Foto: Vlado Kos / Cropix
OSIJEK PONOVNO TREĆI

VIDEO: HRABRA ODLUKA SUCA I OGROMAN ŠOK ZA AKTUALNE PRVAKE U GRADSKOM VRTU Rijeka s igračem manje proživjela jednu od najtežih utakmica ove sezone!

I treći put ove sezone Osijek je svladao Rijeku i tako vratio treću poziciju na prvenstvenoj ljestvici. Kupljen je time i određeni mir koji se, možda i nepotrebno, uvukao oko Gradskog vrta nakon početnog neuspjeha kontra Dinama.
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 17. veljača 2018. 12:57

OSIJEK - RIJEKA 2:1 (1-0 Grgić (49), 2-0 Hajradinović (56pen), 2-1 Pavičić (87)

OSIJEK: Malenica - Grgić, Škorić, Barać, Šorša - Mioč, Mudražija - Grezda, Hajradinović, Lopa - Boban

RIJEKA: Sluga - Raspopović, Punčec, Župarić, Zuta - Grahovac, Bradarić - Kvržić, Pavičić, Acosty - Čolak

Nije to bila posebno kvalitetna predstava, što se očekivalo od dvoboja momčadi iz vrha lige, no puno toga odredio je prilično loš travnjak, ali i rano isključenje Župarića.

Rijeka je, naime, već u 6. minuti ostala s igračem manje. Župarić je nepropisno zaustavio prebrzog Grezdu, a pomalo graničnu situaciju Strukan je, na užas gostiju, ocijenio crvenim kartonom za njihovog stopera.

Značilo je to da Kek rano mora u adaptaciju momčadi, pa Escovalom mijenja Acostyja, no igrača više neinventivni domaćini nisu znali materijalizirati. Najbliže tomu bili su u 11. minuti kada je Lopa slabo pucao u „mrtvoj“ prilici, koju mu je pripremio Grezda, a onda je Erosov udarac glavom Bradarić izbio s crte. Lopin poluvolej potom odlazi iznad gola.

Gosti su se, logično, povukli, a domaći po prilično lošem travnjaku bezidejno kružili, pa je i Zekić rano mijenjao slabog Mudražiju za Marića. Prazan gol u sudačkoj nadoknadi promašio je Mioč. Sve je pripremio, pogađate, sjajni Grezda. U nastavku se domaćima sve otvorilo. Poveli su nakon akcije Lope i Bobana do Grgića, čiji se udarac od Zute odbio u mrežu, a udvostručili prednost golom Hajradinovića iz, možda i prestrogo dosuđenog, kaznenog udarca nakon dvoboja Raspopovića i Bobana. Presudio je dodatni sudac Fran Jović.

Gosti u završnici preko Pavičića, kojemu je to bio sedmi gol Osijeku u HNL-u, dolaze do gola nade, ali više od toga nisu uspjeli postići.

Istra srušila Lokomotivu i pobjegla iz zone ispadanja

U dvoboju 22. kola Prve HNL u Puli su nogometaši Istre 1961 slavili protiv Lokomotive s 1-0 (0-0) i pobjegli iz opasne zone.

Pogodak odluke u Puli postigao je Andrea Ottochian pet minuta prije kraja. Istra 1961 je s petom pobjedom sezone sada osma s 20 bodova, jedinim više od Cibalije i četiri od zadnjega Rudeša, dok je Lokomotiva šesta s 24 boda.

Pred 400 gledatelja na stadionu Aldo Drosina sudio je Bel iz Osijeka.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 17:05