TRAŽI SE DRUGA ŠPICA

U udarnih 11 Hajduka ostalo otvoreno još jedno mjesto! Tko će uz Antu Vukušića?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. listopad 2011. 19:03

Ante Vukušić (20) – krasi ga hitrina i sjajan osjećaj za pogodak. Vukušić prati bočne lopte i lakoćom ih posprema u mrežu. Može i pobjeći iza leđa zadnje linije, ali prizemni centaršutevi su njegov „forte“. Tako je krenuo u aktualno prvenstvo, zgodicima na lopte s bokova. Da Vukušića pitate s kim najviše voli igrati sigurno bi spomenuo Čopa i Ibričića. Možda dodao i Strinića. S njima se prošle godina najbolje slagao, s njihovim loptama stigao je do 15 pogodaka u jeseni 2010. koju će dugo pamtiti. Vukušić je igrač koji može pobjeći u kontru. Jedini od četiri napadača Bijelih koji je u tom segmentu na visokoj ocjeni, zato nema smisla da Vukušić bude drugi napadač. Samo prvi, klasični „špic“, barem u HNL-u.. Koga bi danas htio imati u tandemu ? Prošle godine je uglavnom bio usamljen, ali sa Ibričićem iza leđa. Sličan tip igrača jeVuković. STATISTIKA : 7 nastupa, 6 pogodaka.

Ahmad Sharbini (27) – najiskusniji u kvartetu, igrač koji zna kako se probijaju gužve u protivničkih 10-12 metara. Lukavi strijelac koji je ove sezone postigao više pogodaka nego zajedno u prethodne dvije u dresu Hajduka. Sharbini teško može odigrati rolu drugog špica, samo prvog. S Vukušićem u paru igrao je protiv Belupa s tim da je „sinjski dijamant“ bio druga „špica“. Nisu loše izgledali, dapače, Vukušiću treba igrač Ahmadovog znanja i iskustav, ali traži se i veća pokretljivost. Ahmad se odlično slaže s Anasom, a to je uvijek pozitivna karakteristika. Nedvojbeno će riječki golgeter i dalje imati prigoda, jer ponovit ćemo, Bugarin neobično cijeni iskustvo. Bit će minutaže za Ahmada, ali utakmicu u Lučkom je pokazala kako Balakov danas razmišlja. STATISTIKA : 11 nastupa, 3 pogotka

Ivan Lendrić (20) – „kobra“ u šesnaestercu, igrač koji najviše pruža u suparničkom kaznenom prostoru. Malo je prilika dobivao, uglavnom je ulazio s klupe, osim u onom kobnom dvoboju u Karlovcu kada je imao ulogu startera. Lendrić je poput Ahmada, klasični golgeter koji ima osjećaj za pogodak u malom prostoru pred vratima. Može glavom, može i nogom, ali koliko može u kontinuitetu tek ćemo saznati. STATISTIKA : 9 nastupa, 1 pogodak.

Ivan Vuković (24) – od njega se puno očekuje, a malo se dosada vidjelo. Tri asistencije mršav je učinak za igrača koji je doveden s preporukom „prvi golgeter Crne Gore“. Vuković je za razliku od Lendrića i Ahmada, napadač koji nije prva „špica“. Nije „napadač-razbijač“, igrač je fine tehnike koji može proigrati suigrača u napadu, ali i zapucati sa distance. Vuković se može idealno složiti sa svim klasičnim golgeterima. Zašto ? Zato jer nema brzinu za pobjeći obrani, ali brza mu je lopta. Njegovo je mjesto na 20-ak metara od vratiju, tu može napraviti višak, odigrati i povratnu, ali od njega ne očekujte hitre bjegove. Drugi napadač ili polušpic, to su njegove pozicije. Bit će dobro ako bude pripremao zgoditke, ali poneku treba i zabiti. Bez toga neće ostati u momčadi. Dosada je tri utakmice odigrao u tandemu s Vukušićem, upisavši golgeteru tek asistenciju sa Šibenikom. STATISTIKA : 8 nastupa, 0 pogodaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 10:50