VLADO KOS/CROPIX Cropix
VELIKI PREOKRET

Težak udarac za Bjelicu pa obrat! Preko noći je ostao bez pola pojačanja, a onda je stigla sjajna vijest

Bijelo-plavi odradili su zaista odličan prijelazni rok, no stvari su se jako zakomplicirale...
Piše: Darko Ružić/SNObjavljeno: 25. veljača 2021. 11:10

Debelo je viša sila uplela svoje prste među Bijelo-plave. Sreća kao da im je okrenula leđa. Što drugo nego reći - pravi peh. Naime, u zimskom mercatu trener i sportski menadžer prvoligaša s Drave Nenad Bjelica odlučio je pojačati svoj igrački kadar i krenuo u potragu za onima koji bi u njega uveli dodatnu kvalitetu te pojačali konkurenciju baš za svako mjesto u momčadi.

Realizirao je tako transfere Mate Miloša, Mihreta Topčagića, Petra Brleka, Jevhena Čeberka, Ivana Santinija i Adama Gyurcsa. Pokazalo je to odlučnost Osijeka i samoga Bjelice da se još odlučnije nego u prvom dijelu natjecateljske sezone uhvati u koštac borbe za trofeje, za oba, za onaj u prvenstvu i Kupu. Već su prvi nastupi Miloša i Brleka pokazali kako su igrači od kojih će biti i te kakve koristi.


- Potpuno je moje zadovoljstvo obavljenim u prijelaznom roku. Došli su nam kvalitetni igrači, baš oni kakve sam tražio i želio imati u kadru - izjavio je Osijekov trener Nenad Bjelica.

Međutim, danas vjerojatno ima i drugačije mišljenje. Jer, od šestorice novaka čak su trojica - Topčagić, Santini i Brlek - do daljnjeg bili zapriječeni u nastupima.

image



VLADO KOS/CROPIX Cropix

Na žalost, Topčagić je morao biti podvrgnut operaciji leđa, uskoro će i Brlek ligamenata desnog koljena i za obojicu je prognoza da u natjecateljskom kadru neće sudjelovati puna dva mjeseca.

No četvrtak je ponudio veliki preokret, Ivan Santini je registriran i može odmah igrati!

"Ovoga je četvrtka na mail NK Osijek stigla lijepa i očekivana vijest. Kineski nogometni savez dostavio je u HNS, a potom i na našu adresu međunarodnu potvrdu za pravovaljanost registracije Ivana Santinija koji odmah stječe pravo nastupa za Bijelo-plave! U obrazloženju stoji kako je u skladu s FIFA-inim Pravilnikom o statusu i transferima igrača i Pravilnikom o registraciji klubova i igrača HNS-a Santini slobodan i može se registrirati za Nogometni klub Osijek. Našem se napadaču, dakle, odobrava privremena registracija, a kako je sve obavljeno u vremenski predviđenom roku, Ivan može zaigrati već u petak u Varaždinu. Sigurno je ovo ohrabrujuća informacija i za njega i za stručni stožer na čelu s Nenadom Bjelicom, ali i za sve navijače osječkog prvoligaša", objavio je danas NK Osijek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 15:02