Dimitrios Diamantakos (Hajduk) i Nasiru Moro (Gorica)
 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
ODLAZI U ŠVEDSKU

Velika uzdanica Gorice napustila klub i pridružila se bivšem suigraču, poznata je i cijena transfera

Stasiti centralni branič potpisao je 2.5 godišnji ugovor: ‘Bilo mi je zadovoljstvo...‘
Piše: Toni RoićObjavljeno: 27. srpanj 2021. 17:32

Kako je bilo i najavljeno, Ganac Nasiru Moro, koji će uskoro napuniti 25 godina, danas je stavio potpis na 2,5 godišnji ugovor sa švedskim prvoligašem Örebro SK. Gorica će za ovaj transfer inkasirati 200.000 eura odštete, a ganski stoper će ponovno biti suigrač Jiloanu Hamadu, koji je nakon ovoljetnog isteka ugovora u velikogoričkom klubu, također potpisao za Örebro, koji je zapravo i njegov matični klub gdje je igrao u mlađim danima. Trenutačno je Örebro zadnji i ima najlošiju obranu, pa se zato i odlučio angažirati provjerenog braniča iz hrvatskog kluba, čemu je svakako pridonijela i Hamadova preporuka.

Moro je u Veliku Goricu stigao ljeta 2018. na jednogodišnju posudbu iz ganskog Accra Lionsa, a kasnije je potpisao ugovor do ljeta 2022. U dresu Velikogoričana odigrao je ukupno 26 utakmica, 22 prvenstvene i četiri u Kupu Hrvatske, te upisao po jedan pogodak i asistenciju. U sezoni 2019/2020. bio je posuđen drugoligašu Sesvetama, upisavši 16 službenih nastupa.

Beskompromisni borac na terenu, koji nije štedio sebe, ni suparnike, a uvijek nasmijan i spreman za šalu u druženju. Obično ga je najviše mučilo kada na mobitelu na nekom mjestu ne bi mogao pronaći Wi-Fi. Dalako najviše pamti pobjedu 4:2 protiv Hajduka u Splitu, kada je 20. prosinca 2020. bio i strijelac četvrtog pogotka u posljednjoj utakmici Valdasa Dambrauskasa na klupi.

- Zahvaljujem predsjedniku Gorice Nenadu Črnku, kao i svima u klubu na lijepim godinama koje smo proveli zajedno. Bilo mi je zadovoljstvo biti dio ovog kluba i želim Gorici puno sreće u postizanju novih ciljeva - kazao je Nasiru Moro na oproštaju od Gorice, a treneru Krunoslavu Renduliću sada ostaju na raspolaganju četiri centralna braniča - Aleksandar Jovičić, Matthew Steenvoorden, Krešimir Krizmanić i ovoga ljeta dovedeni Saša Marjanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 01:26