CROPIX
PIŠE TOMO NIČOTA

VIDEO: POLA DINAMOVE PRVE MOMČADI NIJE BILO NITI NA KLUPI Nenad Bjelica rotirao svih 11, dobio široki kadar i potvrdu klase

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. veljača 2019. 17:11

Očekivano i najavljeno, Nenad Bjelica rotirao je momčad između dviju utakmicu s Viktorijom. I to, izrotirao je svih 11 igrača, što je velika rijetkost, međutim, Dinamov trener ima taj luksuz da si može i takvo što dopustiti. Ademi, Theophile-Catherine, Leovac, Olmo i Stojanović nisu bili ni na klupi, nije u toj bilo ni Marija Gavranovića, kojega Dinamov trener očito sasvim želi sačuvati za utakmicu u četvrtak.

Vrlo dobri Moharrami

S druge strane, Pavel Vrba nije imao taj privilegij, morao je na teren poslati uglavnom najjače snage, suparnik je u derbiju bila praška Slavia, koja je uoči utakmice bježala šest bodova.

Vrba je dobio Choryja, strijelca za 1:0, tako da uoči uzvrata u Maksimiru možda ima i dvojbu hoće li u prvih 11 zaigrati Beauguel ili Chory, obojici visoki, neugodni na ubačaje. Je li kojeg novog džokera dobio Bjelica? Glavno je pitanje prije susreta sa Slavenom Belupom glasilo tko će na desnu stranu umjesto kartoniranog Stojanovića. Moharrami je odigrao vrlo dobru utakmicu, čak je iznenadio. Bio je opasan i prodoran, raspoložen, odlično probijao bok, međutim, pitanje je još uvijek koliko može pružiti u čvrstoj i važnoj europskoj utakmici kakvu Modri igraju u četvrtak.

Je li još premlad i neiskusan, s obzirom na to da se u Europi i nije baš naigrao, ili je ipak Mario Šitum bolja opcija? Ivan Šunjić pokazao je, pak, da podulja stanka nije ostavila duboki trag, onaj svoj obvezni, defenzivni dio odradio je kvalitetno i svakako ulazi u krug onih koji bi Bjelicu mogli zaintrigirati za taj veliki dvoboj. Ne govorimo samo o prvih 11, već o 14 onih koji će iznijeti teret te utakmice. Svidio se i potezima Lovro Majer, nudio se, ponašao kao “desetka”, preuzimao odgovornost, izvodio prekide, nedostajalo je tek nešto mirnoće u završnici. I sreće, pogodio je vratnicu. Dakle, kadar je ipak širi nego prije Plzena.

Oršić u pravoj formi

U napadu, zato, Bjelica nije dobio neki pozitivan signal. Dva ovozimska pojačanja Atiemwen i Andrić još su daleko od kvalitete i forme kakvu su pokazivali jesenas. Andrić je barem imao veliku priliku, tražio loptu i pokazao ipak nešto više dok je Atiemwen nekako odsutan, umjesto da ubrzava Dinamovu igru on ju je usporavao.

Međutim, sve je brige odnio Hajrović majstorskim golom, on je na kraju ipak najveći dobitak i adut za četvrtak, a da je u pravoj formi pokazao je i Oršić golom i prezentacijom.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 06:22