Amer Hiroš je zabio gol petom i tako osigurao Osijeku bod

 MARKO TODOROV/CROPIX Cropix
NISMO DOBILI POBJEDNIKA

VIDEO: Remi Gorice i Osijeka u sjajnom susretu u kojem smo vidjeli gol petom, crveni i niz odličnih poteza

Gorica i Osijek su odigrali 1:1 u 18. kolu HNL u utakmici koja je bila napeta do samog kraja
Piše: Sportske novosti/Toni RoićObjavljeno: 04. prosinac 2021. 14:18

GORICA - OSIJEK 1:1 (Pršir 6' / Hiroš 45+2)

GORICA (3-4-3): Kotarski - Steenvoorden (Od 72. Fruk), Šimunović, Jovičić - Albi Doka, Babec, Kalik, Pršir (Od 13. Suk) - Mitrović, Dieye (Od 30. Caio Cruz), Lovrić

OSIJEK (4-2-3-1): Malenica - Miloš, Škorić, Lončar, Jurčević (Od 89. Cheberko) - Nejašmić, Kleinheisler - Brlek (Od 78. Bralić), Jugović (Od 89. Pilj),Hiroš (Od 65. Fiolić) - Daku

CRVENI KARTON: Kleinheisler (Osijek, drugi žuti 61')

_____________________________________________________

U izuzetno borbenoj, na trenutke i gruboj utakmici, Gorica i Osijek odigrali su bez pobjednika 1:1 u "lunch-time" terminu, a gosti su izdržali bez primljenog gola u zadnjih pola sata bez isključenog Laszla Kleinheislera. Osijek je tako s pozitivnim rezultatom započeo seriju od tri teška gostovanja do kraja godine (još Rijeka i Hajduk), dok je Gorica opet propustila dosta šansi i ne uspijeva se s petog mjesta bodovno približiti vodećoj četvorci.

Nikad ranije u četiri sezone prvoligaškog staža Gorice nije počela prvenstvena utakmica od ovih 13 sati, a sve kako bi se izbjegla magla u turopoljskoj prijestolnici koja je uništila dvoboje protiv Dinama i Lokomotive u studenom. Sunce je ovoga puta bilo saveznik obje momčadi, a Gorica se borila za približavanje vodećoj četvorci, dok je Osijek branio prvo mjesto.

Oba trenera imali su dosta muka s izostancima, pa je domaći Rendulić promijenio formaciju, krenuo s tri stopera i s Dieyeom i Lovrićem u špici, dok je Bjelica postavio taktički raspored 4-1-4-1 s Dakuom u špici.

Gorica je već po običaju na svom terenu krenula odlučno i sgresivno, što joj se isplatilo već u 6. minuti, kada je Jurica Pršir nadmudrio stopere gostiju na čelu s rekorderom Milom Škorićem (266. nastup za Osijek, prestigao Bakira Beširevića), te pogodio za 1:0. Samo dvije minute kasnije strijelac Pršir morao je izaći iz igre jer ga je grubim prekršajem ozlijedio Hiroš, a u napadu prije toga vratar domaćih Kotarski sjajno je obranio pokušaj Lončara glavom i spriječio izjednačenje.

Gorica je u 24. minuti mogla povisiti prednost kada je Matar Dieye skoro s centra krenuo sam prema Malenici, ali vratar gostiju ušao mu je u šut i spriječio najgore. Za Dieyea je to bio sedmi promašeni zicer u ovom prvenstvu, a pet minuta kasnije morao je napustiti igru zbog ozljede. Tako je trener Rendulić morao napraviti i drugu prisilnu izmjenu u prvom poluvremenu, a poslije Joeya Suka ušao je mladi Brazilac Caio Cruz, najbolji strijelac juniorske momčadi Gorice.

U potrazi za izjednačenjem Osijek je najbolju priliku propustio u 34. minuti kada je po desnoj strani probio Kleinheisler i dao idealnu povratnu loptu za Petra Brleka, ali njegov udarac s petnaesetak metara zaustavio je Kotarski. Na drugoj strani Malenica je bio siguran poslije pokušaja Mitrovića, da bi u nadoknadi prvog dijela od tri minute Osječani ipak došli do egala. Dobro je reagirao Amer Hiroš na petercu i sa suparnikom na leđima petom loptu usmjerio u mrežu za 1:1.

U uvodnom dijelu drugog poluvremena uglavnom rastrgana igra, bez povezanijih i opasnijih akcija, a u 57. minuti Lovrić je dobio priliku iz slobodnog udarca sa 22 metra, ali Malenica je bio budan i odbio loptu. U 61. minuti Osječani ostaju s igračem manje jer je zbog starta na Mitroviću drugi žuti i crveni karton dobio veznjak Kleinheisler. I s igračem manje gosti su šest minuta kasnije imali čisti zicer za vodstvo, kada na dodavanje Fiolića sam ispred Kotarskog izlazi Jurčević, ali puca visoko preko okvira vrata. U 73. minuti Lovrić odapinje s dvadesetak metara, ali Malenica je opet pravovremenu reakciji na prizeman udarac, da bi iz slobodnog udarca dvije minute potom pucao zamalo pokraj stative. Mogao je Lovrić do gola u 89. minuti, ali njegove 'škarice' opet je obranio Malenica, a odbijenu loptu ispred Kalika su odbili braniči Osijeka, koji su izdržali završni pritisak domaćih i iščupali bod iz Turopolja.

_____________________________________________________

PRIJENOS UŽIVO:

90+4 - Kraj! Gorica i Osijek su podijelili bodove!

90+3 - Pokušao je sada Osijek, ali ubačaj Fiolića je otišao iza leđa Dakua

89 - Izašli su Jurčević i Jugovič, a ušli Cheberko i Pilj.

89 - Kristijan Lovrić je sada opalio po golu škaricama, ali Malenica brani!

86 - Imala je Gorica sada nekoliko šansi, ali nakon gužve u šesnaestercu se Osijek ipak izvukao. Na kraju je Lovrić još jednom opalio i pogodio vratnicu.

82 - Požutio je Kalik (Gorica).

78 - Izašao je Brlek, ušao Bralić (Osijek).

75 - Opalio je opet Lovrić iz slobodnjaka, ali njegov pokušaj odlazi pokraj gola.

75 - Požutio je i Lončar (Osijek).

72 - Pucao je sada Lovrić iz daljine, ali brani Malenica.

72 - Izašao je Steenvoorden, ušao Fruk.

67 - Fiolić je sjajnom loptom rasparao obranu Gorice, ali Jurčević puca visoko preko gola.

65 - Izlazi Hiroš, ulazi Fiolić (Osijek).

64 - Lovrić je sada opalio iz slobodnjaka, ali brani Malenica.

61 - CRVENI KARTON! Laszlo Kleinheisler je sada napravio faul za žuti karton. Kako mu je to bio drugi žuti, Osijek u zadnjih pola sata ostaje s igračem manje.

57 - Sada je već lakše brojati tko nema opomenu kod Osijeka. Požutio je Nejašmić.

56 - Jugović je sada napravio novi prekršaj, a igrači Gorice tražili od suca da mu da drugi žuti, ali ipak ništa od toga.

49 - Sada je žuti dobio i Jugović. Igrači Osijeka su sve nervozniji.

47 - Požutio je Kleinheisler.

46 - Počeo je drugi dio!

45+3 - Kraj prvog dijela! Povela je Gorica već u sedmoj minuti i izgledala bolje dobar dio utakmice, a onda je Hiroš sjajnom reakcijom petom matirao Kotarskog i vratio stvari na početak!

45+2 - GOOOL! Osijek je izjednačio nakon sjajnog poteza Hiroša koji se majstorski snašao u kaznenom prostoru Gorice i petom prevario odličnog Kotarskog!

44 - Kotarski ponovno sjajno reagira. Daku je probao nakon ubačaja s desne strane, ali danas ne može protiv raspoloženog golmana domaćih.

42 - Gledamo dosta grubu utakmicu. Do sada je bilo čak 13 prekršaja. Požutio je i Kristijan Lovrić (Gorica).

39 - Novi žuti karton za Osijek. Jurčević je sada pokupio Doku i zaradio opomenu.

35 - Gosti su sve nervozniji i osim što rade dosta prekršaja, sada je i Nenad Bjelica požutio na klupi.

34 - Kakva prilika za Osijek! Kleinheisler je sjajnom povratnom loptom pronašao Brleka koji puca s nekih 14 metara, ali Kotarski je spreman na to i brani njegov udarac.

30 - Izašao je Dieye koji se maloprije ozlijedio, a umjesto njega je u igri 19-godišnji Caio Cruz. Ovo je već druga prisilna zamjena Gorice.

29 - Šasa za Osijek. Hiroš je oštro ubacio u peterac, a Kotarski nezgodno odbio tu loptu koja je stigla do Brleka koji pak radi prekršaj u napadu i ostavlja domaćine u vodstvu.

22 - Malenica je sada spasio Osijek. Gorica je odigrala fantastičnu kontru koju je istrčao Matar Dieye, ali na kraju je njegov pokušaj obranio golman Osijeka.

21 - Kleinheisler je sada opalio iz daljine, ali njegov pokušaj odlazi visoko preko gola.

15 - Požutio je sada Šimunović (Gorica). Utakmica je sve grublja.

13 - Umjesto ozlijeđenog Pršira, ulazi Suk (Gorica).

10 - Hiroš je dvije minute ranije dobio žuti karton zbog prekršaja na Prširu koji je zbog ovog starta šepajući napustio teren uz pomoć liječnika.

8 - Lončar je sada pucao ramenom nakon ubačaja, ali Kotarski se bacio i skinuo njegov neugodni šut.

6 - GOOOL! Gorica vodi! Jurica Pršir je šokirao Osijek na samom startu.

1 - Počeo je susret u Velikoj Gorici!

___________________________________

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 19:09