DUJE KLARIC/CROPIX
NEPOŠTENA IGRA

Ugledni klub namjerno ‘smjestio‘ i Hajduku i Vatrenom? Evo kako su Bijeli ostali bez milijunskog iznosa!

Na kraju je Celta u dramatičnom raspletu ostala u ligi, a Hrvat je ostao bez bonusa, kao i Hajduk
Piše: Slobodna Dalmacija/Slaven AlfirevićObjavljeno: 22. srpanj 2020. 10:17

Ništa do 500.000 eura bonusa za Hajduk (i dodatne premije za igrača) čemu se Hajduk radovao u neka doba sezone vidjevši kako Celta iz Viga napreduje u borbi za opstanak u španjolskom prvenstvu, a Filip Bradarić dobro igra za njih.


Na kraju je Celta u dramatičnom raspletu posljednjeg kola španjolskog prvenstva doista ostala u ligi, ali kad se sve zbroji ove proljetne korona-sezone Filip Bradarić nije dosegao zbroj od potrebnih 10 nastupa za Celtu, pa da se bonus obračunava.


Zaustavio se na brojci - 9.


Pogađate, kao da je Nečastivi upleo prste, fali jedan nastup da se po ugovoru isplaćuje dodatni bonus za odštetu Hajduku, ali i premija igraču, piše Slobodna Dalmacija.



Možemo samo slegnuti ramenima i reći tako se namjestilo, ali nismo naivni. Dogodilo se isto ono što je davno pričao Blaž Slišković igrajući za Pescaru, imao je u ugovoru mnoge dodatke ako odigra 20 utakmica, a kad je stigao nadomak, mislimo čak do brojke 19... više nije ulazio u igru, preselili su ga na tribine.


I to je profi-nogomet. Celta je očito dobro iskalkulirala Filipovu minutažu, s time da se kao nastup računa i ta nedaća kad je bio isključen. Međutim, upadalo (nam) je u oči tijekom sezone:


– U gostima dobiju Real Sociedad sa 1:0, dobije ocjenu 8 i igrač je utakmice, a u idućoj ga nema u početnom sastavu;


– U Palma de Mallorki izgube 1:5, ali je Filip njihov najbolji igrač, u idućoj ga opet nema u početnom sastavu.



Bonus nastup znači da je započeo utakmicu ili ušao s time da odigra više od 45 minuta. Samo minuta protiv Atletico Madrida i 25 minute kontra Osasune ostavili su ga bez bonusa, a igrao je ukupno vrlo dobro, što svjedoče izvješća i Celta ga sada želi otkupiti od Cagliarija. Sreća Celtina da su na kraju ostali u ligi.

"Nemam što prigovorit, oni mi kažu trener odlučuje o sastavu i tu prestaje svaka priča. Mogu samo biti iznenađen da sam neke utakmice ostao na klupi, makar bih prije toga dobro igrao", rekao je za Slobodnu Filip Bradarić.


"Ostali smo u dramatičnoj završnici, nama bod kod Espanyola, a pomogao nam je Real koji premda u slavlju i neopterećen nije izgubio kod Leganesa. Tako smo sačuvali dragocjenu prednost".


Bradarić otkriva da se brzo priviknuo na španjolski nogomet, volio bi ostati:


"Postoji opcija da me otkupe od Cagliarija, još uvijek se nisu izjasnili. Ja sam se snašao od prvog dana i bilo bi lijepo ostati".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:24