Vlado Kos / CROPIX CROPIX
MALO VJETAR, MALO LOŠ TEREN

TUDOR OTKRIO ZAŠTO JE MLADA ZVIJEZDA HAJDUKA SJEDILA NA KLUPI, PA ODMAH PROGOVORIO O DINAMU 'Veliki sam optimist! Ostavili smo Osijek na minus šest..'

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 29. veljača 2020. 18:50

Podjelom bodova uz prazne mreže na Gradskom vrtu okončan je prvi od dva derbija 24. kola HNL-a, što je bio i najrealniji odraz prikazanog od strane Osijeka i Hajduka.

Epilog je to s kojim je vjerojatno zadovoljniji gostujući trener Igor Tudor, jer je njegova momčad zadržala šest bodova prednosti u odnosu na Osijek, čiji strateg Ivica Kulešević sigurno ne može biti zadovoljan, budući da je uoči susreta rekao da ga zanima samo pobjeda.

Međutim, Osijek u ovom susretu nije imao pobjednički stav kojim bi sami sebi čestitali rođendan. Kakva-takva utjeha je nastavak niza neporaženosti na domaćem travnjaku već 21. utakmicu za redom, ali zabrinjava podatak da je Osijek u ovom trenutku peta momčad lige.

"Hajduk je bolje otvorio utakmicu, pomagao im je i vjetar, a mi se nismo najbolje snašli. Drugo poluvrijeme smo uspostavili ravnotežu, imali nekoliko prigoda, ali nismo zabili gol. Nezadovoljan sam rezultatom, no čekaju nas dvije utakmice sljedeći tjedan, moramo popraviti naš učinak na gostovanju ako se mislimo priključiti vrhu tablice. Jednostavno gotovo nitko od mojih igrača da tako kažem nije bio osobit. U našoj se igri, kada je napad u pitanju sve svelo na Marića, a kada on ne zatrese mrežu imamo problem. U ovom smo derbiju svi bili nekako suzdržani, nekonkretni", rekao je Kulešević, dok je Tudor izrazio zadovoljstvo što im je ostalo šest bodova prednosti u odnosu na Osijek.

"Nedastajao je - gol! Mi smo zadovoljni ovim bodom, ostavili smo Osijek na minus šest bodova iza sebe. Podijelio bih utakmicu u dva dijela. Mi smo bili bolji u prvom, Osijek u drugom poluvremenu. Imali smo dvije ozbiljne prigode, ali ih nismo iskoristili. No, imao ih je i domaćin. Nama nikad nije lako igrati u Osijeku, ali zadovoljan sam, kažem, ovim bodom", kazao je Tudor.

A kao da je iz glave izbacio derbi u Gradskom vrtu čim je on završio i odmah se okrenuo onom što dolazi.

"Moramo se okrenuti srijedi i novom derbiju. Dolazi nam Dinamo, a to je uvijek fešta. S optimizmom gledam na tu utakmicu", izjavio je Tudor.

Sam se dosjetio da ga nitko ništa nije upitao kako to da je Kreković ostao na klupi, pa odlučio pojasniti.

"Na posljednjem je treningu osjetio neko zatezanje i u dogovoru s liječničkom službom odlučili smo izbjeći rizik. Treba nam za srijedu, a da nije imao tih problema bio bi u udarnoj momčadi i u Osijeku", rekao je Igor Tudor.

Podijelili su treneri i primjedbu na igralište u Gradskom vrtu. Temu je načeo Hajdukov strateg, a s njim se suglasio i Osijekov.

"Težak je bio teren za igru. Na kraju završili smo ovaj derbi u koji je Hajduk ušao bolje na krilima pobjede u prošlom kolu nad Goricom".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 13:23