DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PRESTIGLI SU OSIJEK

VIDEO: Golijada na Rujevici, Rijeka hat-trickom Roberta Murića izbila na vrh! Pogledajte sve golove

Nogometaši Rijeke pobijedili su Hrvatski dragovoljac na praznoj Rujevici sa 4:1 i izbili na čelo
Piše: Sportske novosti, HinaObjavljeno: 04. prosinac 2021. 17:12

RIJEKA - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 4:1 (Obregon 16', Murić 44', 47', 80' / Petković 67')

RIJEKA (4-2-3-1): Labrović - Tomečak, Velkovski, Smolčić, Vukčević - Čerin (od 87. Jurišić), Pavičić (od 61. Lepinjica) - Murić, Vučkić (od 85. Mudražija), Bušnja (od 61. Abass) - Obregon (od 61. Vuk).

TRENER: Goran Tomić

HRVATSKI DRAGOVOLJAC (3-4-1-2): Šubarić - Bagadu, Lukić, Ćosić - Majstorović, Vuco (od 67. Roca), Viduka (od 46. Turčin), P. Mamić (od 67. Vego) - Mioč (od. I. Mamić) - Štrkalj (od 75. Perić), Petković.

TRENER: Davor Mladina


Rijeka je do vodećeg pogotka na Rujevici došla u 16. minuti, a strijelac je bio Jorge Obregon. Kolumbijac je u 44. minuti bio dodavač za Roberta Murića koji je preciznim udarcem svladao Šubarića za 2-0. Isti je igrač u 47. minuti iskoristio pogrešku Petra Mamića i postigao svoj drugi pogodak za vodstvo Riječana od 3-0. Zaostatak Hrvatskog dragovoljca smanjio je Vinko Petković golom u 67. minuti, ali je Robert Murić svojim trećim golom, u 80. minuti postavio konačnih 4-1.

Rijeka je s nova tri boda stigla do njih 36 iz 17 nastupa te ima bod prednosti pred drugoplasiranim Osijekom. Treći je Dinamo sa 31 bodom, a četvrti je Hajduk sa 30.

Upravo će se te dvije momčadi sastati u nedjelju (17.30 sati) na Maksimiru u najvećem hrvatskom nogometnom derbiju.

Gorica je na petom mjestu sa 26 bodova, a na dnu je Hrvatski dragovljac sa sedam bodova.

Hrvatski dragovoljac je u prvih 15-ak minuta djelovao kao da bi mogao ravnopravno parirato momčadi Gorana Tomića, a onda je Kolumbijac Jorge Obregon u 16. minuti započeo golijadu na Rujevici iskoristivši niz nespretnih reakcija gostujućih braniča i iz neposredne blizine svladao kapetana Hrvatskog dragovoljca Zvonimira Šubarića.

Ostatak utakmice obilježio je Robert Murić. Odlični veznjak Rijeke je došao do svog prvog 'hat-tricka' u Prvoj HNL te postao drugi igrač, nakon Marka Livaje, koji je u ovoj sezoni na jednoj prvoligaškoj utakmici postigao tri pogotka.

U 44. minuti je primio loptu na desnom boku. Igrači gostujuće momčadi dopustili su mu da se došeta do samog kuta kaznenog prostora, gdje se Murić namjestio i preciznim udarcem lijevom nogom pogodio donji desni kut, a lopta se od vratnice odbila u mrežu.

U drugoj minuti nastavka Murić se drugi put upisao u strijelce. Dugu loptu poslao je slovenski veznjak Gnezda Čerin. Gostujući branič Petar Mamić loše je reagirao i idealno primirio loptu za Murića koji mu je dolazio iza leđa. Takvu priliku Murić nije propustio i lakoćom je poslao loptu pokraj nemoćnog Šubarića za 3-0.

Nakratko je nadu nogometašima Davora Mladine vratio Vinko Petković, koji je na dodavanje Mamića u 67. minuti svladao uglavnom nezaposlenog riječkog vratara Nediljka Labrovića.

Konačnih 4-1 u 80. minuti postavio je Robert Murić, a do 'hat-tricka' je došao još jednim preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Utakmicu na Rujevici sudio je Jakov Titlić iz Potravlja.

Prva HNL - 18. kolo

Rijeka - Hr. dragovoljac 4-1 (Obregon 16, Murić 44, 47, 80 / Petković 67)
Gorica - Osijek 1-1 (Pršir 6 / Hiroš 45+3)

Lokomotiva - Šibenik (ned, 15.00)
Dinamo - Hajduk (ned, 17.30)
Istra 1961 - Slaven B. (pon, 18.00)


PRIJENOS UŽIVO

90+3' - Završila je utakmica, Rijeka je pobijedila sa 4:1 i izbila na vrh ljestvice.

85' - Neće gol Abassa. Ovoga mu je puta Šubarić sjajno skinuo udarac.

84' - Abass je imao lijepu priliku zabiti za 5:1, ali dosuđeno je zaleđe.

80' - GOOOL! Hat-trick Roberta Murića za vodstvo Rijeke 4:1. Opet je pucao ljevicom, s vrha kaznenog prostora u dalji kut nemoćnog Šubarića.

72' - Šubarić spašava Hrvatski dragovoljac nakon vrlo dobrog udarca Abassa.

67' - GOOOL! Petković trese mrežu Rijeke i vraća nadu gostima. Pucao je ljevicom u dalji kut nakon asistencije sa lijeve strane.

64' - Pokušava Hrvatski dragovoljac zabiti i vratiti kakvu-takvu rezultatsku neizvjesnost u susret, ali ne ide. Sada je pucao Mamić, ali nema opasnosti za Labrovića.

53' - Možda i najbolja prilika gostiju na susretu, pucao je Petković, ali pokraj gola.

47' - GOOOL! Rijeka vodi 3:0, svoj drugi pogodak na susretu zabio je Murić iskoristivši veliki poklon obrane gostiju. Mamić je loše štopao loptu koja mu je pobjegla, došla do Murića u sjajnoj poziciji, a ovaj koristi priliku i trese mrežu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

45' - Kraj prvog poluvremena. Rijeka na odmor odlazi s vodstvom 2:0.

44' - GOOOL! Rijeka vodi 2:0, fantastičan je pogodak zabio Robert Murić! Puknuo je iskosa s desne strane, s vrha kaznenog prostora ljevicom, a lopta je od same vratnice ušla u mrežu.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

38' - Slobodni udarac za Hrvatski dragovoljac u dobroj poziciji, nakon faula Bušnje nad Majstorovićem. U nastavku akcije uslijedio je oštro ubacivanje u kazneni prostor, ali nije bilo prave opasnosti za Labrovića.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

36' - Obregon pada u kaznenom prostoru gostiju, ali sudac se nije oglasio iako je napadač Rijeke tražio najstrožu kaznu.

30' - Nakon postignutog gola Rijeka je u potpunosti preuzela inicijativu na terenu. Sada je pucao Bušnja glavom, ali nije ugrozio vratar Šubarića.

28' - Zanimljiv pokušaj Rijeke po desnoj strani. Lijepo se driblingom suparnika riješio Vučkić, odapeo je ljevicom, ali lopta odlazi na tribine.

24' - Murić je presjekao jedno neoprezno dodavanje gostiju visoko na suparničkoj polovici i pucao, ali udarac je blokiran. U nastavku akcije je Obregon uspio pucati glavom, ali daleko od vratiju.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

21' - Drugi ozbiljniji pokušaj Hrvatskog dragovoljca na utakmici. Pucao je Mamić iskosa s lijeve strane, ali Labrović je siguran.

16' - GOOOL! Rijeka vodi 1:0, zabio je Obregon! To mu je prvijenac za Rijeku u prvenstvu. Domaćini su zabili nakon nespretne reakcije obrane gostiju, a Obregon je poslao loptu u mrežu s ruba peterca.

14' - Lijepa akcija Hrvatskog dragovoljca Mamića, Petkovića i Viduke, a potonji loše zahvaća loptu i puca daleko od gola.

10' - Dalekometni udarac Vuce u nastavku akcije i novi korner za goste.

8' - Pokušao je sada Hrvatski dragovoljac preko Petkovića i ubačaja s desne strane, ali se Rijeka obranila.

5' - Dobar početak Hrvatskog dragovoljca koji je u početnim minutama imao više inicijative od domaćina, iako bez konkretnih prilika.

1' - Počela je utakmica pred praznim tribinama na Rujevici.

____________________________________

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 19:11