TKO ĆE DIJELITI PRAVDU?

Traži se najbolja opcija za derbi: Dinamu i Hajduku će suditi Batinić ili Svilokos!

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 25. rujan 2012. 19:03

Cijeli ponedjeljak je povjerenik za suce 1. HNL Ivan Peraić skupljao informacije o formi i slagao mozaik iz kojeg će izabrati četiri “kockice” za nastup u subotnjem derbiju Dinamo - Hajduk.

Nema dvojbe da su favoriti za glavnog suca Damir Batinić i Vlado Svilokos!

Vjerojatno bi utakmicu svih utakmica dobio Ivan Bebek, to prije što je u četvrtak izvrsno vodio sraz Europske lige Fenerbahče - Marseille, no Hajduk se žestoko bunio na njegovu nedavnu arbitražu u Zaprešiću. Iako je dokazana apsolutna opravdanost kaznenog udarca za Inter u 90. minuti, čini se da Peraić neće posegnuti za istaknutim internacionalcem. Domagoj Vučkov danas Plavima sudi Kup u Vrsaru, Zlatko Šimčić sudio je u prethodnom kolu zahtjevi meč Rijeke i Dinama, Andrej Burilo tek se vraća poslije dužeg oporavka zbog ozljede a imao je nekih problema u meču Lokomotive i Istre, dočim bi Ante Vučemilović u Maksimiru bio drugi službeni akter s tim imenom i prezimenom budući da je stric već određen za delegata pa nećak neće na taj zadatak!

Zato ostaju Svilokos i Batinić. Zemljopisni neutralci, bivši i sadašnji vlasnik FIFA-znaka. Svilokos je rutiner koji zapravo nikad nije imao loš dan vodeći susrete najboljih zagrebačkih i splitskih klubova, a pravdu im je dijelio često. Batinić pak u ovom prvenstvu na četiri utakmice nije zaradio niti jednu primjedbu, kamoli kritiku, još manje pokudu, vele da u cijelosti poštuje PNI i sve naputke međunarodnih i domaćih sudačkih foruma, što se vidjelo i na preksinoćnjem ogledu Hajduka i Slavena Belupo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 15:41