RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
SJAJAN VEZNJAK

Stigao na Maksimir i u kratko vrijeme postao prvotimac: ‘Bio bih sretan ako jednom budem i blizu Ademiju‘

‘Gledajući čitavu sezonu, baš sam jako zadovoljan. Pogotovo drugim dijelom‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. svibanj 2021. 12:14

Kristijan Jakić izborio se u drugom dijelu sezone da ga se može zvati prvotimcem. Kad se govori o Dinamovih najboljih 11, onda se misli i na Jakića, koji je svoju prvu sezonu u Dinamu na kraju odradio vrlo uspješno. Za razliku od Kastratija ili Tolića koji su, kao i on, stigli prošlog ljeta iz Lokomotive, on je izborio mjesto u prvih 11, dok se oni još traže.

U srijedu je u Velikoj Gorici podigao svoj prvi seniorski trofeje u karijeri, Rabuzinovo Sunce, u subotu će nakon utakmice sa Šibenikom podići i drugi.
- Da, Kup je bio moj prvi trofej u karijeri, odmah slijedi i drugi - sa smiješkom govori Jakić, koji se osvrnuo na sezonu koja je iza njega i momčadi.
Stigao je nakon lanjskog finala Kupa, pa je bio bolestan, trebalo je neko vrijeme da uhvati ritam, korak za suigračima.
- Gledajući čitavu sezonu, baš sam jako zadovoljan. Pogotovo drugim dijelom sezone. U ovom dijelu sam se privikavao na momčad i pritisak kakav je u Dinamu, kasnije je išlo bolje.
Što će posebno pamtiti iz prve sezone u Dinamu osim, naravno, Tottenhama?
- Taj Tottenham ćemo svi pamtiti, ostat će uvijek jedan od najboljih trenutaka karijere, ali osobno ću pamtiti i asistenciju Oršiću protiv Krasnodara, bila je to jako lijepa akcija, koja nam je omogućila lakši prolaz. Naravno, i gol Gorici u polufinalu Kupa, koji je prelomio ulazak u finale.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Na odmor u Imotski

Ovo je po mnogima najbolja sezona u povijesti kluba, shodno tome se može pričati i radi li se o najboljoj generaciji u povijesti. U svakom slučaju, jedna od najboljih, jedna od onih o kojima će se pričati i čiji će se uspjesi obilježavati i za desetke godina. Kakav je osjećaj biti spominjan u tom kontekstu, u klubu čije su boje nosili mnogi velikani, legende, ikone?
- Osjećaj je fenomenalan, ali, da vam iskreno kažem, ja još nisam svjestan što sam ja napravio i što je ova momčad napravila. Bit ću zapisan barem jedno vrijeme zlatnim slovima u Dinamovoj povijesti, nisam ni u najdaljim snovima razmišljao o tome, da je takvo što moguće. Tako da, fenomenalan osjećaj, ali ne, nismo još svjesni što smo mi napravili.
Sad će nakon Šibenika Jakić malo na odmor.
- Idem u Imotski kod svojih, bila je naporna sezona, nismo se stigli previše ni vidjeti.
A onda ubrzo, već 11. lipnja kreće nova sezona. Može li Dinamo uopće biti bolji nego ove sezone i nadmašiti ono što je napravio u zadnjih osam, devet mjeseci?
- Nadam se da ćemo biti i bolji, iako znamo da će biti jako teško ovo dostići. No, ovo nam je neki cilj i putokaz da možemo i znamo i zašto ne bismo napali još veću razinu. Zašto ne napraviti korak dalje u Europskoj ligi ili ući u Ligu prvaka pa tamo napraviti rezultat.

Lokomotivi sva sreća

Što će biti s Lokomotivom u zadnjem kolu, ipak gaji emocije prema tom klubu?
- Jako teška situacija, ne želim se miješati zašto je došlo do toga, samo se nadam da će ostati u ligi. To je ipak klub koji me izbacio kao igrača, želim im svu sreću.
Za njega se govori da bi trebao naslijediti Arijana Ademija, ako ode iz Dinama ili ako jednog dana u Maksimiru završi karijeru. Osjeća li da je moguće jednom uskočiti u njegove kopačke?
- Ademi je legenda Dinama i jako će ga teško biti zamijeniti kad god. Ako Bog da, volio bih da budem barem blizu njega, jer znam kakav je čovjek, igrač, Dinamova veličina. Napravim li i blizu ono što je napravio Ademi u Dinamu, bit ću sretan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. listopad 2024 16:16