ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
BEZ POBJEDNIKA

Video: Pogledajte kako je Japanac sve šokirao, ali i sjajan gol domaćih koji može značiti i opstanak!

Varaždin i Istra 1961 odigrali su 1:1 na sjeveru Hrvatske, nitko nije baš najzadovoljniji ishodom
Piše: SNObjavljeno: 26. travanj 2021. 17:49

VARAŽDIN - ISTRA 1961 1:1 (Posavec '34; Hara '18)

VARAŽDIN: Horkaš - Memija (od 73. Novoselec), Senić, Čelić, Pellumbi - Postonjski, Guera Djou, Đurasek - Peco (od 46. Herrera), Posavec (od 89. Kolarić) - Obregon (od 73. Benko).

Trener: Zoran Kastel

ISTRA 1961: Lučić - Šutalo, Galilea, Tomašević - Navarro (od 89. Hujber), Ivančić (od 67. Perera), Blagojević, Levitt (od 84. Špoljarić), Gržan (od 84. Šipoš) - Bande (od 46. Gonzalez), Hara.

Trener: Danijel Jumić

Strijelci: 0:1 - Hara (18), 1:1 - Posavec (34).

Žuti kartoni: Guera Djou (27 - preoštar start), Hara (30 - povlačenje), Peco (45 - udaranje laktom), Levitt (71 - preoštar start), Galilea (83 - prigovor), Senić (88 - preoštar start).

Crveni karton: Guera Djou (81 - drugi žuti; povlačenje).

------------------------------------------------

Pobjeda bi u derbiju začelja bila prava premija, ali ni Varaždin ni Istra 1961 nisu bili dovoljno dobri da je ostvare. U skromnoj nogometnoj predstavi morali su se zadovoljiti bodom koji im je donio mali pomak u odnosu na fenjeraša Lokomotivu. Varaždin je sad od društva s Kajzerice udaljen tri boda, Istra dva...

Puljani su stigli bez Bosančića i Guzine, domaćima su nedostajali Grgec, Urata, Vuk i Elezi, dok se Čelić ipak oporavio i zauzeo svoju poziciju na stoperu, u paru sa Senićem koji je ove sezone u dva navrata rušio Istru na Drosini. Od prve minute Jumić je u vezni red postavio Velšanina Levitta, a ulogu zapovjednika obrane preuzeo je Galilea.

Po kiši i teškom terenu u početku se nametnula Istra 1961, bila je dominantnija momčad, imala veći posjed i nastojala kombinatorikom stići do domaćih vratiju. Veliku priliku imali su gosti u 10. minuti kad je Gržan dobro povukao po lijevoj strani i ubacio na drugu vratnicu gdje je Navarro bio za korak prekratak.

Senić je u 15. minuti dugom loptom pronašao Obregona koji je ušao pred gol i poslao povratnu loptu, ali napamet, u sredini nije bilo njegovih suigrača. Dvije minute kasnije pucao je Bande, no Čelić je bio na vrijeme u bloku.

Onda je uslijedio vodeći pogodak pulske momčadi. Uigrana akcija, precizan Blagojevićev ubačaj i "naklon" mladog Japanca Hare koji je pobjegao Seniću i u toj situaciji nadskočio svoje čuvare Čelića i Pellumbija te ostavio nemoćnim vratara Horkaša.

Obregon je u 21. minuti bio u opasnom prodoru, no pokosio ga je Navarro. Sudac Bel pokazao je da je sve čisto, ali snimka je pokazala da Istrin branič uopće nije dirao loptu...

Mučili su se Varaždinci s izgradnjom napada, čak i s predajom lopte, no stvari su se promijenile u drugoj polovici prvog poluvremena. Gosti su se malo povukli, a domaći tu "pozivnicu" rado prihvatili.

Kastelova je momčad izjednačila iz prve prave prilike. Đurasek sve vidi, pa je tako uočio usamljenog Memiju na kojeg je zaboravio Gržan. Sam je ostao i (svježe ošišani) strijelac Posavec, i na odmor se otišlo s neodlučenim rezultatom. Još jednu priliku imali su Varaždinci u 40. minuti, Posavec je ubacio, a Obregon je neometan glavom poslao loptu pokraj vratnice.

Oba trenera mijenjali su na poluvremenu. Herrera je kod domaćih ušao umjesto Pece, dok je Jumić učvrstio lijevi bok uvođenjem Gonzalesa umjesto Bandea i pomicanjem Gržana u napad.

Uglavnom se u drugom poluvremenu vodila bitka na sredini terena. Nije tu bilo previše nogometne ljepote, igrači su se čuvali pogrešaka znajući da bi svaka mogla biti kobna. U takvoj igri viđeno je tek par poluprilika. Tako je Gonzales u 57. minuti poslao loptu za Gržana, no Čelić je izbacio uz korner. Potom u Postonjski pronalazi Herreru koji nije dobro zahvatio loptu. Pokušaj Navarra je blokiran, Postonjski iz slobodnog udarca šalje loptu pokraj okvira.

Iskusni Benko zamijenio je Obregona te je u 77. minuti mogao donijeti radost Varaždincima. Senić je ubacio s desne strane, a Benko je s pet metara u padu poslao loptu iznad grede.

Završnih desetak minuta odigrao je domaćin s desetoricom nakon isključenja Guere Djoua, ali promjene rezultata nije bilo, svakome je pripao po bod. Jasno je da i Varaždincima i Puljanima slijedi teška i grčevita bitka za očuvanje prvoligaškog statusa.

------------------------------------------------

Kraj utakmice - Na kraju rezultat koji je i najrealniji! Nikome ne odgovara, ali ovaj bod može značiti i preživljavanje jednoj od ekipa kad se podvuče crta na kraju sezone.

81' - Crveni karton za Varaždin! Guera Djou dobio je žuti u 27. minuti, a sad je dobio i drugi žuti i po drugi put dobiva crveni karton ove sezone!

76' - Senić za Benka! Ali ništa od trećeg gola za Benka! Odlično ga je Senić uposlio u šesnaestercu, ali promašuje iz peterca! Kakva šansa za Varaždin!

53' - Velika šansa za Istru, Galilea se sjurio u šesnaesterac, ali na kraju samo korner. Htio je biti nesebićan, htio je asistirati, ali nije to bila dobra odluka...

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj 1. poluvremena - U derbiju začelja realna podjela bodova, barem što se tiče prvog dijela.

45' - Mogao je čak Varaždin i povesti nakon što je Šutalo završio na travnjaku, Peco je imao priliku, ali ništa na kraju.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

39' - Obregon glavom opasno tuče, ali promašio je okvir gola. Bila je ovo dobra šansa! Pritisnuo je Varaždin...

34' - Gooool! Prva šansa za Varaždin u utakmici i 1:1! Posevac zabija svoj drugi gol sezone!

31' - Penal za domaće? Ipak ništa! Senić je pao u duelu s Harom, sudac je išao provjeriti, ali dobio je signal da ništa od svega.

18' - Gooool! Japanac Hara za 0:1! Sjajno je skočio i glavom zabija za 0:1! Drugi je to gol Hare u HNL-u!

17' - Bande gađa iz šesnaesterca, ali lopta od bloka u novi korner za Žute!

15' - Obregon u šansi, prvoj za Varaždin, ali nije ovo sjelo na nogu napadača onako kako je on to htio. Nikako da prekine svoj sušni period...

9' - Odlična prilika za Istru! Gržan je pobjegao po lijevoj strani, odlično ubacio u peterac, ali Navarro je zakasnio za pola metra.

2' - Hara puca s nekih 10 metara direktno u Horkaša, ali sudac poništava cijelu akciju jer je - zaleđe!

1' - Počela je utakmica.

16.50 - Poznati su sastavi za okršaj u Varaždinu.


Najava utakmice: pišu Ivica Herceg i Robert Matteoni

Novi derbi začelja na rasporedu je danas u Zagrebačkoj ulici. Varaždinci ovaj puta stvarno nemaju izbora, jedino pobjeda može olakšati njihove muke i neizvjesnost u borbi za ostanak. I ovog tjedna vrtjela se uglavnom ista priča s velikim brojem ozlijeđenih, tek su poneki protagonisti izmijenili uloge.

Pogrešna računica

Stoga je tek trening u nedjeljno poslije podne ponudio pravu sliku s kakvim će izborom Kastel i Jertec krenuti u bitku za spasonosne bodove. Novi pod upitnicima su Vuk i Ćelić, na bolove se žali Herrera, dok su Tkalčić i Boban među onima za koje se željeno čeka zeleno svjetlo za nastup.

Ako je suditi po tri prethodna ogleda ovih suparnika u aktualnom prvenstvu, za Varaždince ne bi trebalo biti straha. Međutim, bila bi to pogrešna računica, pa trener Zoran Kastel napominje:

- Istra 1961 u ovom razdoblju nije više ona iz prve polovice prvenstva. Pogotovo su u posljednjih četiri-pet utakmica za bodove te eliminacijom Rijeke u Kupu pokazali veliku preobrazbu. S bodovnim nizom vratili su se sa samog začelja, a najopasniji su im igrači iz ofenzivne linije Gržan, Hara i Vuk, koji sami mogu riješiti utakmicu - podvukao je Zoran Kastel.

U svakom slučaju, bit će neizvjesno, a iz kola u kolo se dokazuje da je u Prvoj HNL svaka utakmica posebna priča.

- Mi smo već pobjeđivali i protiv jačih protivnika i vjerujem da je vrijeme za pobjedu. Do nje možemo doći samo punom koncentracijom čitavom utakmicom, odgovornom i borbenom igrom - izjavio je Varaždinov trener. Naravno, uz to će biti neophodno da se iz zimskog sna konačno probudi napadačka linija...

image
RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

Nakon četiri prvenstvena poraza s velikom četvorkom HNL-a, uz dojam da su zaslužili poneki bod, otputovali su Zeleno-žuti u Varaždin. Tamo ih čeka mala majstorica donjeg dijela tablice. Varaždin je Istri uzeo čak šest domaćih bodova i sasvim je jasno kakav bi bio položaj na prvenstvenoj tablici da su Puljani barem jednu domaću utakmicu pobijedili.

- Dobro smo se spremili i osvježili nakon Rijeke - kazao je trener pulskih nogometaša Danijel Jumić.

- Čeka nas težak zadatak jer je Varaždin dobra momčad kojoj su potrebni bodovi. Idemo što bolje odigrati i spremni smo na sve varijante igre koje će biti potrebne. Mi smo pokazali da smo opasni u kontri i polukontri, ali sposobni i držati posjed i pritisnuti suparnika kao protiv Rijeke kontinuiranim napadom.

Varaždin ima svoje vrline, među inim prekide, s kojima su slavili u Puli dva puta ove sezone.

Zakopčani trener

- Oni vole loptu i posjed, vrlo su opasni iz prekida, ali mislim da mi, kao i svaka ekipa, moramo voditi računa da budemo maksimalni i odigramo na razini na kojoj možemo. Bitno je pokazati karakternost - podvukao je trener prvoligaša s Drosine.

Oko sastava nema većih briga. Ozlijeđeni su Guzina i Bosančić, koji će od ponedjeljka krenuti s treningom, vraćaju se Gržan i Vuk. Oko postave nema jasnih naznaka jer je trener pred novinarima uvijek zakopčan. No, većih promjena u odnosu na srijedu ne bi trebalo biti...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 23:30