Kristijan Lovrić i trener Krunoslav Rendulić
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
BODOVI IDU U TUROPOLJE

VIDEO: ‘Killer‘ Lovrić sjajnim golom doveo Goricu na bod od vrha HNL-a, Lokomotiva šokirana u završnici

Nije to bila utakmica koju ćemo pamtiti, ali gosti su iz nje uzeli maksimum mogućeg.
Piše: Toni Roić/Sportske novostiObjavljeno: 28. kolovoz 2021. 20:44

LOKOMOTIVA - GORICA 0:1 (Lovrić 74')

Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Jakšić i Vidović. Četvrti sudac: Titlić. VAR: Kulušić. AVAR: Perica. Delegat: Kajinić.

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Santini - Cipetić, Soldo, De Haas, Milićević - Cokaj, Maleš (od 64. Đira) - Aliyu (od 86. Stojković), Kačavenda, Pivarić (od 81. Goričan) - Dabro (od 64. Hoxha).

GORICA (4-2-3-1): Banić - Doka, Jovičić, Krizmanić, Keita (od 86. Steenvoorden) - Babec, Ngouali - Šroler (od 65. Dvorneković), Mitrović (od 70. Kalik), Lovrić (od 86. Fruk) - Stojanovski (od 65. Dieye).

Žuti kartoni: Cokaj (39 - preoštar start), Aliyu (72 - prekršaj), Kalik (78 - preoštar start), Doka (81 - prekršaj), Steenvoorden (88 - prekršaj), Jovičić (89 - preoštar start).

Barem jedan dan Gorica će provesti na trećem mjestu nakon što je kao gost u Zagrebu pobijedila Lokomotivu rezultatom 1:0. Presudio je pogodak glavom Kristijana Lovrića u 74. minuti, pa Velikogoričani na dvotjednu pauzu idu sa 12 bodova iz sedam utakmica. Lokomotiva ima odigranu utakmicu manje i 10 bodova, dok vode Osijek i Hajduk, koji su na 13 bodova, ali njih sutra čekaju derbiji s Rijekom i Dinamom.

Lokomotiva i Gorica imale su priliku pobjedom u međusobnom ogledu skočiti na visoku poziciju, domaćini čak i na prvo mjesto barem na jedan dan, a otpočetka je bilo vidljivo da bi to mogao biti izjednačen i neizvjestan dvoboj dvije čvrste, kompaktne i vrlo dobro posložene momčadi. Treneri to ponekad nazivaju i šahovskom partijom u nogometu.

Domaćini su imali više inicijative u početnih dvadesetak minuta, ali nisu to i naplatili. Najbliži pogotku bio je u 7. minuti Cokaj, ali njegov udarac sa 14 metara amortizirao je vratar Banić, a pokušaj Kačavende nešto kasnije izblokirala je zadnja linija gostiju. Gorica se počela buditi nakon toga, a u 20 minuti Lovrić je izborio slobodni udarac na 22 metra. Situacija koju on uvijek priželjkuje, ali ovoga puta pucao je preko živog zida, ali i preko grede.

Osam minuta kasnije odbijenu loptu primio je Hrvoje Babec, prošao dva suparnika i ušao u šesnaesterac domaćih, ali njegov udarac desnicom odbio je vratar Santini. U 31. minuti opet je na sceni i Banić, koji također brani jaki udarac Dabre ljevicom s vrha šesnaesterca. Makedonski reprezentativac Vlatko Stojanovski danas je prvi put startao od prve minute u dresu Gorice, a nakon lijepe akcije u 44. minuti imao je priliku za udarac sa 18 metara, ali ciljao je baš u vratara domaćih Santinija. Izjednačena igra i izjednačenih 0:0 na kraju prvog poluvremena bez takozvanih stopostotnih šansi s bilo koje strane.

Drugo poluvrijeme krenulo je u istom ritmu smjenjivanja napada dva suparnika u Kranjčevićevoj, a prvi opasniji udarac uputio je u 54. minuti desni bek domaćih Cipetić, a lopta je otišla desetak centimetara iznad okvira vrata Ivana Banića. Sredinom drugog dijela oba trenera pokušala su izmjenama preokrenuti tijek događaja na terenu, domaći strateg Čabraja ubacio je Hoxhu i Điru, a strateg gostiju Rendulić najprije Dvornekovića i Dieyea, a potom i Kalika, a opet će se za Velikogoričane pokazati ključnim ulazak njihovog najiskusnijeg igrača Matije Dvornekovića. U prošlom kolu bio je strijelac pobjedničkog pogotka protiv Slavena Belupa, a sinoć je u 74. minuti u akciji koju je započeo Kalik, poslao centaršut na peterac gdje se između braniča Lokomotive ugurao Kristijan Lovrić i glavom matirao Santinija. Bio je to drugi pogodak glavom za Lovrića u dresu Gorice, a kroz četiri sezone postigao ih je ukupno 43 u prvenstvu i četiri u utakmicama Hrvatskog kupa.

Primljeni gol šokirao je domaćine, koji do kraja nisu uspjeli složiti ozbiljnu prijetnju za izjednačenje rezultata, a Gorica je čvrstom i pokretljivom obranom "taktički rat" na stadionu u Kranjčevićevoj završila s tri boda u džepu. Postaje joj ugodno ovo gostovanje jer je prošle sezone oba puta slavila u Zagrebu.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Gotovo je! Kristijan Lovrić svojim je golom Gorici upisao 12. bod, jedan manje od vodećeg dvojca sada ima sastav Krunoslava Rendulića.

90+4' Posljednji pokušaj Lokomotive, Stojković je pucao, no Banić i to brani. Gorica je izdržala i ovaj, završni nalet domaćih.

90' Igrat će se još pet minuta sudačkog dodatka.

88' Maločas je ušao, a već je žuti karton zaradio Steenvoorden. Istovremeno, evo jednog i Jovičiću, domaći su tražili crveni zbog faula nad Stojkovićem koji po mišljenju suca Strukana nije bio posljednji igrač u obrani.

86' Dvije promjene kod Gorice, izlazi strijelac Kristijan Lovrić, ulazi Toni Fruk. Umjesto Keite pak u igru će Steenvoorden. Stojković umjesto Aliyua kod Lokomotive.

82' Umjesto Pivarića u igru kod Lokomotive ulazi Goričan.

80' Ulaskom Dvornekovića i Kalika u bitnome se promijenila krvna slika gostiju. Lokomotiva je probala preko Cokaja i Aliyua, no potonji nije dobro primio loptu u kaznenom prostoru.

77' Gosti nastavljaju pritisak, Kalik je sada zaradio javnu opomenu.

74' GOOOOOOL! Evo gaaaa, Kristijan Lovrić je zabio! Četvrti pogodak ove sezone, Gorica vodi u Kranjčevićevoj! Ubačaj Dvornekovića, Lovrić glavom za 0:1.

70' Dvadeset je minuta do kraja, sve smo bliže remiju... Nova promjena, Kalik mijenja Mitrovića.

66' Evo i goričkih izmjena, umjesto Stojanovskog ulazi Matar Dieye, a izaći će i Šroler kojeg će odmijeniti Dvorneković.

64' Dvije promjene kod Lokomotive, ulaze Hoxha i Đira, van idu Maleš i Dabro.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

60' BIlježimo pokušaj Maleša iz poprilično velike udaljenosti, mogao je to mirno Banić ispratiti, samo pogledom.

56' Cipetić! Preko grede je otišlo, dobar je to bio pokušaj s dvadesetak metara iz protunapada domaćih.

54' Zasad se čini da bi se one naše prognoze s početka mogle i obistiniti. Zaista, ne vidimo način na koji bi ovdje mogao pasti pogodak... Ali, jedan bi, ako padne, mogao odlučiti pobjednika.

51' Ne prolazi jedna Cokajeva lopta za Cipetića, BiH-reprezentativac će napraviti i prekršaj te dobiti usmeno Strukanovo upozorenje.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

49' Ukazuje se pomoć Kačavendi, već drugi puta danas, ali i Keiti, s kojim se ovaj neugodno sudario. Bilo je baš ružno... Ali, pridigla su se obojica.

46' Krenulo je drugo poluvrijeme u Kranjčevićevoj.

POLUVRIJEME: Nema pogodaka u prvom poluvremenu u Kranjčevićevoj. Nadamo im se u nastavku...

44' Nova obrana Santinija, Stojanovski se izborio za poziciju i tukao, ali relativno bezopasno.

40' Žuti karton za Enisa Cokaja, a Lovrićev slobodni udarac, točnije ubačaj iz istog, nije našao nikoga od njegovih suigrača u kaznenom prostoru.

38' Razdoblje u kojem se bitka vodi unutar dvadesetak metara od centra terena na obje polovice.

32' Aliyu! Uh, sada je opasno potegnuo Lokomotivin ofenzivac, skinuo je i to Banić.

31' Probao je sada i Cokaj iz daljine, samo za statistiku. Malo se otvorilo u posljednjim minutama, no golova još nema.

28' Babec! Našao se veznjak Gorice u dobroj prilici, obranio mu je to Santini. Slalom u kojem je prošao trojicu domaćih, pa onda s nekih 12-13 metara opalio... No, vratar Lokse bio je na razini zadatka.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

26' Kroz sredinu prvog dijela nema neke velike akcije, Goričani su preuzeli posjed lopte.

21' Slobodni udarac Lovrića iz njegove zone otišao je preko vrata. Nekad je takve zabijao u nizovima, kao od šale...

19' Evo i pokušaja Gorice, Mitrović je nabacio iz daljine, ostao je Jovičić naprijed nakon kornera, ali udarac nogom bio je preslaba prijetnja za Santinija.

17' Agresivni su Dabro i Kačavenda kad treba pokušati oduzeti Gorici loptu u blizini njihova gola, ali zasad su to sve prekršaji, nema čisto oduzetih posjeda.

13' Ubačaj Miličevića s lijeve strane koji je obećavao, završio je u rukama Banića.

10' Nešto bolje je Lokomotiva otvorila dvoboj, pokušavaju se domaći do kraja nametnuti... Igra je sada prekinuta, sve će biti u redu s Kačavendom nakon jednog opasnog starta gostiju.

7' Nekoliko dobrih ubačaja Cipetića, a onda i udarac Cokaja kojeg sjajno brani Banić! Najbolja prilika na utakmici do sada. Nisu Goričani izbacili loptu iz kaznenog prostora, Banić ih je na kraju spasio.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

5' Dabro je iskoristio jednu pogrešku Jovičića i došao do lopte vrlo blizu gola Banića, pao, ali sudac Strukan dosvirao je samo gol-aut budući da je lopta prešla granicu igrališta.

4' Mogla bi ovo biti vrlo čvrsta utakmica, ako se smijemo malo poigrati, ne očekujemo previše pogodaka danas. Važni bodovi za obje momčadi su na stolu.

2' Jedina promjena u odnosu na najavljivane sastave je uvrštavanje Stojanovskog u špicu velikogoričkog napada umjesto Matara Dieyea. Vidjet ćemo može li novo pojačanje Krunoslava Rendulića zabiti u Kranjčevićevoj.

18.55 Utakmica je počela.

>>> Stigli su sastavi!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. listopad 2024 06:56