SCREENSHOT Screenshot
‘MISLIM DA IMAMO PROBLEM‘

VIDEO: Ni Oko sokolovo nije moglo riješiti situaciju s derbija koja je izludila Bjelicu, evo zašto

Spornu situaciju prokomentirao je hrvatski nogometni sudac Marijo Strahonja
Piše: SNObjavljeno: 20. prosinac 2021. 20:41

Ponovljeni jedanaesterac Osijekova ofenzivca Damjana Bohara glavna je tema posljednje utakmice jesenskoga dijela HNL-a.

Derbi Hajduka i Osijeka na Poljudu završio je remijem bez golova, no fokus javnosti usmjeren je na odluku zagrebačkoga suca Frana Jovića da ponovi penal zbog preranog utrčavanja Ramona Miereza.

Bohar je prvi put zatresao mrežu s bijele točke, no u reprizi kao pobjednik izlazi vratar Bijelih Lovre Kalinić.

U HTV-ovoj sportskoj emisiji Stadion svoje je mišljenje dao sudački ekspert Marijo Strahonja.

"Glavni sudac nije sam donio odluku, to je vidljivo jer je u trenutku izvođenja okrenuo glavu prema vratima, ali i po gestikulaciji i svemu što je slijedilo. Niti pomoćni sudac ne gleda u tu stranu, to se vidi na snimci, a upitno je, također, koliko je četvrti sudac s centralnoga dijela uz aut liniju imao uvid u situaciju. Nejasno je, međutim, što se dogodilo u VAR sobi. Ako je VAR soba izvršila odluku, onda imamo problem. Oni bi se trebali javiti jedino u slučaju da se lopta, recimo, odbila od vratnice i vratila Mierezu. Nije, dakle, jasno kako je sudac Jović donio odluku. Ja to ne mogu znati. Ponavljam, ako je dobio naputak od VAR sobe, to onda nije dobro."

Osim sporne situacije, bilo je govora i o općoj ocjeni suđenja poljudskoga derbija:

"Lovrencsics je u 30. minuti startao na Bočkaja đonom na otvorenu nogu te je za to morao dobiti žuti karton. Kasnije je, iako to nije bio jak prekršaj, s leđa izbacio Miereza iz ravnoteže pa je opravdano 'požutio'. Hajdukov nogometaš žestoko je ušao u Bočkajev igrački prostor i tu postoje svi elementi za žuti karton. Bjelica je protestirao, a njegov je crveni karton mnogo složeniji."

Generalna Strahonjina presuda je sljedeća:

"Derbi je, osim par pogrešaka, solidno odsuđen. Suci su mogli biti i za nijansu bolji na kraju ove polusezone, no vjerujem da je pomalo prisutan i zamor", zaključio je Strahonja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 03:55