Mario Zebec
 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
ODLUKA SUDAČKE KOMISIJE

Tko sudi u derbiju koji bi mogao odlučivati o prvaku? Lani s njime u Gradskom vrtu Osijek nije izgubio

Prošle sezone Osijek je jednom pobijedio, a jednom odigrao neodlučeno u Gradskom vrtu s Dinamom.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. travanj 2021. 13:50

Derbi-susret 30. kola domaćeg nogometnog prvenstva kojeg će u srijedu od 20.30 sati odigrati Osijeku i Dinamu povjeren je Mariju Zebecu. Sudac iz Cestice pokraj Varaždina dijelit će pravdu, a pomagat će mu Borut Križarić iz Čakovca i Bojan Zobenica iz Velike Gorice. U VAR-sobi će sjediti riječki dvojac Ivan Bebek - Robi Kezele.

Bit će to jubilarni deseti put da će Zebec suditi u međusobnim susretima Osijeka i Dinama u HNL-u. Do sada su Modri u tim dvobojima ostvarili pet pobjeda, a u po dva navrata završavalo bi ili neodlučenim rezulatom, ili pak pobjedom Osijeka. Zebec je sudio i prvi susret Dinama i Osijeka ove sezone, kada je u 3. kolu, na dan 30. kolovoza bilo 4:1 za Modre.

Zanimljivo. prošle sezone Zebec je "svirao" na oba osječka derbija. U 22. kolu golom Mirka Marića s bijele točke Osijek je slavio minimalnim rezultatom, a u 4. kolu, još u kolovozu 2019. godine bilo je 0:0.

Susret Slaven Belupa i Hajduka u Koprivnici sudit će Damir Batinić iz Osijeka, a novi dvoboj Istre 1961 i Rijeke povjeren je njegovom sugrađaninu Dariju Belu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 12:11