Marijo Strahonja

 CROPIX Cropix
RIJEČ EKSPERTA

Strahonja objasnio situaciju zbog koje se Rudeš javno žali pa odgovorio Torcidi: ‘Mene te stvari ne smetaju‘

Podsjetimo, na Poljudu je osvanuo transparent upućen sudačkom analitičaru
Piše: SNObjavljeno: 03. prosinac 2023. 22:22

Kako je to nedjeljom navečer i običaj, trener Tomislav Ivković i sudski analitičar Marijo Strahonja komentirali su događanja 17. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige u HRT-ovoj emisiji Stadion.

Strahonja se osvrnuo na odluke s utakmice Rudeš - Lokomotiva, koja je završila bez pogodaka, ali s tri crvena kartona za posljednju momčad lige. Drugi žuti u 57. minuti zaradio je Vanja Vukmanović, a zbog prigovora na odluku Mario Zebec poslao je u svlačionicu predsjednika kluba Josipa Šimunića i sportskog direktora Stipu Čondrića.

Podsjetimo, Rudeš je reagirao na te odluke službenim priopćenjem, u kojem govori da je "nekome trn u oku, jer kako drukčije objasniti učestale sudačke previde na našu štetu". Strahonja je kazao da je Zebec donio ispravnu odluku.

- Svakako je ovo start za drugi žuti karton jer se ide otvorenim džonom. Nema veze što prvo igrač dolazi do lopte. Nije za direktan crveni karton, ali svakako jest za drugi žuti - poručio je sudački ekspert.

Što se tiče utakmice Hajduka i Gorice na Poljudu (3:0), Strahonja je pohvalio izvedbu Patrika Kolarića kazavši da dobro zna iskoristiti šansu koja mu se nudi. Neizbježno je bilo prokomentirati i poruku Torcide, koja je izvjesila transparent s napisom "Nemoj Strahonja da te brige more, zašto više ne možeš na more".

- Poruka, ne-poruka, svatko ima slobodu izražavanja. Onaj tko piše vjerojatno snosi određenu odgovornost. Meni osobno takve stvari ne smetaju, još kao sudac sam naučen kako se suprotstaviti pritiscima različitim povicima i takve stvari su me učinile vrlo čvrstom osobom. Ja ću i dalje obnašati svoju dužnost u duhu objektivnosti i stručnosti, pokušati sudačke opservacije prikazati javnosti onako kako to radim, a na javnosti je da prihvati ili ne prihvati to - poručio je Strahonja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. ožujak 2024 21:18