Tea Cimaš/CROPIX
OSIJEK - RIJEKA 1:3

U Gradskom vrtu pao Osijek: Rijeka uspješno nastavlja utrku za Hajdukom i Dinamom

Piše: Darko RužićObjavljeno: 27. listopad 2013. 18:18

Da je Osijek igrao s nekom drugom, nijansu samo slabijom momčadi vjerojatno bi osvojio barem bod. Dao je koliko je mogao, ali namjerio se na objektivno boljeg i kvalitetnijeg protivnika. Postigao je Osijek pogodak nakon pet sušnih kola. Zanimljivo, strijelac je opet bio Novaković kao i prije pet kola kada je zatresao mrežu Hajduka. Međutim, obrana Bijelo-plavih, najslabija u ligi svom je neslavnom rekordu primljenih pogodaka jučer dodala još tri.

Novi trener osječkih Bijelo-plavih Ivica Kulešević odlučio se za manje izmjene u udarnom sastavu naspram onog koji je igrao u mandatu njegovog prethodnika Davora Rupnika. Tako je kako je, Osijek nema osobitu širinu igračkog kadra. A ono što je kao svoj potez povukao Kulešević je uvrštavanje Bralića na stopersku poziciju i preseljenje nedostatno spremnog iskusnog Vitaića na klupu za pričuve.

Zamislio je i u rasporedu svojih igrača da B. Barišić ordinira po lijevoj strani, a na poziciji braniča da to čini hitri Pavić. Sve je to početkom igre djelovalo i dobro i razložno. Iako, Rijeka je dosta lako dolazila u završnicu napada. Tako je u 4. minuti Benko opasno pucao s dvadesetak metara, ali bez učinka. Potom je u 10. minuti nakon udarca iz kuta s lijeve strane Kvržić ostao nečuvan i uputio s desetak metara udarac glavom, ali vratar Mikulić je bio siguran.

Požalili su domaćini za zlom srećom na isteku sedamnaeste minute kada je Dugandžić dugo vukao loptu s desne strane, a kad je prišao kaznenom prostoru i ušao ka sredini odapeo je ne toliko jako koliko precizno s osamnaest metara. Vargić se opružio koliko je dug, ali nije došao do lopte. No, ona se od lijeve vratnice odbila u polje. A Dugandžić je u 28. minuti propustio i doista izglednu prigodu. S pet metara je promašio vrata. Na kaznu za to nije se dugo čekalo. Rijeka je preko Kvržića došla u vodstvo. Lako i jeftino, samo minutu kasnije.

-Tako je to u nogometu. Imali smo razdoblja dobre igre, imali smo i prigode, ali otišli u poraz. Našem protivniku čestitam na pobjedi. Imali smo dobrih razdoblja igre, ali tako je završilo na našu žalost. Treba izdržati do zime, pa vidjeti što i kako dalje. Eto, u ovoj je utakmici odlučila individualna kvaliteta. Što reči, možemo samo žaliti za onim što smo propustili u trenutku dok smo još imali aktivan rezultat - kazao je nakon utakmice trener Osijeka Ivica Kulešević.

Dosljedni sebi i zamišljenom planu igre Bijelo-plavi su igrali cijelu utakmicu. Organizirano su se i čvrsto postavili u sredini terena. Koliko god su mogli i koliko su im vrlo dobri Riječani dopustili. Ogroman su napor uložili i u svojim obrambenim zadaćama, ali na žalost u kontranapade nisu uspijevali ići na pravi način.

Prigode koje su im se ukazale bile su malobrojne, jedna iz igre, dvije nakon prekida. A i Rijeka je igrala po svom. Strpljivo je kružila oko kaznenog prostora svojih domaćina. Okuražena je bila minimalnim vodstvom i lukavo čekala da joj se ukaže prigoda za konačan mat. A tko čeka i dočeka. Rijeka je od 64. minute pogotkom Kramarića došla do povećanja prednosti. No, Osijek se samo minutu kasnije vratio u nadu nakon što je Novaković savladao Vargića.

Rasplamsalo je to igru. Jurnuli su domaćini po poravnanje. Odavno nisu igrali s toliko žara i nasrtaja ka kaznenom prostoru protivnika. Međutim, sve im je bilo uzalud. Rijeka je ozbiljna, odlično posložena momčad u čijoj igri ima i glave i repa. Kada je bilo najteže bljesnula je još jednom i postigla treći pogodak za potvrdu zasluženosti svoje pobjede.

-Odrađeno, čiste glave, put, pa put, praktički bez treninga. Zasluženo smo pobijedili. Imali smo i dobrih i loših trenutaka, ali završilo je kako smo željeli i htjeli. Fair i korektna utakmica, čestitam i domaćinima na dobroj igri - izjavio je trener Rijeke Matijaž Kek.

Poslije svega Rijeka je otišla kući s bodovima u nastavak borbe za najvišim plasmanom, a Osijek je ostao s golemim brigama, ali i nadom da ipak ima u svom kadru kapaciteta za nadjačavanje neugodnosti plasmana koji ga je snašao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 09:06