Poljud
 Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
REAGIRALI I IZ HNS-A

TAKVO ŠTO NIJE PROLAZILO NI U NAJCRNJIM SUDAČKIM VREMENIMA Evo zašto će Vatreni u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu teško zaigrati na Poljudu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. prosinac 2018. 14:20

Hajduk se očitovao na dopis iz Hrvatskog nogometnog saveza i iskazao interes za kandidaturom za odigravanje jedne kvalifikacijske utakmice hrvatske nogometne reprezentacije za UEFA Euro 2020. Radi se o susretima Hrvatske s Mađarskom ili Slovačkom koji su predviđeni za listopad i studeni 2019. godine.

Istovremeno je od HNS-a zatražen i sastanak u Splitu na kojem bi HNK Hajduk iznio svoje prijedloge s ciljem poboljšanja rada Saveza, a što bi trebalo biti u interesu svih dionika.

REUTERS/Christian Hartmann
REUTERS

U dopisu je između ostaloga navedeno kako je za aktivan ulazak HNK Hajduk u kreiranje ostalih aktivnosti nužno prihvatiti sljedeće četiri točke:

1. Implementacija svih odredbi Zakona o sportu u rad HNS-a (na županijskoj i nacionalnoj razini) odmah i bez odgode

2. Profesionalni angažman stranog povjerenika za suđenje (na razdoblje od minimalno 3 godine, zbog potrebe neovisne reforme sudačke organizacije i revalorizacije sudaca na svim razinama natjecanja)

3. Vraćanje Udruge klubova 1. HNL kao voditelja natjecanja 1. HNL (ili makar Plenuma klubova sa samostalnim odlučivanjem)

4. Transparentni financijski izvještaji.

5. Transparentno definiranje kriterija za izbor na sve upravljačke funkcije i operativna tijela HNS-a s uključivanjem kriterija regionalne zastupljenosti u samostalni odabir predstavnika na razini regije.

6. Izrada strategije nogometa do 31. prosinca 2019.

7. Provođenje novih izbora za upravljačka tijela HNS-a nakon izrade strategije i implementacije svih odredbi Zakona o sport”.

Reakcija iz HNS-a

Marijan Kustić, glavni operativac HNS-a, kratko se osvrnuo na Hajdukov dopis.

- Znam da ga je Hajduk napisao i da u njemu postoje određeni zahtjevi prema Savezu. Za sada vam samo mogu reći da će Izvršni odbor HNS-a svakako raspravljati i o Hajdukovu dopisu.

Zagreb, 220218.
Hotel Hilton, dvorana Oliva.
Konferencija za medije  Hrvatskog nogometnog  saveza sa Marijanom Kusticem.
Na fotografiji:  Marijan Kustic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX
Marijan Kustić

Dakako da je Kustić ostao do kraja zakopčan, ali već sada je sasvim jasno da će Vatreni u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu teško zaigrati na Poljudu. Sporno je kako će članovi Izvršnog odbora uopće reagirati na činjenicu da Hajduk kroz osam točaka uvjetuje dolazak reprezentacije, a ako to i prođe, sasvim je jasno da neke točke neće dobiti zeleno svjetlo. Prije svih ona sa stranim povjerenikom za suce. Takvo što nije prolazilo ni u najcrnjim sudačkim vremenima, pa neće ni sada kada smo svjedočili jeseni u kojoj teško možemo reći da su suci nekoga posebno preferirali, a jednako tako i zakidali.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 20:36