Gordon Schildenfeld u prvom planu
 RONALD GORSIC/CROPIX
UŠLI U POVIJEST

Šifo: Dinamo nas je neozbiljno shvatio!; Mamić: Izgubili smo dvije od tri doma, kad nam se to dogodilo...

Trener Dinama bio je razočaran, čini se posebno pristupom svojih igrača: ‘A stalno ponavljam isto‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. siječanj 2021. 20:23

Slavilo se kratko, ali sasvim zasluženo u šibenskoj svlačionici, prvi je put u povijesti HNL-a Šibenik pobijedio u Maksimiru, naravno da su gosti bili sretni, oduševljeni.

OVDJE POGLEDAJTE GOLOVE S UTAKMICE!

- Jako velika pobjeda, prvi put da je Šibenik ikad pobijedio u Maksimiru što još više uljepšava ovu pobjedu. Nagradilo nas je što smo dali sve od sebe. Oni su daleko najbolji u Hrvatskoj, svaka im čast, ali mi smo više htjeli pobjedu i to nam se isplatilo. Moj gol nije mogao bolje doći, ali bitna su tri boda - rekao je strijelac pobjedničkog gola Deni Jurić, dok je kapetan Gordon Schildenfeld također bio razgaljen:

- Fantastična utakmica, organizirana i pametna. Ginuli smo, imali smo na početku respekt, ali kako nas je Dinamo neozbiljno shvatio, kaznili smo to opuštanje i to mi je drago. Vrlo bitna pobjeda, ogromna tri boda, drago mi je da sam dio te povijesti. Imamo vremena slaviti pet-šest sati, jer ako izgubimo sljedeću utakmicu, nismo ništa napravili. Ali ova pobjeda nam daje vjetar u leđa i samopouzdanje.

Trener Krunoslav Rendulić čestitao je svojim igračima:

- Svi su bili fenomenalni uz maksimalni fokus od prve do zadnje minute. Mi smo odigrali dobro, toliko da smo ih limitirali, nisu nam napravili ništa. Nećemo pasti u euforiju, kao što nas ni porazi nisu "ubili", još nam je daleko cilj, ostanak. Ali ja vjerujem da možemo i više od samog ostanka u ligi.

Zoran Mamić bio je razočaran, čini se posebno pristupom svojih igrača.

- Čestitke Šibeniku, zabili su dva gola. Mi nismo bili kakvi smo trebali biti, ponavlja nam se, iako smo to više puta rekli, naš ulazak u utakmicu. A opet smo došli u zaostatak pa morali stizati. Drugo poluvrijeme bilo je rastrgano, izmjene nam nisu puno donijele, moramo izvući pouke, stalno ponavljamo da nema labavo. Ne kažem da je netko namjerno išao tankirati, ali malo umora, malo dekoncentracije i ritma ovih utakmica, i dođe do poraza, koji nije bio planiran i koji je razočaravajući! Izgubili smo dvije od tri utakmice u Maksimiru, kad nam se to dogodilo... Već u utorak igramo s Lokomotivom, pokušat ćemo se odmoriti, spremiti što bolje možemo da ispravimo što smo uprskali. Kako dići momčad? Nema čarolije, moramo biti svjesni i reći što je dobro i što nije, okrenuti novu stranicu. Sutra je novi dan, moramo dizati razinu igre, ako bude ovako, bit će problema.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 11:50