Iyayi Atiemwen, Arijan Ademi, Bruno Petković i Luka Ivanušec
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
ON VRAĆA SVE S KAMATAMA

‘Trebao sam ga Dinamu dati besplatno, već bi sad zaradili više! Ali s Dinamom je to nemoguće dogovoriti‘

Predsjednik Gorice nenad Črnko prokomentirao je za SN zanimljiv poslovni dogovor s Dinamom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. veljača 2021. 17:00

Ovih smo dana posjetili i Goricu. Iz tog kluba je u Dinamo stigao Iyayi Atiemwen. Razgovarali smo s predsjednikom Nenadom Črnkom, inače i članom Izvršnog odbora HNS-a.

Pitali smo ga žali li sad, kad Iyayi igra tako dobro i zabija bitne pogotke za Dinamo, možda žali što ga maksimirskom društvu nije skuplje prodao?
- Transfer je bio dva milijuna eura i nešto sitno. S PDV-om negdje 2,6 milijuna eura. Jesmo li ga prejeftino prodali? Pa, na to pitanje se mogu našaliiti, ali u svemu ima istine. Trebao sam ga Dinamu dati besplatno, ali da s Dinamom dijelimo 50:50 bonuse za Europu. Već bi sad zaradili više! - kaže nam Črnko.


Ima ovakvo razmišljanje...
- Držim da ga je Dinamo do sada trebao više iskoristiti. On je igrač koji traži kontinuitet, a kad ga dobije, on vraća. S kamatama. Mi smo to prepoznali na temelju njegovih igara u bivšim klubovima prije Gorice. Igrao je tamo jedno poluvrijeme, pa je izašao, pa je onda igrao jednu utakmicu, pa tri nije... Gorica mu je jedina dala kontinuitet igara. Držim da Atiemwen može biti prevaga u Dinamu! Samo mora imati kontinuitet igara.

image
Nenad Črnko
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix


Zna i predsjednik Gorice da je Atiemwena u nogometni život vratio Zoran Mamić..
- Jest, Mamić ga je vratio u život, ali Atiemwen je njemu svaki put vratio ukazano povjerenje! Kad ga gurne u igru, Iyayi zabije ključni pogodak. Kad ga je Mamić izvadio protiv Šibenika nakon prvog poluvremena, kazao sam: “Joj, zašto ga vadi, on može riješiti Šibenik”. Na koncu je Dinamo izgubio.


Ima li Gorica neki postotak od buduće Atiemwenove prodaje?
- Ne! Nemamo ništa. S Dinamom je to nemoguće dogovoriti! Ne znam klub iz HNL-a koji je s Dinamom uspio dogovoriti postotak od buduće prodaje. Jedino društvo iz Maksimira dogovara postotke kad prodaje svoje igrače. Pokušao sam, naravno, vrijedi probati. Ali, ne ide... Pokušao sam to dogovoriti i za Čabraju i za Špikića, ali dobio sam odbijenicu, to s Dinamom jednostavno ne ide. Budi sretan kad dogovoriš transfer, uzmi novce i čekaj dalje da razviješ drugog igrača.


Je li vjerovao da Atiemwen može ovako zabijati u Dinamu?
- Ne da sam vjerovao, nego sam bio siguran. Zapravo sam očekivao da će on u Dinamu već zabijati prvu sezonu, ali nije imao kontinuitet. Čak smo mi tada kod njegove prodaje u prvoj varijanti željeli dogovor kao sa Špikićem, da kod nas ostane na posudbi šest mjeseci. Međutim, Dinamo ga je htio odmah. Ma, da je u Dinamu imao kontinuitet, bio bi još bolji - zaključio je Črnko.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 21:11