SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
NJAJBOLJE ZA OBJE STRANE

Sin legendarnog Vatrenog zabijao najviše na pripremama, ostaje u HNL-u barem do zime, a evo tko odlazi

Nogometaši s Kajzerice odradili su pripreme, a 17-godišnjak je sa 4 pogotka bio najbolji strijelac
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 06. srpanj 2021. 15:07

Okončali su nogometaši Lokomotive desetodnevne pripreme u Nizozemskoj i trener Silvio Čabraja kaže:
- Imali smo sjajne uvjete za rad i sve smo te pogodnosti iskoristili. Odigrali smo u Nizozemskoj tri utakmice i načelno sam zadovoljan viđenim, bilo je znatno više dobrih stvari u našoj igri, ali bilo je i “crnih rupa” i na tome ćemo morati raditi. Trkački smo jako dobro odradili te utakmice, iako su noge još uvijek “teške”, osjeća se u našoj momčadi nova energija, mladi dečki donijeli su novu “krv”, stalno “grizu”, njihova je želja i ambicija za uspjehom golema i vjerujem da će tako i nastaviti - kaže Čabraja.

Tri-četiri dresa slobodna

Spomenuli ste “crne rupe”, što vas to čini nezadovoljnim?
- Prebrzo i prelako gubimo lopte. U oduzimanju lopte smo na visokoj razini, ali kad je lopta u našem posjedu, nema mirnoće, moramo raditi na točnim dodavanjima kako bismo sačuvali loptu - rekao je Čabraja.


Jeste li iskristalizirali sastav? Koliko je još mjesta otvoreno?
- Zasad imam sigurnih sedam-osam igrača, a otvorena je još “borba” za tri-četiri dresa. Ne bih o imenima, no svakako je dobro što je konkurencija jaka i imam mogućnost izbora - rekao je Čabraja, dodavši da će se u Zagrebu momčadi priključiti Aliyu, Musa i Tahiraj, koji zbog ozljeda nisu bili u Nizozemskoj.


Lokosi su, inače, dosad odigrali četiri pripremne utakmice, ostvarili su tri pobjede (Hrvatski dragovoljac 2:1, regija Sharendijke 5:2, Vitesse 3:1), i pretrpjeli jedan poraz (Brugge 1:2, igrali su drugo poluvrijeme s igračem manje, nakon isključenja Cokaja). Postigli su 11 pogodaka, primili šest...


A najbolji je strijelac bio nadareni 17-godišnjak Roko Šimić, postigao je četiri pogotka, suparničke su mreže još tresli Osmanković, Dabro, Dajčer, Stojković, Zdunić, Kačavenda i Cokaj.


Šimić se prošle sezone afirmirao i u ovim je pripremama opet pokazao odličnu formu i realizatorske sposobnosti. Red Bull Salzburg je, podsjetimo, nedavno poslao na Kajzericu ponudu tešku oko četiri milijuna eura, hoće li to Lokosi prihvatiti?
- Još moramo riješiti neke potankosti, ali što god bude, najvažnije je da će Šimić ostati s nama barem do zime! To je najbolje i za klub i za Roka, koji će se kod nas razvijati na najbolji način - smatra direktor Lokomotive, Božidar Šikić.

Pivarić još aktualan

Na utakmicama u Nizozemskoj, kapetansku je vrpcu na ruci imao vratar Krševan Santini i zasad će on biti kapetan Lokosa. A što je s lanjskim kapetanom, Josipom Pivarićem, hoće li produžiti ugovor ili odlazi iz Lokomotive?
- Sve je još otvoreno, dogovorili smo se da će nam se priključiti ne bude li imao neku kvalitetnu ponudu. Ovih ćemo dana sjesti za stol i razgovarati - govori Šikić.


A dokapetan Papadopoulos? Ugovor mu traje do zime...
- Papa sigurno odlazi! U kontaktu sam s njim i njegovim agentom, dobio je nekoliko ponuda i vidjet ćemo što će izabrati i gdje će nastaviti karijeru. Kod nas se dobrim igrama vratio u život nakon teških ozljeda i operacija, opet je standardni reprezentativac Grčke i nadam se da će uspješno nastaviti karijeru - dodao je Šikić.

Gorica, a ubrzo potom Tuzla City

U srijedu će nogometaši Lokomotive odigrati na Kajzerici test-utakmicu s Goricom, nastupit će igrači koji su dosad imali manju minutažu. A glavna provjera uoči nove sezone bit će u subotu, Lokosima će se na stadionu u Kranjčevićevoj sučeliti bosansko-hercegovački prvoligaš, Tuzla City.

Četiri utakmice

Hrvatski dragovoljac 2:1
Regija Sharendijke 5:2
Vitesse Arnhem 3:1
Club Brugge 1:2

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 12:05