SCREENSHOT
JASNA PORUKA

Tramezzani spas tražio u čak 5 igrača, ali ne u kapetanu! Caktaš za Hajduk više nije ni džoker s klupe

Osijek kad povede rijetko dopušta preokret, Hajduk je do kraja napravio - ništa. Nijedan pokušaj...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. veljača 2021. 22:28

Paolo Tramezzani imao je ideju kako zaustaviti Osijek. Iznenadio je sastavom, na lijevi bok stavio je Mujakića (Čolina nije bio niti na klupi), iznenađenje je bio i Gyurcso, kojega je malotko očekivao u momčadi. Kao što je i najavljeno, senatori Caktaš, Jairo i Jradi na klupi, to sad više i nije neka novost.


I dobro je Hajduk izgledao u prvih 45 minuta, da nije bilo one greške Simića kad je zamalo pobjegao Mierez, rekli bismo da Osijek nije uspio previše zaprijetiti. Silva i Bočkaj s te desne strane koju je defanzivno pojačao Mujakić, rijetko su donosili opasnost po Kalinića. Hajduk je dobro držao 'nulu', čekao priliku prema naprijed, još jednom su Bijeli pokazali da im je lakše igrati protiv favorita, Dinama ili Osijeka, nego protiv Istre ili Lokomotive.

I tko zna koliko bi Hajduk izdržao i bi li uspio uzeti nešto više da nije bilo isključenja Mujakića. Velika je bila greška Nejašmića, krivo je vratio loptu Mujakiću i 'uvalio' ga u problem. Ostali su Splićani s igračem manje, ubrzo je Kleinheisler zabio i, praktički, riješio utakmicu. Osijek kad povede rijetko dopušta preokret, Hajduk je do kraja napravio - ništa. Nijedan pokušaj prema golu!


Tramezzani je pokušao promijeniti tijek susreta, zaigrao s trojicom stopera (Dimitrov-Simić-Vušković) i dvojicom napadača (Umut-Diamantakos), no nije došlo do promjene odnosa snaga, tek do promjene rezultata u 2:0. Zanimljiv je taj detalj da su s klupe ušli i Jairo, Jradi, Diamantakos, Dimitrov i Dolček, ali nije ušao Mijo Caktaš.

Dakle, niti kao džoker s klupe, kad je Tramezzani trebao čovjeka koji bi mogao nešto donijeti i možda preokrenuti rezultat, nije se odlučio za kapetana i najboljeg strijelca. Ne sumnjamo da će mnogi zaključiti kako je to još jedna jasna poruka da je Caktaš blizu odlaska.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 13:05