NIKSA STIPANICEV/CROPIX
MODRI PROŠLI ŠIBENIK

Video: Pogledajte novi trenutak genijalnosti Lovre Majera na Šubićevcu, konačno zabio i Petković

Reprezentativni duo osigurao je pobjedu Dinamu u posljednjoj HNL-utakmici pred publikom uoči zabrane
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. listopad 2020. 14:25

ŠIBENIK - DINAMO 0:2 (Petković 54'-11m, Oršić 72')

ŠIBENIK - Stadion Šubićevac. Gledatelja 1800.

ŠIBENIK: Labrović - Pajić, Mesa, Pandža, Bilić, Todorovski (od 63. Kvesić) - Prince (od 90. Laća), Alimi (od 83. Alvaro), Ćurić, Sahiti (od 63. Rak) - Jefferson (od 63. Jurić). Trener: Krunoslav Rendulić.

DINAMO: Livaković - Moharrami (od 80. Šutalo), Lauritsen, Perić (od 46. Stojanović), Leovac (od 30. Gvardiol) - Burton, Jakić (od 67. Ademi) - Hajrović (od 67. Majer), Ivanušec, Oršić - Petković. Trener: Zoran Mamić.

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) 6.5. Pomoćnici: Tomas i Šarić. Četvrti sudac: Cestarić. VAR: Dario Bel (Osijek). AVAR: Petrović. Delegat: Kolesarić (Osijek).

Žuti kartoni: Mesa (29, preoštar start), Ivanušec (45, preoštar start), Pandža (52, igranje rukom u šesnaestercu), Stojanović (59, preoštar start), Ćurić (65, preoštar start)

KRAJ: Dinamo je uzeo bodove u Šibeniku, golovima Petkovića i Oršića Modri nose bodove sa Šubićevca.

90+4' Mogao se sada i Ivanušec upisati u strijelce, lijepo ga je proigrao Petković no ovaj je promašio i tako propustio vrlo dobru šansu...

90' Igrat će se još čak šest minuta dodatka vremena. Bilo je puno prekida, VAR-a i svega ostalog...

Posljednja promjena kod domaćih, Prince je izašao, a ušao Laća.

88' Greda! Petković je uzdrmao okvir gola Labrovića. Ademi i Ivanušec su kombinirali, ostavljeno je to za Petkovića koji s ruba kaznenog prostora unutarnjom felšom gađa gredu.

86' Dobra prilika za domaće. Alvaro je probao iz dosta teške pozicije s lijeve strane, odbio je to zakratko Livaković, samo do Jurića koji loptu potom šalje jako visoko...

83' Umjesto Alimija kod Šibenika ulazi Alvaro, posuđeni mladi igrač madridskog Reala. Da vidimo može li on išta promijeniti glede rezultata koji je za Šibenčane negtivan.

80' Moharrami će izaći, a ući Josip Šutalo. Nova je to promjena Zorana Mamića na ulasku u posljednjih 10 minuta.

75' Probali su sada domaći preko Nikole Raka, završilo je to dosta daleko od Livakovićeva gola.

72' GOOOOL! Kakva polukontra Dinama, kakva akcija. Počelo je od Stojanovića, nastavilo se preko Burtona i Petkovića, a onda je Majer fenomenalno podvalio loptu za Oršića i to je 0:2.

67' Rak se spotaknuo, Stojanović je uzeo tu loptu, bila je to baš dobra prilika u nastajanju za Šibenik. Odmah nakon toga Majer je zamijenio Hajrovića, a Ademi je ušao mjesto Jakića.

65' Ćurić je sada dobio žuti karton, a Dinamu se ne žuri nakon Petkovićevog pogotka.

Pjesma šibenskih navijača ne jenjava, treba podsjetiti da je ovo posljednja utakmica HNL-a pred publikom, vjerojatno za jedno duže razdoblje s obzirom da od ponoći kreće u primjenu novi set korona-mjera...

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

62' Ajmo redom. Izlaze Contreras, Todoroski i Sahiti, a ulaze Jurić, Kvesić i Rak.

60' Todoroski iz slobodnog udarca gađa iz koraka, visoko preko gola. Rendulić sada sprema čak tri izmjene odjednom....

59' Čišćenje Šibenika s gol-crte! Mesa se našao na putu lopti nakon Oršićevog udarca koji je bio potkopan, lukavo upućen iz blizine. Labrović je već bio svladan.

Stojanović je sada zaradio žuti karton.

57' Probao je sada i Izet Hajrović. Dobio je loptu na prsa na rubu kaznenog prostora, malo s desne strane i potegao prizemno, no i zamalo neprecizno.

56' Dugo je trajao pregled snimke, htio se sudac Bebek uvjeriti u to da je zaista trebalo dosvirati kazneni udarac. Nije riječki arbitar pogriješio, a Petkoviću je to drugi pogodak sezone u HNL-u.

54' GOOOL! Zabio je Bruno Petković iz najstrože kazne za 0:1.

52' Bebek ide to pogledati, a čini se da je Pandža laktom povećao obujam tijela...

I da, jedanaesterac je! Pandži ide i javna opomena...

51' Dobar pokušaj Modrih, prva ozbiljnija prilika u drugom dijelu. Ivanušec i Moharrami probili su lijevu stranu, lopta se našla kod Burtona koji je pucao u blok, a lakat Pandže se ispriječio pa se aktivirao VAR...

49' Mirisalo je na priliku za Šibenik, no Moharrami je spasio. Prešao je Iranac na lijevog bočnog, Stojanović je zauzeo svoje mjesto na desnoj strani, dok su an stoperima Lauritsen i Gvardiol.

46' Kreće nastavak na Šubićevcu. Izlazi Dino Perić, a u igri je Petar Stojanović.

Poluvrijeme - Dinamo je imao svoje prilike, nizale su se akcije, "bombe" gostiju, ali odlični vratar domaćih sjajno obavlja svoj posao na Šubićevcu. Imali su i domaći svoju iznenadnu šansu, no nije se dogodila promjena rezultata na semaforu. Vidjet ćemo što nam nudi nastavak...

42' - Oršić je izgubio strpljenje i opalio je izdaleka, čini se da je bilo i 30 metara. Labrović je odbio, a na odbijanac je naletio Lauritsen, ali i njegov pokušaj odlazi pored vrata. Ništa, nula i dalje na Šubićevcu...

35' - Dinamo je imao korner, Oršić je to izveo, pronašao Petovića koji šalje na drugu stativu. Tamo je Jakić malo zakasnio i propala je akcija "modrih" koji nikako da probiju Šibenčane. Jako zanimljiva utakmica za sada iza nas...

33' - Šibenik umalo poveo! Mesa je naime sjajno gađao glavom nakon prekida, ali Livaković je genijalno obranio nogom! A zatim na scenu stupa Perić koji čisti i to s gol-linije!

30' - Ipak Leovac ne može nastaviti, pao je nezgodno i Mamić mora mijenjati. Ulazi Gvardiol koji je bio na poštedi između europskih uzbuđenja

28' - Evo sad i Jakića. I on je isprobao udarac protiv raspoloženog Labrovića, pucao je s nekih 17 metara, ali spreman je vratar Šibenika i na ovaj pokušaj.

20' - Hajrović je raspoložen, pokušava udara s ruba šesnaesterca, ali njegov pokušaj odlazi u statistiku udaraca koji nisu pogodili okvir vratiju, lopta odlazi za malo pokraj gola.

17' - I opet se mogao promijeniti rezultat na Šubićevcu! Ivanušec je opet bio u prvom planu, proigrao je Hajrovića, a koji puca s nekih 10 metara iskosa, no Lavrović je spreman. Vratar domaće momčadi zasad je igrač utakmice

10' - Dosta dobra prilika propuštena za "modre". Odličan udarac Ivanušeca s ruba kaznenog prostora, ali Lavrović još bolje odbija u korner. Dosta otvoren nogomet, Šibenik u ovim trenucima nije samo koncentriran na svoj šesnaesterac

2' - Napravio je Petković nered već na startu obrani domaćina, pokušao je pronaći Ivanušeca, ali zadnja linija "narančastih" uspjela je otkloniti opasnost.

1' - Počela je utakmica na Šubićevcu, prvo gostovanje Modrih u osam i pol godina.

14:55 - Koronavirus je poharao klubove pa se u ovom kolu odigrala tek jedna utakmica. Slaven je pobijedio Varaždin 2:1 u gostima, a ostale utakmice su odgođene. Utakmicu sudi Ivan Bebek.

14:45 - U prvih 11 je i Burton, a na klupi je ostao Arijan Ademi koji je nogometnu karijeru započeo u Šibeniku. A veliki hendikep za Šibenčane je pak izostanak kapetana Marka Bulata...

14:20 - Evo i sastava za današnji ogled. Zoran Mamić pogurao je Izeta Hajrovića od prve minute. Zadnji put je krenuo od starta još u veljači, u mandatu Nenada Bjelice, preciznije bilo je to 16. veljače.

Dinamo je utakmicom protiv Feyenoorda ušao u zonu gustog rasporeda, sad se igra stalno, nedjelja-četvrtak, sve do nove reprezentativne stanke. Prva je postaja Šubićevac, stadion na kojem Dinamo nije igrao osam i pol godina, kad je pobijedio 3:0.

Zadnji poraz, pak, datira iz 2010., tada su Šibenčani slavili 2:1, odličnu partiju pružio je u narančastom dresu mladi Arijan Ademi koji je vrlo brzo preselio u Maksimir, a Kruno Jurčić nedugo zatim postao je bivši, iako je uvjerljivo osvojio naslov već i prije te utakmice.

Kakav ćemo Dinamo, između dva europska sraza, gledati u nedjelju u Šibeniku? To je pitanje koje zanima mnoge, kako će Zoran Mamić kombinirati momčad, hoće li biti dosta promjena?
- Sigurno da će sada kad igramo stalno nedjelja-četvrtak biti promjena, tako i u ovoj utakmici. Subota je tek drugi dan nakon utakmice, tek moram vidjeti na treningu kakva je situacija pa ću prije utakmice odlučiti tko igra - rekao je Zoran Mamić, kao i uvijek ostavši zakopčan kad je sastav u pitanju.

image
VOJKO BASIC/CROPIX

Najveći su upitnici, naravno, Gavranović i Ademi, hoće li važan dvojac, koji je u utakmici s Feyenoordom zaradio ozljede, biti na raspolaganju u Šibeniku?
- Ademi je, osim što ima tri šava, dobro, Gavrina ozljeda isto ne bi trebala biti nešto što će ga udaljiti s terena na više dana, složit ćemo dobru i moćnu momčad - poručio je Mamić.

No, čini se kako Gavranovića, prvog strijelca lige ipak neće biti u nedjelju u Šibeniku, on još osjeća posljedice Feyenoorda i treba se odmoriti i osvježiti da bi bio spreman za Moskvu.
Doista je teško proniknuti u Mamićeve zamisli, kako će posložiti momčad, hoće li možda priliku dati Hajroviću? U svakom slučaju, Dinamo dolazi na noge momčadi koja jedva čeka novu priliku za dokazivanje, momčadi koja je sigurno osokoljena pobjedom na Poljudu?

- Sigurno im je to dalo dodatnu motivaciju i samopouzdanje, pobjeda protiv Hajduka u Splitu kazuje da se radi o dobroj momčadi, njihovi rezultati su ispod onoga što igra prikazuje, zaslužuju više bodova. Trebamo mi biti jako, jako dobri, na visokoj razini da tu utakmicu riješimo kako želimo, da uzmemo tri boda - poručio je Dinamov trener.
Ne podcjenjujući Šibenik, utakmica na Šubićevcu svakako je prigoda da Mamić ponudi priliku nekim igračima koji manje igraju, da ih razigra i dobije još opcija i za europske utakmice.

Primjerice, Ivanušec, Tolić, Moharrami... Sve su to igrači kojima treba minutaža i koji bi mogli zatrebati i u onim najvažnijim susretima. Jer treninga praktički ni nema, primjerice, između dviju europskih utakmica Modri će imati najviše dva prava treninga.

Ovaj subotnji, donekle, jer ipak je to dan prije susreta te onaj u utorak, dan prije polaska za Moskvu. Dakle, nema Mamić ni nekog velikog prostora za uigravanje i razigravanje, HNL utakmice trenutno su najbolja mjesta i za treniranje europskih ideja. Naravno, pritom je cilj i pobjeđivati, pobjeći što je moguće više pratiteljima. Bez obzira što će s odgodama Gorica, Osijek, Rijeka... imati nekoliko utakmica manje, kad znaš da zaostaješ šest ili devet bodova, svejedno nije lako nadoknaditi takav minus.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 19:25