Foto: Vojko Basic / CROPIX
USUSRET PRIPREMAMA

SPORTSKI DIREKTOR HAJDUKA OTKRIO KOGA ŽELI DOVESTI NA POLJUD, A ONDA PORUČIO 'Prodaja? Ne možemo si priuštiti da netko nije na prodaju. Svi su!'

Piše: Frane VulasObjavljeno: 03. siječanj 2019. 12:26

Na početku priprema za drugi dio sezone pred sedmu silu izišao je sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović. Mnogo je pitanja, ali za većinu još nema konkretnih odgovora, prenosi Slobodna Dalmacija. Prijelazni rok tek se zahuktava. No, neke stvari se ipak znaju. S drugom momčadi u pripreme startaju Filip, Said, Šehić i Memolla. Novi trener Hajduka II je Mario Despotović, dosadašnji trener juniorske momčadi. Na pitanje o igračima na koje se ne računa Bjelanović je kazao:

- Mi imamo neke svoje ideje i planove kako odraditi ovaj prijelazni rok, tek je počeo, vidjet ćemo. Nekada ideje diktira i tržište, što ono traži odnosno nudi, pa ćemo tako i postupiti.

A na pitanje o igračima koji se povezuju s dolaskom u Hajduk nije htio (mogao) poimenice, u detalje.

- Izlaze brojna imena što je normalno, neka su provjerena, neka neprovjerena. Normalno je da se u ovoj fazi kontaktira, skuplja informacije o mnogo igrača. Nekad sami igrači, nekad i njihovi menadžeri te informacije plasiraju što ne znači da su točne i da će od toga nešto biti. Prijelazni rok je tek počeo. Znamo koji su nam prioriteti, koje pozicije su nam najpotrebnije – rekao je Bjelanović.

Ante Cizmic / CROPIX
CROPIX

Koje pozicije?

- Ono gdje smo deficitarni i gdje trebamo najviše gledati su pozicija stopera i pozicija napadača.

Said je u drugoj momčadi?

- Said je prošle godine bio naš najbolji strijelac. Nastojat ćemo u smislu uprihodovanja nekih sredstava ostvariti transfer. Realizacija nije blizu, ali radimo na tome. Ne mijenja njegov status njegovu cijenu – najavio je Bjelanović.

Mora li Hajduk prodavati igrače na polusezoni?

- Nije od jučer da Hajduk zatvara budžet od prodaje igrača. I dalje nam to omogućava pokrivanje tekućih potreba kluba, i ovaj će prijelazni rok će biti u tom smjeru. Apsolutno nam je prioritet zadržati sve mlade igrače koji su izuzetno traženi. Oni su bogatstvo kluba, nastojat ćemo napraviti sve da ih zadržimo – naglasio je Bjelanović.

Igrači koji ne startaju s prvom momčadi sigurno neće na pripreme u Antalyju?

- Neće ići u Tursku.

Koji je cilj u nastavku sezone? Europa, iako je veliki zaostatak?

- Moramo vjerovati u to. To nam je jedan od imperativa. Nadam se da ćemo na proljeće podignuti razinu kvalitete, valorizirati pojedine igrače koji su dosad malo bili u drugom planu i pritom što više gurati mladih igrača.

Jeste li razgovarali s Caktašem na temu njegovog ugovora?

- Mijo je na prodaju, ali kao i svi ostali igrači. U Hajduku ne možemo sebi priuštiti da netko nije na prodaju. Svi su na prodaju. To koga bismo mi željeli prodati i za koga ponude dolaze je drugo pitanje. Živimo od prodaje. Ako dođe koja ponuda, za Caktaša ili bilo kojeg drugog igrača, razmislit ćemo. Imamo svoje ideje koga bismo zadržali, koga prodali, ali moramo gledati da u svemu tome i ne oslabimo momčad – najavio je Bjelanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 07:16