Rijeka, 140221.
Stadion Rujevica.
Nogometna utakmica, Rijeka - Istra 1961, 1. HNL, 21. kolo.
Na fotografiji: Simon Rozman, trener NK Rijeka.
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
RIJEČ TRENERA

Simon Rožman potišten nakon kiksa na Rujevici: ‘Bod je pravedan! Jedno je želja, drugo realno stanje‘

Ovaj bod daje puno samopouzdanja igračima, to je najbitnije - rekao je trener Istre Danijel Jumić
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. veljača 2021. 18:38

U susretu 21. kola Prve HNL Rijeka i Istra 1961 su na Rujevici odigrali 1-1, a oba gola pala su u prvih sedam minuta.

Rijeka je ovim rezultatom nastavila krizu rezultata upisavši samo jednu pobjedu u posljednjih pet kola, dok su gosti iz Pule osvojili prvi bod nakon pet uzastopnih susreta i to pod vodstvom novog trenera Danijela Jumića koji je prije tri dana naslijedi Fausta Budicina. Trener Rijeke Simon Rožman bio je vidno potišten:

- Utakmica je više bila borbena nego kvalitetna. Mislim da je remi pravičan ishod s obzirom na ono što se događalo na terenu. Nedostaje nam treninga, samo igramo utakmice, pokušavamo nešto improvizirati, ali ta improvizacija nam u danom trenutku ne ide od ruke. Nije dobro, nismo zadovoljni, ali ova sezona će biti samo igranje utakmica bez treninga, pa tko se bolje snađe imat će više bodova - kazao je Rožman koji je u najavi govorio kako traži sigurnost u obrani, a onda je njegova momčad ponovno rano primila gol iz prve šanse suparnika.

- Jedno je želja, drugo realno stanje. Pogreške se pojavljuju. Mi smo radna ekipa koja mora biti u treningu i maksimalno organizirana, a kad nije tako pokušavaš na pojedinaču kvalitetu. Bodovno nam ne ide pa kad je tako još si frustriraniji. Borit ćemo se i dalje.

Već u srijedu Rijeka je u Gorici.

- Sve ekipe u HNL-u su tu negdje, možda prve dvije malo odskaču. Pitanje je jedino kvalitete u završnici, tko bolje iskoristi šanse. Pokušat ćemo nešto iskemijati.

Danijel Jumić, trener Istre 1961 govorio je o zadovoljstvu:

- Ovaj bod daje puno samopouzdanja igračima, to je najbitnije. Svaka utakmica do kraja bit će nam bitna, počevši od Varaždina u sljedećem kolu. Zadovoljan sam, čestitam igračima na pristupu, karakteru koji su pokazali i agresivnosti. Prihvatili su ideju ove utakmice, dobro su reagirali i to nas je dovelo do boda. Igra se svakih par dana, dobro je da je ovaj susret bio brzo nakon poraza u Šibeniku, igrači nisu imali vremena razmišljati nego uhvatiti se ukoštac s prvim sljedećim nastupom. Izgledali smo organizirano.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 21:38