Osijek je uspio preokrenuti rezultat u svoju korist

 MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
GOSTI S DVA IGRAČA MANJE

VIDEO: Osijek u nastavku potpuno izdominirao Lokomotivu! Zabio joj tri komada, jedan mu je i poništen

Bijelo-plavi su Lokomotivu dočekali kao lideri Prve HNL, prijenos uvog susreta pratite na portalu SN
Piše: Gradimir Đukarić/SNObjavljeno: 26. studeni 2021. 19:50

OSIJEK - LOKOMOTIVA 3:1 (Nejašmić 40', Daku 88', Fiolić 90+6' / Kulenović 9')

Stadion Gradski vrt. Gledatelja: 1.081. Sudac: Igor Pajač (Zelina). Pomoćnici: Zobenica i Đurak, delegat: Pandža, kontrolor: Vukić, 4. sudac: Krečak, VAR: Zebec, AVAR: Križarić

OSIJEK: Malenica, Bartolec (od 79. Miloš), Škorić, Lončar, Bočkaj (od 79. Jurčević), Nejašmić, Fiolić, Žaper, Kleinheisler (od 90. Jugović), Hiroš (od 79. Daku), Topčagić (od 65. Mierez), Trener: Nenad Bjelica

LOKOMOTIVA: Nevistić, Vranjković, De Haas, Soldo, Pivarić, Cokaj, Marić (od 90 Tuci), Aliyu, Kačavenda, Goričan, Kulenović, Trener: Silvijo Čabraja

Žuti kartoni: Aliyu (12, prekršaj), Marić (37, povlačenje), Bartolec (38., prekršaj), Fiolić (51, povlačenje), Jugović (56, prigovor), Cokaj (58, prekršaj), Mierez (70, prekršaj), Bočkaj (75 prekršaj), Soldo (75 prigovor)

Crveni kartoni: Aliyu (72), Cokaj (90)

POGLEDAJTE GOLOVE S UTAKMICE:

0:1 Kulenović


1:1 Nejašmić


2:1 Daku


3:1 Fiolić


Ne predaje Osijek vrh ljestvice. Momčad Nenada Bjelice nakon dramatičnog preokreta pobjedila je Lokomotivu. Niz bez poraza bijelo-plavih oduljio se na 11 utakmica. Lokomotiva je sve do 88. minute držala bod, a na koncu ostala i bez bodova i bez dvojice igrača.

U skladu sa statusom na ljestvici jurnuo je odmah Osijek na gostujuća vrata i već u uvodnih nekoliko minuta složili su bijelo-plavi dvije velike prilike, no umjesto ekspresnog vodstva kojeg su tražili uslijedio je hladan tuš. Igrala se deveta minuta kada je Lokomotiva na prepad došla u vodstvo. Nakon udarca iz kuta Cokaja na prvoj vratnici najviše je skočio Kulenović. Bio mu je to treći gol ove sezone, ali i prvi kojeg je u karijeri zabio Osijeku. Nije taj rani šok poremetio Osijek, nisu domaćini ušli u nervozu već su se držali plana i prije primljenog gola i nastavili konstantno "bombardirati". Ali i ono što odlični Nevistić nije obranio, zaustavila je vratnica. Poput Topčagićeva pokušaja glavom u 25. nakon još jednog sjajnog ubačaja Petra Bočkaja. Nevistić u pravilu protiv Osijeka brani u velikom stilu, a što je potvrdio i sjajnom obranom nakon Fiolićeva šuta. Duga je loza vratara rođenih u Đakovu - Pavo Majer, Čedo Maras, Miroslav Žitnjak i Ivan Vargić. Svi oni su u nekom dijelu karijere igrali za Osijek, a tim utabanim putem krenuo je i Nevistić, no on je za razliku od svojih prethodnika još u mlađim kategorijama napustio Gradski vrt. Branio je Nevistić što je mogao, do poluvremena skupio četiri obrane, ali za Nejašmićev šut bio je prekratak. Opalio je veznjak Osijek s dvadesetak metara, lopta je liznula vratnicu i završila u mreži. Svakom novom utakmicom sve više se čini kako će otkup Nejašmićeva ugovora biti samo formalnost. Kada dođe taj datum klub iz Gradskog vrta obeštetit će Hajduk s milijun eura vjerojatno uz širok osmijeh. Mladi veznjak Osijeku u pravom smislu riječi započeo novi nogometni život, danas je jedan od nezamjenjivih, samo stoperski tandem Škorić-Lončar ove je sezone više minuta proveo na terenu, a uz Žapera i Fiolića s tri pogotka trenutno je i najbolji strijelac momčadi.

Na veliku Nevistićevu večer znao je odgovoriti i Malenica na drugoj strani terena. U nastavku se utakmica rasplamsala, prilike su se nizale na obje strane, a u razmaku od dvije minute vratar Osijeka skinuo je dva pokušaja Kulenovića, posljednji refleksno nogom na gol crti.

Šanse Osijeka za preokret naglo su narasle u 72. minuti nakon što je Aliyu zbog drugog žutog kartona prije vremena napustio teren. Stisnuo je Osijek goste u njihov kazneni prostor, a s tim pritiskom došao je i gol. Žaper je fantastično zabio, taj gol bi izravno išao u finale za izbor najljepšeg gola sezone, ali je nakon dugog vijećanja u VAR sobi odlučeno kako lopta u punom obimu nije prešla gol crtu. Naravno, ta je odluka izazvala burne reakcije u Gradskom vrtu, a snimka će navijačima Osijeka vjerojatno dati još razloga da se ljute. Preokret je ipak stigao, naplatili su domaćini opsadu, zabio je Daku i to desetak minuta nakon što je ušao u igru. Rezultatsku eizvjesnost je u sudačkoj nadoknadi "ubio" Fiolić svojim trećim pogotkom u posljednje tri utakmice. U tim trenucima Lokomotiva je imala i dva igrača manje jer je nekoliko trenutaka ranije isključen i Cokaj.

Pokušali su iz Gradskog vrta motivirati navijače na masovniji dolazak na tribine kada već prvo mjesto na ljestvici nije dovoljno, dogovorili su nižu cijenu antigenskih testova, osigurali povoljnije ulaznice za one bez godišnje pretplate, no onda se dogodi kiša. Prestalo je padati nešto iza podneva, ali kiša je očito oprala i motivaciju mnogih, među njima i većine vlasnika godišnjih ulaznica, da dođu na stadion. Našlo se na tribinama svega 1.082 gledatelja, što je jedna od najslabijih posjeta u Gradskom vrtu ove sezone i skoro dvostruko manja od prosjeka u dosadašnjem dijelu prvenstva. Osijek je, inače, prodao 2.500 godišnjih pretplata. Onima koji nisu došli u Gradski vrt sada je vjerojatno žao.


PRIJENOS UŽIVO:

90+6 - Kraj! Osijek je pobijedio 3:1!

90+6 - GOOOL! Osijek vodi 3:1! Povukli su domaćini kontru, a Fiolić ju je pretvorio u gol!

90+3- Izlazi Marić, ulazi Tuci (Lokomotiva).

90+3 - Drugi žuti je dobio sada i Cokaj pa će Lokosi igrati s dva igrača manje.

90 - Dvostruka promjena kod Lokomotive. Izašli su Goričan i Pivarić, ušli Đira i Hoxha.

88 - GOOOL! Opet je zabio Osijek. Mirlind Daku je ugurao loptu u mrežu nakon sjajne akcije Osijeka. VAR je opet gledao što se dogodilo, ali ovoga puta je pogodak priznat.

83 - Osijek je poveo, ali gol mu je nakon duge provjere poništio VAR! Žaper je opalio s ruba šesnaesterca i pogodio od grede u gol no lopta nije cijelim obujmom prešla crtu. VAR je dugo gledao što se dogodilo i odlučio poništiti gol.

79 - Trostruka izmjena kod Osijeka. Izašli su Bartolec, Bočkaj i Hiroš, a ušli Miloš, Daku i Jurčević.

76 - Žuti karton je dobio Petar Bočkaj (Osijek), kao i Nikola Soldo (Lokomotiva).

72 - Aliyu je dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton!

71 - Žuti karton je dobio Mierez.

65 - Izašao je Topčagić, ušao Mierez (Osijek).

65 - Nižu se prilike s obje strane, Osijek je u pritisku, Lokosi pokušavaju nešto napraviti iz kontranapada.

58 - Požutio je i Cokaj (Lokomotiva).

57 - Jugović je dobio žuti karton dok se zagrijavao.

56 - Aliyu je uposlio Goričana na nekih šest, sedam metara, ali njegov udarac brani Malenica.

51 - Požutio je Fiolić (Osijek).

47 - Sandro Kulenović se sjurio po boku i ušao u šesnaesterac Osijeka. Opalio je iskosa, ali nije pogodio u mrežu.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme.

45 - Završio je prvi dio. Kulenović je glavom doveo Lokose u vodstvo već u 9. minuti, dok je Nejašmić sjajnim golom izjednačio u 40. minuti.

41 - Probao je sada i Kleinheisler, ali brani Nevistić.

40 - GOOOL! Osijek zabija za 1:1. Darko Nejašmić zabija golčinu za izjednačenje. Igrač Hajduka na posudbi u Osijeku je opalio s ruba šesnaesterca i od stative zabio pored nemoćnog Nevistića.

39 - Žuti karton dobio je Bartolec (Osijek).

37 - Mateo Marić (Lokomotiva) je dobio žuti karton.

29 - Fiolić je opalio s ruba kaznenog prostora Lokomotive, ali Nevistić skida i ovaj pokušaj!

25 - Bočaj je ubacio, Topčagić opalio glavom, ali pogodio vratnicu koja spašava Lokose.

20 - Lokosi su tražili penal zbog igranja rukom u šesnaestercu Osijekova braniča, ali tiha VAR provjera je pokazala da nema govora o penalu. Ubrzo se isto dogodilo i na drugoj strani, ali ni ovo nije proglašeno penalom.

16 - Bočkaj je ubacio, Žapet okrznuo loptu glavom, ali Nevistić je uspio obraniti njegov neugodni pokušaj.

12 - Žuti karton dobio je Aliyu (Lokomotiva).

9 - GOOOL! Lokomotiva vodi! Cokaj je izveo korner i na prvoj vratnici našao Kulenovića koji je odlično trznuo glavom i zakucao loptu u mrežu za 0:1!

7 - Nakon kornera Bočkaj je ušao u šesnaesterac gostiju i pucao prema golu, ali Nevistić mu je bez većih problema obranio taj pokušaj.

3 - Oba sastava su u prošlom kolu upisala remije. Osijek je remizirao 1:1 s Dinamom na Maksimiru, dok je Lokomotiva podijelila bodove s Goricom u Velikoj Gorici gdje je bilo 2:2.

1 - Počela je utakmica u Gradskom vrtu!

>>> Stigli su sastavi! Kod Osijeka, prednost u prvih 11 je umjesto Ramona Miereza dobio Mihret Topčagić, dok će goste u napadu predvoditi Sandro Kulenović, dok Marko Dabro kreće s klupe za pričuve.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 23:26