Ivo Ravlic / CROPIX
ŠTO NAKON SLAVENA?

ŠTIMČEV STOŽER Bokšić prvi kandidat za pomoćnika, Štimcu 20.000 eura plaće

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. svibanj 2012. 00:33

Igor Štimac tek će u srpnju biti službeno imenovan izbornikom, ali on ne gubi vrijeme i već naveliko razmišlja o sastavu stručnog stožera. Uostalom, kvalifikacije će vrlo brzo pa čim preuzme dužnost mora biti spreman. Prijateljska utakmica sa Švicarskom je 10. kolovoza, utrka za mjestom u Brazilu kreće 7. rujna s Makedonijom.

Na vidiku je još jedna kombinacija Vatrenih, jer prvi Štimčev izbor je Alen Bokšić. Budući izbornik Makaranina vidi kao svoju desnu ruku, i znalca i čovjeka od povjerenja. Istina je da se negda čuveni napadač dosad nije niti upisao u trenersku Akademiju, ali kod Vatroslava Mihačića to se može uraditi po ekspresnoj proceduri, kao što je svojedobno Robert Prosinečki bez diplome ušao u ekipu Slavena Bilića, tako će se i Bokšić već od kolovoza vratiti u reprezentativni tabor.

Neformalne najave govore da bi Štimac mogao dobiti veću plaću nego Bilić, da će mjesečno zarađivati 20.000 eura, ali i kako će njegov stožer biti s manje ljudi. Osim Bokšića svakako će još morati angažirati jednog pomoćnika te trenera vratara. Bude li težio geografskoj ravnoteži jedno će ime doći iz Dinamova miljea.

Što donosi Štimac? U novom ciklusu Vatreni bi mogli djelovati nešto čvršće, opreznije i s više pažnje na defenzivu. Sugerira to minuli, istina mali, Štimčev opus u Zagrebu, Cibaliji i Hajduku. Alen Bokšić u tome bio trebao biti zadužen za napadače, a poznato je da se u karijeri više odlikovao snagom i brzinom nego tehnikom.

Bilić je također 2006. godine htio Bokšića. Alen tada nije pristao, no sa Štimcem je izgradio poseban odnos, Igora očito ne može odbiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 10:20