Jedna od brojnih provjera na Rujevici
 SCREENSHOT Screenshot
GROZNA SUDAČKA VEČER

VIDEO: Drama kakva se rijetko viđa! Pogledajte 10 minuta najvećeg kaosa od uvođenja VAR-a u Hrvatskoj

Gledao je Vučković nekoliko potpuno nepotrebnih situacija, a nije pogledao onu koju je morao
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 03. veljača 2021. 20:39

Zagrebački sudac Ivan Vučković jako je loše odsudio sinoćnju utakmicu na Rujevici. Donio je niz pogrešnih odluka, uglavnom na štetu gostiju, ali ga je VAR nekoliko puta izvukao. Međutim, na kraju utakmice mladi se sudac potpuno pogubio, kao i njegov daleko iskusniji kolega Goran Gabrilo, koji je bio VAR sudac. Vrhunac njihovog lošeg suđenja bilo je poništavanje pogotka koji je u samom finišu utakmice zabio Yateke.

Krenimo ipak redom.

11' - PONIŠTEN PENAL ZA RIJEKU: Vučković je označio penal zbog prekršaja nad Lukom Menalom, ali pomoćni sudac Jerko Crnčić oglasio se i kazao kako je Menalo bio u zaleđu. Nakon tri minute ipak je suđeno zaleđe na intervenciju VAR-a. Međutim, penal je bio dosta 'tanak', ruke igrača Šibenika Bilića jesu bile na Menalu, ali intenzitet prekršaja ostao je sporan.

45' - PONIŠTEN PENAL ZA RIJEKU: Duel Menala i Bulata u kaznenom prostoru, Menalo pada kao pokošen, a Vučković vrlo odlučno pokazuje na 11 metara. Gabrilo ga iz VAR sobe zove i Vučković se uvjerava da kontakta nije bilo. Međutim, Menalo prolazi bez žutog kartona, iako ga je morao dobiti zbog simuliranja.

53' - PONIŠTEN GOL ŠIBENIKA:- Šibenik zabija gol iz zaleđa, ali opravdano nije priznat zbog zaleđa.

90' - PONIŠTEN GOL RIJEKE: Yateke zabija gol, ali VAR se opet aktivirao zbog mogućeg zaleđa. No, nije Yateke bio u zaleđu, nego Kulenović, koji se doduše kretao prema lopti, ali nije je dirao, a realno nije utjecao ni na golmana Šibenika. Vrlo sporna situacija. Međutim, nije se smjelo dogoditi da VAR bude taj koji će donijeti odluku, jer u pitanju je utjecaj na igru igrača, a ne činjenično stanje. Dakle, Vučković je morao pogledati tu situaciju i presuditi. Velika pogreška.

90+4' - DVIJE SITUACIJE BEZ PENALA ZA RIJEKU: Nova situacija na Rujevici! Gleda se ruka, ali i potencijalni prekršaj unutar 16 metara. Dvije snimke se provjeravaju odjednom, ali nema najstrože kazne. Obje su odluke ispravne, ali nejasno je zašto se VAR uopće aktivirao u takvim situacijama. Ruka je čvrsto bila uz tijelo, a guranje je bilo jako 'labavo', daleko od čvrstog 11-erca, što bi bio signal da se VAR uključi.

90+10' - PENAL ZA RIJEKU: Ivan Vučković pokazao je na penal za Rijeku! Todor Todoroski povukao je za dres Zorana Arsenića, Vučković je nakon pregleda VAR snimke sudio najstrožu kaznu. Zašto ga je VAR opet zvao? Todoroski neupitno drži Arsenića za dres, iako je i tu intenzitet sporan. No, ako je sudac taj kontakt vidio kao prekršaj, VAR ga nema što zvati. Elemenata za penal je bilo, iako sigurno postoje suci koji ni taj duel ne bi kaznili penalom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 14:40