim igračkih kvaliteta, Mandžo posjeduje i liderske osobine, a konačno, bio bi to i sjajan marketinški potez za ZG-klub.

Nadalje, kako saznajemo, iako još nema nikakve službene ponude, kao niti za jednog drugog igrača Dinama, postoje naznake da bi ovog ljetnog prijelaznog roka Bruno Petković mogao autorizirati inozemni transfer, a to još onda podebljava priču oko mogućeg povratka Mandžukića koji je u Dinamu igrao od 2007. do 2010. godine ostavivši dubok trag, skupio je 81 nastup za Dinamo uz učinak od 42 pogotka.


S posebnom pozornošću osluškivati ćemo tu priču koja se dosada zakotrljala samo u eteru. No, tko zna, svaki prijelazni rok ponudi nekakvo iznenađenje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 02:52