Foto: Damir Krajac / CROPIX
VELIKI PEH

STVARNO NEMA SREĆE! HRVATSKI GOLGETER OZLIJEDIO SE DOK JE SAM TRENIRAO U ZAGREBU Opet mora u karantenu, izgubit će gotovo cijele pripreme

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 01. svibanj 2020. 00:11

Nastavi li se naše nogometno prvenstvo, pod velikim će upitnikom biti nastup Lokomotivina napadača Marija Budimira! Prije nekoliko dana, naime, tijekom pojedinačnog vježbanja, Budimir je osjetio zatezanje u stražnjem bedrenom mišiću, prekinuo je trening i dva je dana mirovao. U srijedu je bio na liječničkom pregledu i ustanovljeno je istegnuće spomenutog mišića, a liječnici mu predviđaju dva do tri tjedna prisilne stanke i mirovanja.

A to znači da će Budimir izgubiti veći dio kakvih-takvih priprema u ovim uvjetima. Dodamo li još da normalnog treninga i utakmica nije bilo u posljednjih šest tjedana, posve je jasno kakva bi opasnost za organizam bila da 34-godišnji centarfor nakon tako duge stanke pokuša trenirati i igrati u najjačem ritmu. Stoga je vjerojatnije da Lokosi, nastavi li se Prva HNL, neće moći računati na Budimira. Vrlo vjerojatno ni na Vojkovića, koji je operirao koljeno (čišćenje meniska) i sad je na oporavku.

U srijedu su, inače, kako je bilo i najavljeno, nogometaši Lokomotive vježbali dva puta na Kajzerici, ujutro i popodne. Trener Goran Tomić i dalje je u samoizolaciji u Šibeniku, pa treninge vode njegovi pomoćnici. Jedan od njih, Draženko Prskalo, kaže:

Albanci u samoizolaciji

- Teško je ovako raditi, jako teško. Dečki su se zaželjeli lopte i rada na travnjaku, njihova je volja i ambicija opipljiva, ali ograničeni smo ovim zaštitnim mjerama. Možemo raditi samo neke trkačke dionice i određene tehničke elemente, a neprijeporno je najveći problem ta zabrana kontakta. A nogomet bez kontakta jednostavno nije nogomet! I ne znam kakav će učinak uopće imati ovakve pripreme, s ovim načinom vježbanja sigurno nećemo mnogo postići. Ni mi, a ni ostali klubovi. Sve će na kraju svesti na to koliko ćemo vremena imati za normalni trening kroz igru, za igranje na dva gola, željno čekamo da se ukine zabrana kontakta. Ovako se igrači ne mogu ni orijentirati u prostoru, pa je nemoguće raditi neke vježbe i simulirati situacije koje bi se mogle dogoditi na utakmici, kad nema osnovnog orijentira - kaže Prskalo.

Dodajmo da će Lokosi početkom sljedećeg tjedna biti kompletirani. Myrto Uzuni u četvrtak, naime, izlazi iz samoizolacije, a Indrit Tuci u ponedjeljak, obojica su, podsjetimo, donedavno bili u Albaniji s obiteljima. A trener Goran Tomić dolazi u Zagreb u nedjelju...

Zagreb, 200919.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 9. kolo, seniori, utakmica Lokomotiva - Osijek.
Na fotografiji:  Mile Skoric, Mario Budimir.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 21:32