Damir Krajac/ CROPIX
SKANDAL NA SKUPŠTINI

Uefa opet prijeti: 'Zbog huligana ćemo izbaciti Hrvatsku iz svih natjecanja!'

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 11. ožujak 2013. 13:36

Godišnju Skupštinu HNS-a otvorio je Davor Šuke r, a nakon kraćeg uvoda riječ je prepustio Damiru Vrbanoviću.

- Jedini interes su navijači na tribinama i rezultat. Trenutačno sve činimo kako bismo dobrim sportskim rezultatom protiv Srbije ponovno razveselili našu zemlju. Bez oobzira na tragične događaje u Domovinskom ratu pokažimo respekt prema protivniku. Osim od navijača očekujem i od svih članova HNS-a da budu dostojanstveni, svojim ponašanjem moramo vratiti uspjeh sportu koje je narušen proteklih godina, budimo ponosni - poručio je Šuker.

Posebni gost na Skupštini bio je Platinijev izalslanik Grigorij Surkis, inače predsjednik Uefinog IO-a. Surkis je u metropolu stigao kako bi vrhuškom HNS-a razgovarao o problemima s huliganima. Surkis je istaknuo kako je ugled zemlje iz koje dolaze imena poput Zebeca i Prosinečkog narušen vandalizmom za koji Vlada mora preuzeti odgovornost.

Na Surkisove opaske pismom koje je sastavio predsjednik Vlade, odgovorio je Petar Skansi:

- Vlada je prepoznala važnost borbe protiv nasilja te i dalje inzistira na provođenju zakona jer problem se samo na taj način može riješiti. Zato nam je nevjerojatan odnos HNS-a koji prebacuje odgovornost na Vladu. Ne slažemo s e Platinijem kada kaže da sudbina nogometa ovisi i Vladi, već o HNS-u jer je on organizator natjecanja, pa je tako i pismo gospodina Platinija Milanoviću diplomatski neprimjerenim! - rekao je Skansi.

Nakon podužeg izlaganja Skanskija, riječ je ponovno preuzeo Surkis koji mu je odlučio replicirati.

- Iznenađen sam govorom pomoćnika ministra. Nadao sam se dijalogu, pismo predsjednika Platinija predsjedniku Vlade nije uopće trebalo biti u diplomatskom tonu, pogođen sam ovime. Neke stvari nisu normalne kao ni to da ministarstvo svoj problem prebacuje na Savez, ali ukoliko na vašim stadionima budu događali neredi, postavit će se pitanje o sudjelovanju hrvatskih klubova i ekipa u natjecanjima Fife i Uefe.

Nakon Surkisa riječ je preuzeo Zdravko Mamić.

- Surkis je svojim govorom pokazao koliko mu je stalo do svih sudionika UEFE, a što se pisma premijera tiče, ne vjerujem da je gospodin Milanović to napisao, on je nekada bio diplomat u Bruxelessu, teško da može napraviti ovakav gaf. Slažem se sa Skansijem da cijela Europa ima probleme, ali to nije opravdanje. Sve što smo do sada imali u suradnji s Uefom bilo je prijateljstvo, ali ovakav gaf prema Surksiu, to jednostavno ne vjerujem. Ja se kao Hrvat moram ispričati Uefi i Platiniju zbog govora koji je prezentiran kao pismo premijera Milanovića. Prije dolaska ove vlasti, smijenjen je Vlatko Marković, a znate li zašto? Jer je politika uplela i sve nas je ovdje htjela maknuti - kazao je Mamić.

Skansi je nakon toga ponovno tražio riječ, no Vrbanović izignorirao pomoćnika ministra:

- Žao mi je gospodine Skansi, nisam vas vidio da ste se javili za riječ. Imat ćete priliku pod temom razno, kazao je Vrbanović.

Skansi očito još ima nešto za poručiti Uefi.

HNS je iznio i završni račun za 2012. godinu. Plan Saveza je bio 133 milijuna kuna, no on je prebačen i u kasu se slilo 149 milijuna kuna. rashodi za prošlu godinu iznose 137 milijuna kuna, a u tekuću godinu je prebačeno 12 milijuna kuna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 13:15