Dinamo maksimalno ozbiljan protiv Varaždina
 RONALD GORSIC/CROPIX
ČETVORKA ZA KRAJ

Video: Dinamo u velikom stilu do naslova jesenskog prvaka! Pogledajte show Petkovića i sve pogotke

Mamićeva momčad protiv Varaždina je odigrala maksimalno ‘nabrijano‘ i deklasirala goste
Piše: Hina, SNObjavljeno: 19. prosinac 2020. 16:44

---------------------------------------------------------------------------

Dinamo - Varaždin 4-0 (2-0) (Oršić 23, Petković 31, 79 p., Hajrović 90+1)

Dinamo: Livaković, Lauritsen, Majer, Gavranović, Ivanušec (Tolić '81)), Petković, Theophile-Catherine, Stojanović, Gvardiol, Jakić (Mišić '80), Oršić (Hajrović '79)

Varaždin: Horkaš, Drožđek, Posavec, Šabić (Lusavec '64), Kolarić (Cerovček 64'), Obregon (Belcar '88), Đurasek, Tkalčić, Pellumbi, Milić, Elezi (Mezga '84)

------------------------------------------------------------------------------

Dinamo je u drugoj utakmici 16. kola Prve HNL u subotu na Maksimiru sa 4-0 (2-0) pobijedio Varaždin i tako jesenski dio prvenstva završio na prvom mjestu na ljestvici. Dinamu su pobjedu na kraju jesenskog dijela prvenstva osigurali Oršić, koji je prvi gol na utakmici zabio u 23. minuti, Petković je povećao na 2-0 u 31. minuti. Petković je svoj drugi gol na utakmici zabio u 79. minuti za 3-0, ovaj put s bijele točke, a konačan rezultat je postavio Hajrović u sudačkoj nadoknadi.

Dinamo je dominirao od početka, a u vodstvo je došao u 23. minuti, strijelac je Oršić koji je nakon dodavanja Petkovića s ruba kaznenog prostora pucao u suprotni gornji kut.

U 31. minuti Gavranović je zatresao mrežu Varaždina, no sudac je poništio gol jer se radilo o zaleđu. Četrdeset sekundi kasnije Petković ipak povećava vodstvo na 2-0. Akcija je krenula od Gvardiola koji je dobacio loptu Majeru, a on proslijedio do Petkovića, koji je iskosa pogodio suprotni kut.

Varaždin dolazi do prilike u 37. minuti kada je Obregon pucao prema Dinamovom golu, ali je lopta prošla pored lijeve stative. Drugo poluvrijeme počinje s nastavljenom dominacijom Dinama. U 51. minuti Elezi je pogodio vlastitu mrežu, ali je pogodak poništen zbog zaleđa Stojanovića. Varaždin dolazi do druge prilike na utakmici u 60. minuti, opet je Obregon pucao nakon dodavanja Tkalčića, ali kraj gola.

U 79. minuti sudac Kulušić je dosudio jedanaesterac nakon prekršaja Pellumbija na Gvardiolu, a precizan je s bijele točke bio Petković. Hajrović, koji je u igru ušao u 79. minuti umjesto Oršića zabija za 4-0 u sudačkoj nadoknadi.

Dinamo je ovom pobjedom osigurao prvu poziciju na kraju jesenskog dijela prvenstva. Ima 33 boda, jednako kao i drugoplasirani Osijek, no zagrebačka momčad ima dvije utakmice manje i bolju gol razliku. Varaždin je predzadnji sa 12 bodova. Ovo je bila zadnja utakmica za obje momčadi prije pauze u HNL-u, koja će trajati do 16. siječnja.

U nedjelju je na rasporedu preostala utakmica 16. kola između Hajduka i Gorice koja je na rasporedu u 17,05 sati. Utakmicu je na praznom Maksimiru sudio Dario Kulušić iz Šibenika.

---------------------------------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO:

Kraj utakmice - Odlično izdanje Dinama i visoka pobjeda za zaključenje jeseni na prvom mjestu...

90' - Goool! I Hajrović za 4:0! Sjajno izdanje Modrih!

85' - Obregon je poslao sjajnu loptu s lijeve strane u šesnaesterac i nacilja doslovno Droždeka u "čelo", a ovaj je za malo neprecizan, trzaj glavom, ali lopta odlazi malo pored desne vratnice.

79' - VAR za penal Dinamu! Provjeravala se jedna sporna situacija, potencijalni penal i bio je! Pellumbi je srušio Gvardiola, što sudac Kulušić nije vidio, ali nakon što je bacio oko na zaslon promijenio je odluku i Dinamo je dobio penal! Petković sigurno zakucava za 3:0!

74' - Opet Jakić pokušava iz daljine, ovoga puta s nekih 25 metara i odlazi to dosta daleko od okvira vrata.

70' - Izašli su Gavranović i Majer, a ušli Kastrati i mladi, 19-godišnji junior Janković. Prije mjesec dana potpisao je profesionalni ugovor s Modrima, veliki dan za njega...

63' - Jakić voli isprobavati udarce iz daljine, opet je to učinio s nekih 20 metara, a ova prizemna lopta bila je lak zalogaj za Horkaša.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

52' - Gol je ipak poništen! VAR ga je poništio, ipak je bilo zaleđe! Sudac Kulušić zaustavio je igru na nekoliko minuta dok se situacija ne provjeri u VAR sobi, a nakon potvrde o nedozvoljenoj poziciji gol je poništen. U zaleđu u začetku akcije bio je Stojanović...

51' - Goool! Odnosno, autogol za 3:0 Dinama! Kad već neće igrači Dinama, zabili su Varaždinci!

50' - Dva čista zicera u jednom napadu za Dinamo! Prvo je Gavranović silovito tukao, a Horkaš sjajno obranio udarac igrača Dinama s nekih sedam metara, a onda se lopta odbila do Oršića koji gađa pod gredu, ali lopta ne pogađa okvir gola.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj 1. poluvremena - Odlično izdanje Dinama koji igra maksimalno ozbiljno, cilja nove bodove. Kako stvari stoje, sve osim uvjerljive pobjede Modrih bilo bi veliko iznenađenje nakon idućih 45 minuta...

37' - Obregon je potegnuo, ali lopta je prohujala pored lijeve stative Livakovićeva gola. Nešto ozbiljnije od Varaždina u današnjoj utakmici...

30' - Goooool! Petković za 2:0! Lopta se odbila do njega desno, malo iskosa u šesnaestercu, a onda je silovito zakucao!

23' - Gooool! I Oršić zabija za 1:0! Zasluženo vodi Dinamo, nakon silovite opsade bilo je pitanje kad će "pasti" obrana Varaždina. Lijepo mu je "podvalio" Petković koji vuče konce u ovoj utakmici...

22' - Trese se greda na Maksimiru! U padu je lopta stigla do Petkovića u šesnaestercu, a ovaj je silovito potegnuo i uzdrmao okvir gola!

19' - Kakva prilika za Dinamo! Petković je odlično povukao i došao sam ispred vratara Varaždina, ali onda je odlučio asistirati Gavranoviću i upropastio zicer!

image
RONALD GORSIC/CROPIX

14' - Opet prijete Modri, odličnim udarcem zaprijetio je Jakić. Uposlio ga je Petković, a ovaj je s nekih 16 metara gađao gornji lijevi kut, ali rezultat se ne mijenja...

13' - Majer ovoga puta pokušava s 20-ak metara, ali i ovaj put njegov je pokušaj blokiran.

4' - Lovro Majer sjajno je gađao s ruba šesnaesterca, ali njegov prizemni udarac odbio se od njegovog suigrača Gavranovića i lako će to pokupiti vratar Varaždina.

1' - Počela je utakmica.

------------------------------------------------------------------------------------

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 15:44