ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
I DALJE ISPRED HAJDUKA

VIDEO: Pogledajte ekspresni preokret Rijeke! Dinamovac opet zabio, a onda je krenula golijada

U predzadnjem kolu HNL-u Rijeka s 3:2 slavila protiv Varaždina u napetoj borbi za Europu
Piše: Sportske novosti/HinaObjavljeno: 16. svibanj 2021. 14:18

VARAŽDIN - RIJEKA 2:3 (Obregon 34', Novoselec 84' / Menalo 62', Capan 67', Drmić 79')

VARAŽDIN: Horkaš - Pellumbi, Vuk, Senić, Novoselec, Peco - Đurasek, Elezi, Postonjski - Obregon, Herrera

RIJEKA: Nevistić - Vukčević, Escoval, Capan, Tomečak - Velovski, Lončar, Menalo, Pavičić, Andrijašević - Drmić


U susretu 35. kola Prve HNL Rijeka je na gostovanju pobijedila Varaždin sa 3:2 načinivši korak bliže prema plasmanu u Europu, dok je Varaždin sve bliže padu u niži rang natjecanja. Bila je to iznimno važna utakmica za oba sastava. Domaćinu su trebali bodovi kako bi se udaljili s dna ligaške ljestvice, dok je Rijeka trebala pobjedu kako bi ostala u igri za plasman u Europu.

Varaždin bi pobjedom preskočio Istru 1961 i Lokomotivu te se izjednačio sa Slaven Belupom uoči posljednjih 90 minuta sezone. S druge strane Rijeka je lovila pobjedu kojom bi se približila Gorici na bod zaostatka, ali i pobjegla Hajduku na +4.

Poveo je domaćin, ali na koncu su ipak se radovali gosti.

Varaždin je krenuo napadački svjestan da nema što čekati. Prvu veliku priliku domaćin je imao u 17. minuti nakon što je Velkovski pogriješio u svome šesnaestercu. Varaždin je imao dvije odlične situacije, ali oba udarca završila su u riječkom bloku.

U 26. minuti zaprijetio je Elezi, ali je loše pucao. Bolju igru domaćin je okrunio vodstvom u 34. minuti, a najzaslužniji za pogodak je bio gostujući branič Luka Capan koji je pogriješio odigravši povratnu loptu. Htio je dodati Velkovskom, ali je gurnuo u prostor Obregonu, a kolumbijski napadač je mirno zabio pored Nevistića za 1-0.

Rijeka u prvom poluvremenu nije pokazala ništa, no gosti su u nastavak ušli daleko odlučniji i konkretniji. I u 62. minuti uspjeli su izjednačiti. Pavičić je ubacio iz kornera, a Menalo zabio glavom za 1-1. Samo pet minuta kasnije gosti su imali novi korner, Pavičić je ponovo ubacio, Horkaš otišao u prazno, a Capan u gužvi poentirao.

U 79. minuti Rijeka je zabila i treći gol nakon što je Drmić lijepo prošao po desno strani kaznenog prostora i pogodio suprotni kut za 3-1.

Tračak nade za Varaždin stigao je u 84. minuti. Sjajno je ubacio Postonjski iz slobodnog udarca, a najbolje se snašao Novoselec koji je u padu smanjio na 3-2.

U 90. minuti domaćin je mogao i do izjednačenja, Obregon je prošao po desnoj strani i uposlio Bobana koji je pucao, ali je Eskoval blokirao njegov udarac.

Rijeka sada ima 58 bodova, bod manje od trećeplasirane Gorice koju večeras očekuje susret protiv prvaka Dinama. Hajduk na petom mjestu ima četiri boda manje od Rijeka, ali i susret manje protiv Šibenika.

Varaždin je ostao na začelju sa 28 bodova, bod manje od Istre, Lokomotiva ima 30, a Slaven Belupo 31 bod.


KRAJ UTAKMICE!

90' +4' - Nova velika prilika za Varaždin! Matej Senić je bio u skoku nakon jednog kornera, snažno tuče glavom, a udarac prolazi malo pored vratnice!

90' - Igrat će se čak osam minuta sudačke nadoknade.

89' - Kakva šansa za Varaždin! Obregon je povukao jednu kontru i zatim krasno uposlio Gabrijela Bobana, koji gađa suprotni kut, međutim uspjeli su to blokirati Riječani... strašan triler gledamo danas!

84' - GOOOL! Novoselec je dobro pratio jedno ubacivanje iz slobodnjaka i u padu sjajno pogodio glavom za smanjenje zaostatka... Sada je 3:2 za Rijeku, kakva golijada u Varaždinu!

79' - GOOOL! Drmić je gotovo sve napravio sam, probio je desni bok, riješio se svog čuvara i zatim snažnim, preciznim udarcem 'probio' Zeleniku za 3:1 Riječana u Varaždinu!

72' - Novi problem za Kastela! Čini se da se Horkaš ozlijedio kod drugoga gola Riječana, bolnom grimasom pokazuje da je u pitanju rame... Tako je, Horkaš ne može nastaviti, dugo traje ovaj prekid, ući će Oliver Zelenika.

67' - GOOOL! Zagužvalo se u šesnaestercu nakon kornera, Horkaš je krivo procijenio putanju lopte koja dolazi do Capana i branič Rijeke se na najbolji mogući način iskupio za pogrešku u uvodu susreta. Napeta je utakmica u Varaždinu...

64' - Opet prijete Varaždinci! Vuk je ispremiješao obranu Riječana i gađao bliži kut, ali je Nevistić bio dobro postavljen.

62' - GOOOL! Izjednačili su Riječani iz prvoga udarca u okvir gola! Menalo je nakon udarca iz kuta ostao potpuno sam na pet metara i glavom smireno pogodio bliži kut... protestirao je Horkaš sucu Pajaču da je bio fauliran prije tog udarca.

59' - Budi se Rijeka! Sve češće prijete gosti, pokušali su nekoliko puta izvana, a sada je Andrijašević nakon kornera zaprijetio i konkretnije, a njegov udarac glavom izbacuje Senić u novi korner.

53' - 'Požutio' je sada Lončar zbog prekršaja na Postonjskom. Pajač je odmah izvukao karton, a veznjak Rijeke nije niti pokušao protestirati, bio je to 'školski' start s leđa...

47' - Nova šansa za Varaždin! Elezi je silovito opalio s dvadesetak metara, odlazi to malo iznad grede!

46' - Počinje drugi dio. U svlačionici su ostali Velkovski i Tomečak, ulaze Adrian Liber i Robert Murić.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Varaždinci su bolju igru okrunili pogotkom Obregona u 34. minuti nakon što je Luka Capan grubo pogriješio. Rijeka mora mijenjati pristup želi li doći do ključnih bodova koji vode do mjesta u Europi.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

40' - Nemoćno izgleda Rijeka u ovim trenucima, Varaždinci u potpunosti kontroliraju susret.

34' - GOOOL! Capan je grubo pogriješio kad je pokušao vratiti loptu do Nevistića, a Obregon je presjekao to dodavanje i u situaciji 'jedan na jedan' mirno poentirao za vodstvo Varaždinaca... domaći vode 1:0!

26' - I nastavljaju se napadi Varaždinaca. Ovoga puta akciju je povukao Elezi, odlučio se na dalekometni udarac, opalio, ali lopta ide visoko preko gola.

19' - Opet lijepa prilika za Varaždince, Herrera je uposlio Obregona u kontranapadu, ovaj pada, a sudac mu pokazuje žuti karton zbog simuliranja.

15' - Najveća prilika na susretu nakon velike pogreške Velkovskog. Dva udarca završila su na kraju u bloku i Rijeka se uspjela spasiti.

12' - Nova prilika za Varaždin. Lijepo je s desne strane ubacio Obregon, ali nije nikoga bilo na povratnoj lopti.

7' - Dobro otvaranje za Varaždince koji su opasniji na startu susreta.

4' - Prva opasna situacija na utakmici. Obregon se oslobodio Velkovskog koji je pao u najgorem trenutku, ubacio, tamo je bila gužva u kaznenom prostoru, ali Riječani su se uspjeli obraniti.

1' - Započela je utakmica u Varaždinu. Glavni sudac je Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline.

14.15 - Poznati su sastavi za okršaj u Varaždinu.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 22:23